Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: apie viską viename

Būūūū! O jums būna taip, kad norit pasakyti žiauriai daug, per žiauriai trumpą laiką ir galiausiai nesigauna nieko? Jaučiu, kad man išaušo tokia diena.
„Happyendless“
„Happyendless“

Kaip išprotėjusi laukiau savaitgalio, o dabar matau, kad ir norėdama nieko nespėsiu, nes šįkart sostinę lepins renginiai (atsiprašau) ant kiekvieno kampo. Ir kaip apie visus jums surašyti? Kaip ten bebūtų – šįvakar žadu užsidaryti garso įrašų studijoje, o kaip sekėsi jums, parašykit man elektroniniu paštu. Ok?

Ištvermingiems

Prisimindama pernykštį šiuolaikinės muzikos festivalį „Jauna muzika“, beje, ne kiekvieno ausiai mielos muzikos šventę, galiu prisipažinti, kad iš vieno koncerto išbildėjau nesulaukusi jo pabaigos. Tačiau buvo ir tokių pasirodymų, kurių metu aikčiojau ir garsiai plojau. Ką „Jauna muzika“ siūlo šį savaitgalį? Šįvakar Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) karaliaus žmogaus balsas ir jo deriniai su elektronika. Girdėsime Antoną Lukoszevieze iš Didžiosios Britanijos, lietuvių Egidijos Medekšaitės, Justės Janulytės, Ričardo Kabelio ir kitų kompozitorių kūrinius. Pirmą kartą festivalyje dalyvaus choras „Brevis“. Jis atliks trijų jaunų lietuvių kompozitorių specialiai festivaliui sukurtas kompozicijas chorui ir elektronikai. Koncerto pradžia – 19 val., o kaina – 20 Lt.

Na, o rytoj festivalyje užsimezgusią vokalo liniją pratęs muzikos, architektūros ir audiovizualinių instaliacijų srityse dirbantis prancūzų menininkas Kandingas Ray (Davidas Letellieris). Koncertas prasidės taip pat 19 val., o kainuos 30 Lt.

Gitaros rotušėje

Vaiskiais pavasario vakarais vaikštinėjant aplink Rotušę smagu spėlioti, kaip skamba gitaros jos erdvėse. Šį savaitgalį spėlioti nebeteks – bus privalu išgirsti gitaras gyvai, mat sostinėje prasideda Rotušės gitarų festivalis. Šįvakar kviečiu jus į ruso Evgenijaus Finkelšteino pasirodymą. Jis – viena ryškiausių Rusijos klasikinės gitaros figūrų. Jo koncertai pasižymi įtaigiu meniniu lygiu, dvasingu emocionalumu, nepriekaištinga gitaros valdymo technika. Šiame koncerte mūsų laukia įdomi programa su įspūdingais Nikitos Koškino, Stepano Rako, Johno Dowlando ir kitų kompozitorių kūriniais. Išgirsime ir paties E.Finkelšteino kompoziciją.
Kada - 18 val.
Kiek - 30 Lt.


Diskotekų mišrainė

O dabar tai bus! Su tokiais kiekiais šokių, galima namo ir kelias paras nepareiti. Prisipažinsiu, nežinojau, kur jus šįkart kviesti, tad noriu vienu ypu pristatyti geriausius savaitgalio vakarėlius.

Pirmiausiai šiąnakt maunam į „Cozy“. Perspėju iš anksto – pričiupkit rožę vieną kitą, nes mėgstamas diskotekininkų baras švenčia 5-ąjį gimtadienį. Aš savo ruožtu jiems jau dabar dainuoju dainelę! Tortą valgysim nuo 19 val.

Vėliau, nuo 22 val., reikėtų užsukti į ŠMC kavinę. Čia vyksiančiame vakarėlyje „Pop me now“ gros mano bičiulis Tomas Boo. O kur jis – ten linksmybės.

Iš ŠMC bėgte marš į klubą „Woo“. Čia nuo 22 val. siaus dar vieni mano pažįstami – „Happyendless“. Išradingieji vaikinai šįkart kvies grįžti į praeitį.

Kai senienos nusibos – varykit į „Havana Social Club“. Šiąnakt ten renkasi įspūdingo stoto vaikiščiai. Aha, kalbu apie „Hockey punks“ ir jų vakarėlį „Meilė ir neapykanta Vilniuje“. Ledo ritulio lazdų pirkti nereikia.

O rytojaus naktį gaivaliosimės „Gravity“. Čia „Metal on metal“ chuliganai ir vėl gros savo metalines polkas. Šįkart trijulė į Vilnių atgabena Rory Phillipsas. Aš tikiu, kad ten bus karšta.
Jau minėtame „Woo“ ryt tryps „Despotin Beat“ vaikinai, kurių priešakyje – Vaiperis ir Alex D. Jiems po bučkį!
Vakarėlių kainos - nuo 10 iki 30 Lt.

P.S. Šį savaitgalį klausom „Moderat“ gabaliuko „Rusty nails“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius