Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ridas Žirgulis: „Suvaidinčiau ir Džeimsą Bondą“

Šį sekmadienį Kauno Muzikiniame teatre paskutinį kartą šį sezoną bus demonstruojamas miuziklas „Privataus seklio istorija“, kuriame šalia jauno šokėjų kolektyvų vaidina ir pripažintas aktorius Ridas Žirgulis.
Ridas Žirgulis
Ridas Žirgulis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šiuo metu Lietuvos žiūrovams iš serialo „Nekviesta meilė“ pažįstamas aktorius su „Privataus seklio istorijos“ trupe dirba nuo pat pirmųjų repeticijų. Tačiau iš pradžių miuzikle teskambėjo R.Žirgulio balsas, bet jau keletą savaičių žinomą aktorių galima išvysti ir scenoje paslaptingame privataus detektyvo amplua, teigiama pranešime spaudai.

Paklaustas kaip atsidūrė šiame miuzikle R.Žirgulis pasakojo, kad Su „F.U. studijos“ vadovu Kęstučiu Baranausku yra pažįstamas jau seniai, tad nenuostabu kurdamas pirmąjį kūrinį didžiajai scenai Kęstas kreipėsi pagalbos į seną bičiulį. Jau iš pat pradžių K.Baranauskas įkalbinėjo Ridą vaidinti šiame miuzikle, tačiau aktorius buvo tuomet per daug užimtas. Teko apsiriboti, kad seklys Lu, kurį scenoje vaidino iš pradžių vaidino kitas aktorius, kalbėjo Rido balsu. Vis dėlto vėliau pamatęs aktorių, kuris įkūnijo seklį Lu, R.Žirgulis suprato, smulkus vaikinukas nelabai derinasi prie jo solidaus ir sodraus balso. „Tai buvo gana linksmas garso ir vaizdo neatitikimas. Po ilgų diskusijų su Kęstučiu, aš dar kartą atidžiai peržvelgiau savo dienotvarkę ir radau laiko pasirodymams“, – pasakojo aktorius.

Per aštuoniolika aktorystės metų kelias dešimtis vaidmenų teatre ir televizijoje sukūręs Ridas sako, kad renkantis vaidmenis nėra įnoringas.

Kuomet Ridas prisijungė prie trupės, vaizdas scenoje iš karto pagyvėjo. „Ir tai natūralu. Atsirado galimybė reaguoti į publikos reakcijas, o taip pat – ir laiko improvizacijoms, – tokie dalykai miuziklą iš karto pagyvino. Dabar man labai gaila, kad negalėjau būti su trupe pavasarį, bet kaip žinia, šis laikas aktoriams paprastai esti labai įtemptas. Tačiau ten kur buvome - mus sutiko ir išleido su ovacijomis, – džiaugėsi R.Žirgulis. Žinomo bei patyrusio aktoriaus prisijungimas prie trupės miuziklui pridėjo ir papildomos meninės vertės. Dabar spektaklyje iš tiesų derinami du žanrai: vaidyba ir šokis. „Aišku, tikiu, kad susidomėjimą spektakliu iššaukė ir mano pavardės žinomumas. O garsesni vardai taip pat veikia žiūrovų smalsumą, – sakė seriale „Nekviesta meilė“ Barono apsauginį suvaidinęs aktorius.

Per aštuoniolika aktorystės metų kelias dešimtis vaidmenų teatre ir televizijoje sukūręs Ridas sako, kad renkantis vaidmenis nėra įnoringas. „Stengiuosi neatsisakyti vaidmens, jei tik jis įdomus, o režisierius turi ir žino ką pasakyti. Žinoma, per savo karjerą esu keletą pasiūlymų ir atmetęs. Sunku dirbti, kai nerandi bendros kalbos su režisieriumi arba suvoki, kad už jį išmanai dešimt kartu daugiau, tačiau režisierius dar leidžia sau nepriimti naudingų patarimų. Kiek teko pasitraukti – nesuklydau, – dalijosi prisiminimais R.Žirgulis.

Apsisprendimą imtis seklio Lu vaidmens R. Žirgulį paskatino domėjimas ne tik miuziklo žanru, bet ir pati spektaklio stilistika. „Gatvės šokiai, vadinamasis gangsta stilius mane visada traukė, mielai žiūriu ir tokio žanro filmus. Todėl ir „Privataus seklio istorija“ iš karto patraukė mano dėmesį, – pasakojo R.Žirgulis, kuris sakosi neatsakytų vaidmens ir koviniame filme. „Jei lietuviai filmuotų savąją Džeimso Bondo versiją tikrai neatsisakyčiau suvaidinti šį kietą agentą. Juolab, kad dar studijų metais mane panašiai ir vadino. Mat prieš stodamas į Vilniaus konservatoriją aktyviai sportavau – kultūrizmą, kovinius menus... Įsivaizduokit: karatistas tarp menininkų. Net amžiną atilsį mano dėstytoja, garsi teatro režisierė Dalia Tamulevičiūtė prisipažino, kad pirmaisiais metais net nesupratusi ką tas sportininkas veikia scenoje, tačiau vėliau jau gyrė, kad sportininkas nesuklydo, - dalijosi prisiminimais R.Žirgulis. Beje, aktoriaus sportiškumas ne kartą ir pagelbėjo: ir kursiokus teko apginti, ir apsaugoje padirbėti. Tačiau sportininko etiketė liko uždėta. Ne veltui jis gavo ir ir apsauginio vaidmenį seriale „Nekviesta meilė“.

Miuzikle „Privataus seklio istorija“ R.Žirgulis gavo save išbandyti ir kaip režisierius. Mat po premjerinių seansų K. Baranauskas paprašė pakoreguoti kai kurias spektaklio vietas. Tuomet Ridas artimiau susipažino su „FU studijos“ kompanija, ėmėsi juos mokyti vaidybos pradmenų, ir netrukus taip įsitraukė į kūrybos procesą, kad jau nebegalėjo atsispirti norui pats suvaidinti savo balso rolę. „Šis miuziklas – tai geras bandymas parodyti kažką kitko. Vien jau tai, kad jame dainuojama gyvai ko verta, – dalijosi savo mintimis R.žirgulis. – Suprantama, tai pirmasis „FU studijos“ bandymas kurti spektaklį, tačiau jaučiu, kad net ir tai, kad ir ne viskas lengvai klojosi trupės nesustabdys nuo tolimesnių pasirodymų. Juk „Fu studijoje“ dirba puikūs šokėjai“.

Ar trupės nesurikdė tai, kad prie jų prisijungė žvaigždė? Ridas šypsosi. „Juk ir jie – savo srities žvaigždės. Taigi sujungėme pajėgas bendram darbui. Nors trupės nariai jaunesni, tačiau puikiai sutarėme ir vienas kitą supratome, o šis supratimas labai svarbus spektakliui. Jie džiaugėsi, kad aš atėjau, o aš džiaugiausi, kad juos suradau“. Beje, prisijungęs prie miuziklo kūrimo proceso Ridas panoro pakoreguoti ir savo herojaus tekstus. Ir jam tai puikiai pavyko, nes seklio Lu monologas – viena iš šio miuziklo vinių. „Kas padėjo parašyti šį monologą? Ogi viskas: skaitytos knygos, matytos pjesės, be to juk ir filmą ne vieną išverčiau ir įgarsinau. Visai tai ir nugulė kažkur pasąmonėje, – pasakojo „Privataus seklio istorijos“ aktorius.

R.Žirguliui šokis taip pat nesvetimas. Būdamas šešiolikos jis taip pat šoko breikdansą. Be to, tai ne pirmas šokio spektaklis, kuriame vaidina šis aktorius. Žiūrovai ko gero dar prisimena Kauno dramos teatro spektaklį „Kekšės ir kareiviai“, kuriame vaidino ir R.Žirgulis. Tiesa, šokti tuomet teko klasikinius šokius. „Štai dar ir dėl to man patiko „Privataus seklio istorijos“ idėja. Domiuosi judesio menu, šokio spektakliais, mielai apsilankau šokio teatro „Aura“ rengiamuose festivaliuose, – savo simpatijas šokiui dėstė R.Žirgulis.

Aktorius viliasi, kad žiūrovai skirs savo laiko pasižiūrėti tai, ką jis ir „FU studija“ jiems paruošė. „Manau mums pavyks pripratinti žiūrovus prie gana netradicinių miuziklų. Labai norėtųsi, kad spektaklis būtų įtrauktas į Kauno Muzikinio teatro repertuarą. Bet kokiu atveju rudenį planuojame, kad pakartosime turą po Lietuvą, – sakė R.Žirgulis.

Paskutinis ši sezono „Privataus seklio istorijos“ su Ridu Žirguliu vaidinimas – jau šį sekmadienį, 18 val. Kauno Muzikiniame teatre!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius