-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Raganiukės“ teatras pristato V.Mikalausko spektaklį

„Raganiukės teatras“ sveikina sugrįžusią saulutę ir pasitinką ją su nauju spektakliu.
Režisierius V.Mikalauskas
Režisierius V.Mikalauskas / Organizatorių nuotr.

Režisierius Vytautas Mikalauskas balandžio mėnesį pristato premjerą „Šmurliuko nuotykiai“, kuri pralinksmins kiekvieną vaiką ir paskatins tikėti gražiausių svajonių išsipildymu.

Raganiukės Niukės interviu su režisieriumi Vytautu Mikalausku „Raganiukės teatre“

1. Jau šį mėnesį „Raganiukės teatre“ pristatysite naujausią savo spektaklį „Šmurliuko istorijos“. Ar galite atskleisti, kas gi tas pasalptingasis Šmurliukas?

Iš pažiūros keistas ir vienišas mažas berniukas, kuris priprato leisti laiką vienas ir labai trokšta turėti draugą.

2. Kas nulėmė jūsų sprendimą, pasirenkant vokiečių rašytojo Janošo knygą „Šmurliuko istorijos“ savo spektakliui?

Visos autoriaus knygos dvelkia neišpasakytu nuoširdumu ir turėtų būti labai artimos mažiesiems.

3. Įvardinkite pagrindinę spektaklio „Šmurliuko nuotykiai“ idėją? Jūsų nuomone, koks jos aktualumas šiandieniniam vaikui?

Tai labai paprasta istorija, kuri skatina bendrauti ir draugauti, mąstyti ir svajoti. Mano galva, to labiausiai trūksta vaikams siūlomuose renginiuose ir filmukuose viešojoje erdvėje.

4. Kokią žinią vaikams perduodate savo spektaklyje?

Jei labai trokšti, visos svajonės tikrai išsipildo.

5. Apie rašytojo Janošo kūrybą yra kalbama – vaikams rekomenduojama skaityti prieš miegą, o suaugusiems per pusryčius. Taigi, ar į spektaklį atėjusiems tėveliams esate paruošęs tą antrą, personažų dialoguose ir veiksmuose pasislėpusią mintį?

Mažiesiems aplinka yra pagrindinis mokslas. Tėvai juose užima svarbiausią vietą. Kaip jie elgiasi su savo vaikais ir jų požiūris į aplinką yra tarsi anspaudas jų mąstyme ir supratime. Vaikai svajoja, o kad ta svajonė virstų tikrove priklauso nuo tėvų bendravimo su jais. Nežinau ar tikrai šiame spektaklyje yra paslėpta kokia nors įmantri mintis suaugusiems, bet tas kas norės, tikrai labiau supras, ko trokšta jų vaikai.

6. „Šmurliuko nuotykiai“ – smagios dainelės ir linksmi nuotykiai vaikams, tėveliams – penas pamąstyti apie svarbiausias,kiekvieną dieną mus lydinčias vertybes. Vadinasi tai – spektaklis mažiems ir dideliems. Ar sunkus buvo kūrybinių minčių įgyvendinimas, knygos istorijos perkėlimas į sceną?

Pirmiausia ne visa knyga perkeliama į sceną, o trys jos istorijos. Kaip pavyks, spręs mažieji, nes pirmiausia šitas spektaklis yra jiems. Be to, atskiras istorijas teko šiek tiek pertvarkyti. Mintis išliko autoriaus, bet priemonės keitėsi.

7. Ir paskutinis klausimas ne apie spektaklį, o apie teatrą: kaip manote, koks teatro vaidmuo šiuolaikinio vaiko gyvenime?

Gaila, kad dauguma tėvelių mano, jog vaikui užtenka filmukų transliuojamų ekrane. Deja, nežiūrint į tai, kad absoliuti dauguma šių filmukų pateikia primityvią gėrio ir blogio tarpusavio kovą, kuri paremta jėga, tai yra negyva medžiaga. Teatras akumuliuodamas muziką, dainą, šokį ir vaidybą sukuria kur kas tikroviškesnį vaizdą. Ir svarbiausia, skatina norą patiems kurti, bei dalyvauti vaidinime. Man atrodo, tai yra labai svarbu.

Susipažinti su linksmuoju Šmurliuku ir kartu su juo leistis į stebuklingus nuotykius „Raganiukės teatras“ visus vaikučius kviečia jau šį savaitgalį. Spektaklio PREMJERA balandžio 17 ir 18 dienomis 12 valandą. Mus rasite S.Stanevičiaus g. 24, Vilnius. Premjera – tai naujas spektaklis, tai ir jaunų aktorių debiutas. Ateikite ir palaikykite juos! Daugiau informacijos www.raganiuke.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius