-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raudondvaris tapo mažąja Lietuvos kultūros sostine

Penktadienį Kauno rajone esantis Raudondvaris pradeda savo kaip mažosios Lietuvos kultūros sostinės metus.
Raudondvaris
Raudondvaris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Raudondvario kultūros centro direktorė Jolanta Zizienė sakė, kad į šiemet vyksiančių kultūros renginių ciklą sieks įtraukti kuo daugiau žmonių, ypač raudondvariečių.

Per atidarymo iškilmes bus parodytas muzikinis vaidinimas „Beveik išgalvota istorija“, jame vaidins, šoks ir dainuos daugiau kaip pusantro šimto suaugusiųjų ir vaikų.

Lietuvos mažosios kultūros sostinės vardas kaimams ir miesteliams teikiamas nuo 2015 metų. Jo tikslas – suburti bendruomenes intensyvesnei kultūrinei veiklai, skatinti naujas formas, taip pat bendradarbiauti vieniems su kitais.

Visoms Raudondvaryje veikiančioms kultūros institucijoms bus įteikti bendruomeniškumo simboliai – inkilai, pranešė savivaldybė.

„Raudondvaris labai turtingas savo istorine praeitimi, miestelyje kuriasi jauni, ambicingi ir kūrybingi žmonės, todėl neabejoju, kad mažosios Lietuvos kultūros sostinės vardas dar labiau pažadins jų pasididžiavimą savo kraštu“, – teigė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Į kultūros sostinės programą įtrauktas jaunimo muzikos festivalis „Laisvas, kaip paukštis“, planuojamas surengti kovą, gegužės ir birželio mėnesiais vyks renginių ciklas „Lakštingalų naktys“: tai literatūriniai skaitymai žvakių šviesoje, naktinis piknikas prie Nevėžio prieplaukos, muziejų naktis, nakties muzika prie J.Naujalio paminklo, patriotinių dainų ir eilių vakaras, tylioji diskoteka jaunimui.

Gegužę suplanuota miestelio šventė, bardų festivalis „Ant žemės krašto“, birželį – vaikų chorų festivalis „Vaikystės ritmu“, rugsėjį – orientacinės dviračių varžybos „Pažink „Raudondvarį ant ratų“, lapkritį – Respublikinis vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių festivalis „Šok trypk linksmas būk“.

Lietuvos mažosios kultūros sostinės vardas kaimams ir miesteliams teikiamas nuo 2015 metų. Jo tikslas – suburti bendruomenes intensyvesnei kultūrinei veiklai, skatinti naujas formas, taip pat bendradarbiauti vieniems su kitais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius