Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūziška teatro šventė

Įpusėjus sausiui lieka vis mažiau laiko iki pirmojo legendinio Pary­žiaus teatro „Comédie-Française“ vizito Vilniuje. Su kiekviena diena tirpsta ir bilietai į spektaklius.
Ištraukos iš teatro
Ištrauka iš spektaklio / Organizatorių nuotr.

„Comédie-Française“ - seniausias ir vienintelis valstybinis Prancūzi­jos teatras. Jis miestiečius pažindins su giliomis prancūzų teatro tradicijomis, nuo pat garsiojo dramaturgo Moliere’o laikų. Bus parodyti du „Comédie-Française“ spektakliai – britų režisieriaus Dano Jemmetto režisuota Jeano Baptiste’os Moliere’o komedija „Juokingosios pamaivos“ ir bulgarų kilmės, Belgijoje gyvenančio režisieriaus Galino Stoevo režisuota Spiro Scimone pjesė „Fiesta“ („La Festa“).

Spektakliai, kurie bus rodomi Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, leis pamatyti, kaip šiuolaikinis dinamiškas režisierius Dan Jemmett interpretuoja klasikinį kūrinį griežtų teatro istorijos ir tradicijų diktuojamų taisyklių rėmuose („Juokingosios pamaivos“), ir kaip trupės aktoriai, panaudodami nuo Moliere’o laikų iš kartos į kartą perduodamas vaidybos priemones, interpretuoja šiuolaikinę pjesę („Fiesta“).

Vilniaus tarptautinio teatro festivalio „Sirenos“ meno vadovė Audra Žukaitytė pirmadienį „15min“ sakė, kad susidomėjimas prancūzų gastrolėmis didelis. „Tai bene pats garsiausias, dar XVII a. įkurtas teatras, kartais dar vadinamas Moliere‘o trupe. Aktoriai jame turi privilegijų, pavyzdžiui, gali dalyvauti spręsdami teatro reikalus“, – apie „Comédie-Française“ teatrą pasakojo A.Žukaitytė. Pasak jos, teatro stiprioji pusė – komedijinė vaidyba ir specifinis braižas. „Teatras yra aukštos klasės, paskutiniu metu jis labai atsinaujino ir kviečia režisierius ne tik iš Prancūzijos, bet iš visos Europos. Tą pamatys ir vilniečiai, stebėdami brito ir belgų-bulgaro režisuotus spektaklius“, – į pasirodymus kvietė „Sirenų“ meno vadovė. A.Žukaitytė tvirtino, kad aktoriai į Vilnių atvyks vos dieną iki pirmojo spektaklio. Trupę sudaro apie 16 žmonių, iš jų –10-11 aktorių. Po spektaklių, manoma, vyks ir trupės susitikimai su žiūrovais, Lietuvos teatro bendruomenės nariais.

Spektakliai vyks sausio 29 ir 30 d. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre 19.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius