-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raudonojoje Operos ir baleto teatro fojė – susitikimai su menininkais ir operos žinovais

Jau penktadienį, spalio 4 d., Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) prasideda šventinė Giuseppe’s Verdi (1813-1901) savaitė. Greta spektaklių publika kviečiama į susitikimus su menininkais ir operos žinovais LNOBT Raudonojoje fojė. Šie susitikimai rengiami valandą prieš kiekvieną spektaklį.
Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro Raudonoji fojė
Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro Raudonoji fojė / M.Raškovskio nuotr.

Pirmasis pokalbis prieš pirmąjį šventinės savaitės spektaklį „Traviata“ spalio 4 d. – apie šią ypatingą operą Lietuvos scenoje. Su muzikologu, knygų ir daugelio straipsnių autoriumi Edmundu Gedgaudu bus kalbama apie lietuviškąją „Traviatos“ tradiciją bei ryškiausias mūsų Violetas. Mat spalio 4 d. spektaklis skiriamas operos solistės Irenos Ylienės jubiliejui. Kalbins Beata Baublinskienė.

Spalio 5 d. valandą prieš spektaklį „Otelas“ vyks publikos susitikimas su maestro Virgilijumi Noreika, kuriam tą vakarą bus iškilmingai įteiktas LNOBT emerito garbės vardas. Maestro pasidalins savo prisiminimais apie nueitą kelią, apie „Otelą“. Vakaro vedėja Eglė Ulienė.

Spalio 9 d. valandą iki operos „Ernanis“ vyks pokalbis su dirigentu Martynu Staškumi. Jis šventinėje G. Verdi savaitėje diriguos tris iš keturių spektaklių. Apie G. Verdi operas, jų dirigavimą ir tradicijas maestro kalbins B. Baublinskienė.

Spalio 10 d. paskutinį kartą bus rodomas operos „Rigoletas“ pastatymas. Prieš spektaklį vyks pokalbis su „Rigoleto“ režisieriumi Gintaru Varnu – apie tai, kaip buvo kuriamas šis pastatymas, kokie tolesni režisieriaus planai operoje. Vakarą ves Laūra Karnavičiūtė.

Visų susitikimų pradžia 17 val. 30 min. Įėjimas su to vakaro spektaklio bilietais.

Taip pat spalio 10 d. visi besidomintieji opera kviečiami į VIII tarptautinį operos kritikų seminarą „Didysis Verdi Lietuvoje“, skirtą tiek melomanams, tiek profesionalams. Renginys vyks nuo 10 val. LNOBT Raudonojoje fojė. Seminaro svečiai – operos kritikai iš Italijos, Vokietijos, Latvijos ir Lietuvos. Įėjimas laisvas, kviečiame registruotis adresu zurnalas@opera.lt iki spalio 8 d. imtinai (daugiau informacijos www.opera.lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius