Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatytas didžiausias „Vilnius Street Art“ kūrinys – Neries krantinėje sušniokštė „Juozapavičiaus krioklys“

Antradienio vakarą Vilniuje buvo pristatytas išskirtinis „Vilnius Street Art“ kūrinys – Igno Lukausko „Juozapavičiaus krioklys“, nugulęs Neries krantinėje, ant Seimo garažų pastato Žvejų gatvėje.
Pristatymo akimirka
Pristatymo akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sveikindama susirinkusiuosius festivalio vadovė Ūla Ambrasaitė teigė, jog šiemet jau ketvirtą kartą vykstantis „Vilnius Street Art“ iš pogrindžio išeina į viešumą, o to priežastis – iki šiol didžiausio masto festivalio projektas, I.Lukausko sukurtas „Juozapavičiaus krioklys“.

Mažai kam žinoma, kad drobe tapęs neišvaizdus pastatas priklauso Seimui ir atlieka garažo funkciją, todėl norint įgyvendinti projektą reikėjo pereiti ne vieną procedūrą ir net gauti Seimo pirmininkės parašą.

Projekto autorius I.Lukauskas juokavo, jog visą dieną svarstė, ar pastato architektas, pasirinkęs garažus projektuoti terasomis, slapčia negalvojo apie krioklį. Paklaustas, kaip gimė projekto idėja, I.Lukauskas teigė, jog krioklio motyvas jam pasirodė įdomus ne tik atsižvelgiant į pastato architektūrą, bet ir turint omenyje tą faktą, kad Vilniuje, o ir visoje Lietuvoje, krioklių neturime, tad „Juozapavičiaus krioklys“ galėtų tapti puikiu traukos objektu.

Projektą „Juozapavičiaus krioklys“ parėmė bendrovė „Small Planet Airlines“, su kuria festivalis bendradarbiauja jau ne pirmus metus.

Nors buvo tikėtasi, kad projektas šį antradienį jau bus baigtas, šiuo metu fototapetu apklijuota mažiau nei pusė pastato – viliamasi, jog finišo tiesioji bus pasiekta pirmąją rugsėjo savaitę. „Jis dar bus taisomas, glostomas ir visaip kaip prižiūrimas. Atrodo, kad visi krioklį augina: tiek autorius, tiek spaustuvininkai, tiek miestiečiai“, – sakė Ū.Ambrasaitė.

Seimo kanclerės pavaduotojas Antanas Dimaitis teigė, jog pasiūlymas Seimo garažus paversti kriokliu buvo netikėtas, tačiau kadangi ir Seime netrūksta žmonių nutrūkusiomis galvomis, šią idėją buvo nuspręsta padėti įgyvendinti.

„Paprastai tokias sienas paišo tie, kurie neturi, ką veikti, ir gadina miesto įvaizdį“, – apie projekto išskirtinumą kalbėjo A.Dimaitis, jaudindamasis, kad kūrinio nesugadintų vandalai, ir patikindamas, kad savivaldybė pasirūpins pastato apšvietimu – „Juozapavičiaus krioklys“ bus matomas ir naktį.

Nors „Juozapavičiaus krioklys“ yra didžiausias festivalio projektas, Ū.Ambrasaitė pabrėžė, jog „Vilnius Street Art“ juo neapsiriboja. Ji kvietė miestiečius ieškoti Liudo Parulskio sukurtų „išnykstančių troleibusų“, o Vilniaus gatvėse kabančiose eismo informacijos švieslentėse pasigrožėti Žygimanto Kudirkos haiku. Rugsėjo pradžioje „Vilnius Street Art“ žada nuspalvinti ir dar kelias miesto dienas.

VIDEO: Igno Lukausko projekto „Juozapavičiaus krioklys“ kūrimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius