Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Restoranai vilios pasaulio skoniais

Rytoj daugiau nei 30 Vilniaus restoranų unikaliais renginiais pasveikins gastronomijos festivalio „Pasaulio skonis“ atidarymą. Tai puiki proga kiekvienam vilniečiui pažinti viso pasaulio virtuvių paslaptis.
Restoranai vilios pasaulio skoniais.
Restoranai vilios pasaulio skoniais. / „15min“ nuotr.
Temos: 2 Virtuvė Mityba

„Pasaulio skonis“ – didžiausias lig šiol Lietuvoje vykęs kulinarinis festivalis. Pasaulio šalių virtuves atstovaujančių Vilniaus restoranų rengiamose pažintinėse degustacijose bus pristatomi būdingiausi tų šalių patiekalai, gėrimai bei maisto produktai. Vakarienių metu gera nuotaika ir kulinariniais šedevrais dalinsis į Lietuvą atvykę virtuvės meistrai, vyndariai bei maisto produktų gamintojai. Jų misija - atskleisti savo gimtųjų kraštų kultūrines bei kulinarines paslaptis.

Gardūs renginiai

Festivalio atidarymo proga nuo ryto iki vėlyvo vakaro kiekvienas projekte dalyvaujantis restoranas svečius pasitiks unikaliais renginiais. Restorane „Sofi L“ vyks marcipanų gaminimo pamokėlės vaikams, įvairių itališkų patiekalų degustacija, visą dieną bus rodomi itališki filmai. Restorane „Da Antonio“ bus ruošiami ypatingi makaronų patiekalai, o „Trattoria da Antonio“ demonstruos specialų picų valgiaraštį.

Vyno namai „Vintana“ rytoj vilios kavos aromatu, kviesdami į itališkos kavos degustaciją skambant itališkai muzikai. „Fiorentino“ restorane užkandžiaujančių šeimų laukia saldus itališkas siurprizas, o Toskanos vyno prie karšto patiekalo bus siūloma už simbolinę 1 Lt kainą.
Restorano „Šekspyras“ virėjai jau maišo tešlą, kad svečius pavaišintų daniškais, britiškais ir švediškais pyragais. Vengrų restorane „Csarda“ skambės gyvai atliekama vengriška muzika, o „Balti drambliai“ vaišins tradicine indiška arbata ir indiškais saldumynais.

Kitos maitinimo įstaigos taip pat vilios nuolaidomis ir muzika. Restorano „Hanabi“ lankytojai išgirs istorijas apie Japonijos virtuvės subtilybes, vaišinsis japoniška arbata su plikytais ryžiais. „Meksikos“ šefai savo svečius visą dieną džiugins jiems matant gamindami patiekalus didelėje keptuvėje ir virdami karštą punšą. Restoranas „Sorrento“ papirks saldumu – svečių lauks ne tik ypatingas meniu, bet ir naminiai Limoncello di Sorrento ledai.

Ypatingus pasiūlymus bei staigmenas svečiams pristatys restoranai: „Rozmarino“, „Avilys“, „Pilies menė“, „Lokys“, „Torres“, „Sakva“, „Ponas Tadas“, „Conti“, „Bravaria“, „Grotthuss“ „Blusynė“, „Narutis“, „Verkiai“, „La Mama“, „Bobo“, „Carskoje Selo“, „Osaka“, „Rivjera“, „Liūtų vartai“, „Raffel‘s“, „Ida Basar“ ir „Riverside“. Visi gastronomijos festivalio restoranai bus pažymėti – festivalio logotipu.

Festivalis tęsis 11 mėnesių. Per šį laiką Vilniaus restoranuose bus pristatytos 20-ies skirtingų pasaulio šalių virtuvės – (eilės tvarka) Italija, Lietuva, Čilė, Vengrija, Lenkija, Estija, Meksika, Vokietija, Prancūzija, Rusija, Tailandas, Graikija, Indija, Portugalija, Japonija, Didžioji Britanija, Danija, Švedija, Norvegija ir kitos. Festivalis pradedamas „Italų skonio dienomis“, jų atidarymo šventė sausio 30 d. restorane „Sofi L“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius