Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Publikos numylėtiniai „Artistico“ žada nepamirštamos muzikos vakarus: nuo baroko iki šokių muzikos

Įspūdingą koncertinę programą šių metų vasarą pristatęs ansamblis „Artistico“ žada naują gerų emocijų užtaisą.
Artistico
Artistico

Po itin sėkmingų pasirodymų, kuriuose atlikėjai buvo palydėti stovinčios publikos ovacijomis, su galingu energijos pliūpsniu pradeda savo didįjį koncertinį turą – jų atliekama stulbinanti programa skambės Lietuvos Nacionalinės Filharmonijos rengiamame koncerte Vilniuje, Kauno Filharmonijoje, Klaipėdos koncertų salėje ir Birštono Kurhauze.

Savo įgūdžius patobulinę pas žymiojo „Artis“ kvarteto narį, austrų smuikininką, kamerinės muzikos profesorių Johannesą Meissl, fortepijono virtuozą iš Norvegijos Ole Christianą Haagenrudą ir kitus pasaulinio garso muzikus iš Šveicarijos, Rusijos ir Lietuvos, „Artistico“ ansamblio atlikėjai pristatys nepamirštamus legendinės klasikinės muzikos vakarus.

Projekto „Artistico“ sumanytojai, smuikininkė Dalia Dėdinskaitė ir violončelininkas Gleb Pyšniak teigia, kad šiųmetis projektas viršijo lūkesčius. „Vylėmės, kad lietuvių publika susidomės jaunųjų muzikos talentų atliekama muzika, tačiau tokio melomanų būrio nesitikėjome. Likome maloniai nustebinti, o griausmingos publikos ovacijos ir susižavėjimo šūksniai tik patvirtino, kad klausytojai liko patenkinti „Artistico“ ansamblių pasirodymais ir tuo pačiu pamalonino atlikėjus“, – tikina koncertinio turo organizatoriai.

Ansamblio meno vadovai jau ne vienerius metus puoselėjo idėją suburti talentingus ir perspektyvius jaunuosius Lietuvos artistus, kartu su jais muzikuoti, dalintis žiniomis, patirtimi bei suteikti daugiau galimybių koncertuoti.

„Gyvendami Vienoje, niekuomet nepamiršome Lietuvos. Čia yra tiek daug jaunų, talentingų, atvirų naujoms idėjoms žmonių!“ – pasakoja menininkai. Taip šių metų vasarą gimė ansamblis „Artistico“. 

Jo nariai yra praėjusiais metais pirmą kartą D. Dėdinskaitės ir G. Pyšniak organizuoto Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamo Nacionalinio Forumo „Ars Lituanica“ smuikininkų ir violončelininkų konkurso laureatai bei 2015-ais metais pavasarį atrankos etapą laimėję atlikėjai. 

Kaip ir ansamblio pavadinimas, taip ir visi muzikantai yra artistiški; kiekvienas jų tiesiog trykšta energija, entuziazmu ir meile muzikai, todėl ansamblis išsiskiria ypatingu spalvingumu bei profesionalumu.

„Patys esame ne mokytojai, o kolegos – grojame kartu ir visi kartu stengėmės dėl bendro rezultato – paruošti labai išskirtinę programą ir patraukliai ją pateikti klausytojams“, – sako meno vadovai. Jų nuomone, „visi „Artistico“ atlikėjai yra labai ryškūs ir charizmatiški, o susibūrę į vieną ansamblį maloniai nustebina kiekvieną muzikos mylėtoją.“

Jungtiniame ansamblyje gros net 14 atlikėjų: „Trio Paralelės“: Anastasija Avdejeva (fortepijonas), Karolina Baleckaitė (fleita), Tomas Girskis (fagotas); Laura Staponkutė, Konrad Levicki, Danielė Brekytė, Marija Pranskutė (smuikai), Barbora Butvydaitė, Kristina Anusevičiūtė (altai), Ignas Bazaras, Deividas Dumčius (violončelės), Samanta Ignatjeva (kontrabosas), Gabija Maknavičiūtė, Lauryna Lankutytė (fortepijonas).

Koncerto „Jaunatviški ir artistiški“ programa apima itin platų klasikinės muzikos spektrą: nuo sustyguoto baroko polifonijos pynių iki Lotynų Amerikos šokių muzikos aistros verpetų. Skambės duetų, tercetų, kvartetų ir net okteto atliekami kompozitorių Felixo Mendelssohno-Bartholdy, Johanno Sebastiano Bacho, Fazil Say, Giovanni Bottesini, Camille‘io Saint-Saënso, Gustavo Mahlerio, Aleksejaus Igudesmano bei Astoro Piazzolla‘os kūriniai.

Artimiausiomis dienomis unikalus ir vienintelis ansamblis „Artistico“ savo pasirodymus surengs net keturiuose miestuose.

Lapkričio 13 dieną, penktadienį, 19 valandą Birštono Kurhauze.

Lapkričio 15 dieną, sekmadienį, 16 valandą Taikomosios dailės muziejuje Vilniuje (Lietuvos nacionalinės filharmonijos koncertas)

Lapkričio 18 dieną, trečiadienį, 18 valandą Klaipėdos koncertų salėje

Gruodžio 2 dieną, trečiadienį, 18 valandą Kauno Valstybinėje filharmonijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius