-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalia parodos eksponatų – receptai

Nacionaliniame M.K.Čiurlionio dailės muziejaus M.Žilinsko dailės galerijoje (Nepriklausomybės a. 12, Kaunas) šiuo metu galima aplankyti šmaikščią menininko Dogu Bankov iš Bulgarijos parodą „Nenušaukite padavėjo prieš pietus“.
Dogu Bankov iš Bulgarijos paroda „Nenušaukite padavėjo prieš pietus“.
Dogu Bankov iš Bulgarijos paroda „Nenušaukite padavėjo prieš pietus“. / Muziejaus nuotr.

2001 m. Nacionaliniame M.K.Čiurlionio dailės muziejuje pirmą kartą pristatytas niekam nežinomas ir negirdėtas bulgarų menininkas D.Bankov. Po parodos buvo išleistas jo darbų katalogas, o 26 parodoje eksponuotų kūrinių kolekcija liko M.K.Čiurlionio dailės muziejuje.

2010 metų spalį muziejininkai nusprendė ištraukti į dienos šviesą šiuos eksponatus. Naujoji kolekcija – gausesnė nei pirmoji. Joje – 152 koliažo, asambliažo technikomis atlikti darbai ir juos papildantys tekstai. Pastarieji parodoje neįprasti, tačiau neatsitiktiniai: kūrinius lydi jų atsiradimų istorijos, autoriaus biografijos fragmentai, ir net gurmaniški patiekalų receptai!

Visa tai išsiskleidžia į gyvą pasakojimą, paaiškėja netikėti meniniai, filosofiniai ir kulinariniai kūrinių, kūrėjų ir juos supančios aplinkos ryšiai. Paroda, persmelkta 3-ojo dešimtmečio dvasia, atspindi to meto įvykius, nuotaikas, bohemiško gyvenimo būdo scenas ir užkulisius.

Besibaigiant parodai planuojama išleisti katalogą, kuriame bus plačiau pristatyta D.Bankov biografija ir kūryba bei glaudžiai su menininku susijusios kulinarės Agnesos Šauneger receptai.

„Trumpai pristatyti šį daugiasluoksnį projektą nėra lengva, nes kūriniai, jų istorijos ir paties autoriaus asmenybė telpa parodos turinyje. Ir dėl šios priežasties, ir norėdami palikti nedidelių intrigų, smulkiau nebepristatinėsime parodos. Siūlome tiesiog užsukti ir patiems pamatyti“, – sakė parodos rengėjai.

Paroda veiks iki 2011 metų sausio 9 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius