-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Receptų knygos autorius L.Samėnas svajoja apie delikatesų parduotuvėlę (nuotraukos)

Džiugi naujiena mėgstantiems pasisukioti virtuvėje – nuo lapkričio 2 dienos pasirodys virtuvės šefo Lino Samėno 80-ties receptų knyga. Teigiama, kad visiems knygoje aprašytiems patiekalams nereikės ieškoti itin egzotiškai skambančių produktų – visus juos galima rasti šalies prekybos centruose.
Lino Samėno receptų knygos „Virtuvės knyga“ pristatymas
Lino Samėno receptų knygos „Virtuvės knyga“ pristatymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Receptų knygos pristatymo neaplenkė ir keli žinomi visuomenės veikėjai: kulinarija besidominti aktorė Larisa Kalpokaitė, laidų vedėjas Gediminas Jaunius, humoristas Vitalijus Cololo. Kartais lietuviškuoju Jamie Oliveriu pavadinamam L.Samėnui  pristatyme talkininkavo aktorius Vytautas Rumšas.

„Labai stengiausi, primaišiau visko, nuo skandinavų iki japonų patiekalų, įmaišiau ir keletą lietuviškų. Vienas iš pavyzdžių – senovinė lietuvių vyšnių sriuba, kuri valgoma su juoda duona“, – apie receptų atrinkimą knygai kalbėjo Linas, šiuo metu vedantis televizijos laidą „Susitikime virtuvėje“. Norintys kulinarijos knygą galės įsigyti „Iki“ prekybos tinklo parduotuvėse.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Lino Samėno receptų knygos „Virtuvės knyga“ pristatymas.
Lino Samėno „Virtuvės knyga“

Pasigirdus klausimui, ar ši receptų knyga gali padėti žmogui, kuris tesugeba tik išsivirti kiaušinį, Linas atsakė neigiamai. „Tokiam žmogui niekas nebeįdomu ir ši knyga nepadės. Tačiau sugebančiam šiek tiek daugiau – tikrai taip“, – įsitikinęs prieš porą metų laidoje „Iki pergalės! Virėjų kovos“ debiutavęs L.Samėnas.

Sudarinėdamas receptų knygą Linas taip pat stengėsi, kad visus reikiamus produktus žmonės galėtų  nesunkiai rasti Lietuvos prekybos centruose. Virtuvės šefas taip pat visus paragino nebijoti eksperimentuoti gaminant pagal šią knygą, pavadinimu „Virtuvės knyga“.

Įpusėjus vakarui, Linas pakvietė susirinkusiuosius išbandyti savo jėgas virtuvėje – į kelias grupes susiskirstę pristatymo dalyviai varžėsi, kas iškeps skanesnį pyragą. 

Virtuvėje L.Samėnas pradėjo dirbti prieš 14 metų, aštuonis iš jų yra virtuvės šefas. Linas tikina kulinarinį įkvėpimą paveldėjęs iš močiutės, kuri buvo bajoro virėja.

– Ar jau pripratote būti tituluojamas lietuviškuoju Jamie Oliveriu?

– Jūs visi tikriausiai susimokėte? (šypsosi) Man tai nepatinka. Koks aš Oliveris? Aš net nepanašus į britą. Mes turime visi būti savimi. Tačiau mes turime daug ką bendro. Jis virėjas, ir aš virėjas, jį rodo televizija, ir mane rodo. Jis nori populiarinti britiškus produktus ir virtuvę, aš noriu, kad išpopuliarėtų lietuviška virtuvė. Galbūt kitame televizijos sezone supanašėsime dar vienu dalykėliu, bet kol kas nesakysiu, kas tai.

– Kas jūsų nuomone yra geras virėjas, kulinaras?

– Tai žmogus, be galo mylintis savo darbą ir visiškai jam atsiduodantis. Ko aš vienu metu nebegalėjau daryti – nes mano gyvenime atsirado svarbus žmogus, svarbesnis negu virtuvė – mano žmona.   Tada teko „pristabdyti arklius“. Norint tapti geru virėju reikia tiesiog gyventi virtuvėje.

– Kokių svajonių, susijusių su kulinarija turite?

– Norėčiau atidaryti delikatesų parduotuvėlę. Ten būti parduodami kokybiški kulinarijos gaminiai, pyragai. Manau tai yra įgyvendinama, tačiau ne krizės laikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius