Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda Pažaislio muzikos festivalis

Sekmadienį startuoja 16-asis Pažaislio muzikos festivalis, šiemet žiūrovams pristatysiantis kaip niekada daug simfoninių ir kamerinių orkestrų koncertų.
Pažaislio architektūra.
Pažaislio muzikos festivalis. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šiame festivalyje niekada nebuvo tiek daug simfoninių ir kamerinių orkestrų. Jų šiemet yra septyni. Du užsienio – Taipėjaus filharmonijos orkestras ir Baltijos šalių jaunimo orkestras, ir penki geriausi lietuvių orkestrai“, – BNS sakė festivalio koordinatorius Justinas Krėpšta.

Kaip skelbiama, Taipėjaus filharmonijos orkestras yra itin vertinamas pasaulyje, o jo turas Baltijos šalyse skirtas Taivano 100 metų progai paminėti. Baltijos šalių jaunimo orkestre, anot atstovo, groja geriausi jauni muzikantai iš Švedijos, Suomijos, Latvijos, Estijos, Danijos, Vokietijos, Lietuvos.

Be to, pasak J.Krėpštos, per festivalį pasirodys keturi pasaulinės klasės pianistai, tarp kurių bus Lukas Geniušas, Andrius Žlabys ir kiti.

„Labai džiugu, kad baigiamajame koncerte pristatysime pirmą kartą Giacomo Puccini operą „Kregždutė“. Lietuvoje tai neatliktas kūrinys, netgi natų teko ieškotis kitur. Mes pristatysime koncertinį variantą. Tai buvo puikus Edgaro Montvydo pasiūlymas parodyti ši kūrinį, jam pasisekė prikalbinti pasaulinės klasės dainininkę iš JAV, sopraną Elaine Alvarez“, – kalbėjo J.Krėpšta.

Be to, anot pašnekovo, festivalyje liepos 3-iąją bus parodyta Justino Marcinkevičiaus drama „Mažvydas“, užbaigsianti vadinamąją trilogiją, nes anksčiau jau pastatytos poeto dramos „Katedra“ ir „Mindaugas“.

J.Krėpšta pasakojo, kad, nors festivalis ir neturi pagrindinės temos, tačiau nemažai atlikėjų gros Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, kurio 100-osios mirties metinės minimos šiemet, kūrinius.

Tikimasi, kad šiais metais Pažaislio festivalyje apsilankys apie 40 tūkst. žiūrovų, tačiau daug kas priklausys nuo oro, nes dauguma renginių vyks po atviru dangumi.

Festivalis vyks iki rugpjūčio 28 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius