Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijos kerai „Fluxus ministerijoje“

Juodai baltos fotografijos ir tik tam, kad liktų daugiau vietos fantazijai. Unikalios akimirkos ir vaizdai, nesuvaidintos emocijos ir visa tai – Albinos Griniūtės fotografijų parodoje „Portugalija“, kuri buvo pristatyta šį sekmadienį „Fluxus ministerijos“ IV – ame aukšte.
Parodos eksponatas
Parodos eksponatas / A.Griniūtės nuotr.

Meilė iš pirmo žvilgsnio

Penkis metus A.Griniūtė važinėjo į Portugaliją tai pas draugus, tai šiaip praleisti atostogų, pakeliauti. Nuo pirmos akimirkos ji teigė įsimylėjusi šią šalį. Tačiau prieš metus laiko menininkė turėjo galimybę ten apsistoti ilgesniam laikui. Laisvai portugališkai kalbanti mergina nė nesudvejojo.

„Kaskart ten nuvažiavus apimdavo keistas jausmas, lyg kokie kerai mane užburtų. Todėl nusprendžiau pasilikti metus laiko Portugalijoje, pakeliauti po miestelius bei kaimus ir išsiaiškinti, ar tai tik lengvas susižavėjimas šia šalimi, ar vis dėlto kažkokie burtai veikia“, – apie praeitį pasakojo fotografė.

Kino meną Baltijos kino ir medijų mokykloje Taline studijuojanti mergina pripažino, kad keliavimas po Portugaliją ją ir paskatino imtis fotografavimo.

„Parodos nuotraukos – juodai baltos. Juk įdomiausia kelionė visada ta, į kurią leidiesi mintyse. O nespalvota fotografija išlaisvina fantaziją ir kviečia nuklysti ten, kur galbūt dar nėra įžengusi nė vieno keliautojo koja“, – apie parodą pasakojo mergina.

Tikisi grįžti

Taline studijuojanti menininkė tikino, kad dabartinis jos tikslas yra pabaigti mokslus,  tačiau galimybės sugrįžti į Portugaliją ji taip pat neatmeta.

„Jau labai pasiilgau tos šalies“, – stebėdama visas 27 parodos fotografijas kalbėjo A.Griniūtė.

Kiekviena jų merginai yra labai artima, tik su jai pažįstama emocija bei jauduliu. Fotografė nesistengė užfiksuoti labai pompastiškų momentų, ji tiesiog įamžino tai, ką matę savo kasdienybėje.

Dėmesys iš Portugalijos ambasados

Merginos iniciatyvą surengti parodą „Portugalija“ neliko be atgarsio ir  Portugalijos ambasadoje Vilniuje.  Kultūros atašė Nuno Guimaraes su dideliu džiaugsmu pasveikino merginos norą atidaryti parodą ir netgi surengė tradicinių portugališkų pyragėlių bei vyno degustaciją.

„Man visada smagu, kai atsiranda žmonių, norinčių kalbėti ir atskleisti tiesą apie mano šalies grožį. Tikiuosi užsimezgusi draugystė su Albina nenutrūks“, – susižavėjęs menininkės darbais sakė ambasados atstovas.

Nuoširdžiai pasveikinęs fotografijų autorę jis pridūrė, kad bet kokia iniciatyva, skatinanti domėjimąsi Portugalija ir jos kultūra visada bus remiama ambasados.

Paroda yra nemokama, truks iki rugsėjo 14 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius