Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sausio 13 dieną Šv. Kotrynos bažnyčioje aidės „Liepų“ ir „Liepaičių“ balsai

Sausio 13 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje vyks nemokamas Vilniaus kultūros centro moterų choro „Liepos“ ir Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ koncertas, skirtas sausio 13-osios įvykiams pažymėti.
Choras „Liepaitės“
Choras „Liepaitės“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Skirtingoms kartoms atstovaujančių kolektyvų glaudus ryšys neatsitiktinis – daugumos „Liepaičių“ mamos dainuoja „Liepose“. Įdomu tai, kad abiejų chorų vadovė ir dirigentė Audronė Steponavičiūtė-Zupkauskienė pati išaugo „Liepaitėse“. Žavinčios jaunyste ir gaiviais, skambiais balsais, atlikėjos puikiai žinomos ne tik Lietuvos publikai: jos taip pat aktyviai dalyvauja tarptautiniuose chorų konkursuose, festivaliuose, kur yra pelniusios ne vieną apdovanojimą, laureato vardą. Chorai yra paruošę gausų ir įvairų repertuarą: nuo Grigališkojo choralo iki šiuolaikinių opusų.          

Aukščiausiu meistriškumu garsėjantys kolektyvai dovanoja šį koncertą Lietuvai atmintiną Sausio 13 – Laisvės gynėjų dieną. Šią svarbią dieną atgijusi trispalvė saugo, kad nepasiklystume naujausių įvykių verpete, o taurių giesmių vibracijos skleidžia Darną, Išdidumą ir gerą Žinią apie Lietuvą. 

Savos istorijos apmąstymus koncerte palydės galantiškosios epochos italų kompozitoriaus G. B. Pergolesi elegiška ir kartu dramatiška muzikinė misterija Stabat Mater, ypatingai tinkama bažnytinei erdvei. Solidžią chorinės muzikos koncerto programą papildys ir kita G. B. Pergolesi kompozicija  – kantata Laudate Pueri. Šio koncerto programos kulminacija – Vienos klasiko J. Haydno jaunesniojo brolio J. M. Haydno  Missa sub titulo Sti. Leopoldi in festo Innocentium. Šiame kūrinyje chorų ir solisčių – Eglė Čičinskaitės, Vida Taurinskaitės – Rukšienės (sopranas) ir Saulės Šėrytės (altas) balsus lydės Šv. Kristoforo kamerinio orkestro skambesys.

Monumentalūs kūriniai, aukštyn į skliautus kylantys atlikėjų balsai, įprasmins visų besiklausančiųjų susibūrimą. Juk tai bene svarbiausi dalykai, senomis Vilniaus gatvelėmis atvesiantys mus į Šv. Kotrynos bažnyčią Naujųjų  – 2012 metų sausio 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius