Šalies bibliotekos kviečia į virtualius susitikimus su kultūros ir meno žvaigždėmis

Lietuvos viešosiose bibliotekose šią savaitę pradedamas virtualių susitikimų ciklas su žinomais kultūros, meno ir mokslo žmonėmis. Vasario 7 d., antradienį, 14 val. pirmosios tiesioginės internetinės transliacijos metu bibliotekų lankytojai bendraus su žurnalistu, rašytoju ir keliautoju Algimantu Čekuoliu. Po šios transliacijos gyventojai taip pat bus pakviesti dalyvauti konkurse „Mano krašto portretai“.
Algimantas Čekuolis
Algimantas Čekuolis / BFL/Andriaus Ufarto nuotr.

„Virtualūs susitikimai su žinomais visuomenės veikėjais pratęsia 2010-2011 m. viešosiose bibliotekose vykusių internetinių transliacijų ciklą. Paprastai į šias transliacijas kaskart susirenka nuo 4 iki 8 tūkst. bibliotekų lankytojų. Kaip rodo praktika, internetinės transliacijos paskatina aktyviau naudotis skaitmeniniu turiniu tas visuomenės grupes, tarp kurių yra mažiausiai interneto vartotojų – senjorus, kaimo gyventojus. O tiesiogines diskusijas lydintys konkursai įtraukia dar didesnę visuomenės dalį“, – sakė projekto „Bibliotekos pažangai“ vadovas Kęstutis Juškevičius.

Vasario 7 d. viešosios bibliotekos pakvies į pirmąjį virtualų susitikimą su žurnalistu ir rašytoju A. Čekuoliu.

„Tai ypač gerai žinoma ir gerbiama asmenybė, kurios pristatyti nereikia. Neabejojame, kad pašnekovo turtinga patirtis, plati erudicija ir originalus mąstymas suteiks gyventojams daug malonių ir naudingų įspūdžių“, – teigė K. Juškevičius.

Virtualių susitikimų ciklą bibliotekose pratęs dar du žinomi kultūros ir meno veikėjai. Vasario 14 d., nuo 14 val. lankytojai galės pabendrauti su žymiųjų „Kukučio baladžių“ autoriumi, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu poetu Marcelijumi Martinaičiu. O vasario 21 d. tuo pačiu laiku gyventojai virtualiai susitiks su kino, televizijos ir teatro aktoriumi, diplomatu Juozu Budraičiu.

Virtualius susitikimus lydės beveik mėnesį truksiantis konkursas „Mano krašto portretai“. Gyventojai kviečiami sukurti skaitmeninius kūrinius apie iškilų savo krašto žmogų, jo darbus ir idėjas. Tokį pristatymą gali sudaryti tiek nuotraukos, tiek garso ir vaizdo įrašai, tiek tekstinė informacija.

Skaitmeniniai kūriniai iki kovo 1 d. bus talpinami svetainės www.grazitumano.lt/map interaktyviame žemėlapyje, o nugalėtojus išrinks vertinimo komisija. Geriausiųjų autoriai bus apdovanoti skaitmeniniais fotoaparatais. Išsamesnę informaciją apie dalyvavimą konkurse galima rasti adresu www.grazitumano.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius