Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradės „nuo nulio“

Penktadienį Vilniuje įvyks pirmasis tarptautinis meno ir elektroninės muzikos festivalis „Ground Zero“. Elektroninės muzikos gerbėjai jau kaupiasi trankiam vakarui, o kiti vis dar svarsto, ar verta kartu su vaizdu, teatru ir elektronika užsidaryti į seną gamyklą.
Festivalyje pasirodys prodiuseris ir didžėjus Butane, kurio studija „Alphahouse Records“ laikoma viena įdomiausių left-field techno/house kompanijų Šiaurės Amerikoje.
Festivalyje pasirodys prodiuseris ir didžėjus Butane, kurio studija „Alphahouse Records“ laikoma viena įdomiausių left-field techno/house kompanijų Šiaurės Amerikoje. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

Vieta renginiui pasirinkta neatsitiktinai – 13-ajame buvusios gamyklos korpuse T.Ševčenkos gatvėje radijo eroje gaminti vieni įdomiausių ir slapčiausių radijo prietaisų. Festivalis, įsitaisęs šiose kiek neįprastose erdvėse, leis lietis muzikai ir vaizdui.

Organizatorių užmojai platūs – į sceną lips 10 elektroninės muzikos kūrėjų ir didżėjų iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Ispanijos, Anglijos ir Lietuvos, bus demonstruojami vizualinių menų projektai ir specialus Gyčio Ivanausko teatro performansas.

Vienas iš vakaro sumanytojų – ispanas Rubenas Pellonas-Martinezas – asmuo, vilniečiams žinomas tuo, kad įkūrė terasą Vilniaus mokytojų namų kiemelyje ir gaivino prie Naugarduko gatvės esantį „Milkbarą“. Anot jo, artėjantis renginys neturės nieko bendra su tuo, ką jis yra daręs anksčiau. „Net ir pavadinimas reiškia, kad viską pradėsime nuo nulio. Keičiame aplinką, tvarkome apleistas patalpas, viską kuriame iš nieko“, – pasakojo ispanas. Jo teigimu, įvairių menų mišinys, atgijusi senoji gamykla turėtų nuteikti lankytojus linksmybėms. „Maišysime muziką, vaizdą. Tai bus vieta visiems – kiekvienas galės atrasti tai, kas jam įdomu. Žinoma, labai labai senų žmonių kviestis nepatariame“, – juokėsi Rubenas.

Tikėtina, kad pirmuoju „Ground Zero“ festivalio gyvenimas nesibaigs, o kitąmet organizatoriai turi ambicijų, jei viskas gerai klosis, surengti itin didelę fiestą.

Rytoj pagrindinė gamyklos erdvė bus skirta minimal, electro ir techno muzikos stiliams. Čia pasirodys keturi skirtingi muzikos atlikėjai: prodiuseris ir didžėjus Butane, ispaniškai lietuviškas Monkey Brothers duetas, Pagalvė iš Techstylism kompanijos ir Nepriklausomų stebėtojų grupės (goio) narys Erik Orange. Mažesniojoje „Ground Zero“ scenoje pasirodys eksperimentinės elektronikos, dubstep ir drum&bass atlikėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius