Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūdninkų knygyne – poezijos performansas Josifo Brodskio garbei

Gegužės 21 d. 19 val. Rūdninkų knygyne įvyks poetinis-muzikinis performansas: minėsime 75-ąsias poeto Josifo Brodskio gimimo metines kartu su aktoriumi Ignu Ciplijausku ir gitaristu, laisvosios improvizacijos muzikantu Juozu Milašiumi.
Juozas Milašius
Juozas Milašius / Nikitos Voitovo nuotr.

Pasirodymo metu aktorius I. Ciplijauskas ir gitaristas J. Milašius žiūrovams pristatys J. Brodskio poeziją, suteikdami jai antrą kvėpavimą. Minint rašytojo gimimo metines, poeto kūriniams bus sukurta „nauja oda“, taip bandant atskleisti unikalią jo asmenybę.

Rūdninkų knygyne – poezijos performansas Josifo Brodskio garbei
Rūdninkų knygyne – poezijos performansas Josifo Brodskio garbei

„J. Brodskis pirmiausia yra laisvas žmogus, visu šimtu procentų prisiimantis atsakomybę už tai, kas vyksta aplink, šiuo laiku. Žinantis savo ribas, aiškiai suvokiantis savo genialumą, bet nesustingęs pranašo, išminčiaus pozoje“, – apie J. Brodskį pasakoja aktorius I. Ciplijauskas. Anot jo, poetas save laikė kalbos tarnu, vergu, kalbos, kuri yra senesnė ir tvaresnė už visas valstybines santvarkas.

„J. Brodskio kūryba turi magišką galią vienyti tam tikrus žmones. Net nesvajojau, kad pirmoji pažintis su poeto kūryba po kelerių metų suves su tiek daug įdomių žmonių, kuriuos vienija tai, kas visą gyvenimą vedė J. Brodskį. Tai – dalykai, kurių neįmanoma išmąstyti protu, juos reikia pajausti pilvu“, – teigia aktorius. 

Registracija į pasirodymą – būtina. Lauksime jūsų skambučių (+370 5) 2610266 arba el. laiškų info@rudninkuknygynas.lt . Bilieto kaina – 4,99 €.

Apie Rūdninkų knygyną:
Rūdninkų knygynas buria jaukią, išrankaus skonio bendruomenę, rengia koncertus, parodas, poezijos vakarus. Knygyne jau vyko Juozo Milašiaus, Liudo Mockūno, Arkadijaus Gotesmano, Pauliaus Kilbausako ir daugelio kitų improvizacinės muzikos atlikėjų pasirodymai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius