Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Atgims jaunos ir senos spalvos

Regis, šį savaigalį saulutė bent kurį laiką paglostys mus savo spinduliais. O mieste – kiek šurmulio, linksmybių! Nepaliaujamai artėjant vasarai gatvės prisipildo linksmo šurmulio ir ilgai neužmiega. Išsirinkite sau patinkantį festivalį, vakarėlį, čiupkite gerą kompaniją ir išbudinkite savo miestą!
Grupė  „Flamingo“
Grupė „Flamingo“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vienas neabejotinai spalvingiausių šiandien ir rytoj vyksiančių renginių – triukšmingas ir geriausių emocijų pripildytas projektas „Vilniaus Brodas gyvas“. Ar prisimenate 8 – 9-ąjį dešimtmečius? O gal tada nė nebuvote gimęs? Švelniai nostalgiškai prisiminti senus laikus ar juos atrasti iš naujo šiandien ir rytoj galėsite Lukiškių aikštėje. Čia netils Vilniaus Brodo laikų ir šiuolaikinė muzika, bus galima susitikti su tikraisiais Brodo vaikais, paragauti tenykščių skanėstų bufete, pasidairyti į nuotraukas, knygas ar net sužaisti vieną kitą žaidimą.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Akcija „Vilniaus Brodas gyvas“
Akcija „Vilniaus Brodas gyvas“

Hipiškas siautulys prasidės šiandien 18 val. teatralizuota eisena nuo Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos iki Lukiškių aikštės, o vėliau lauks dainuojamosios poezijos koncertas bei 40-mečio sulaukęs filmas „Mažoji išpažintis“. Visą „Vilniaus Brodas gyvas“ programą rasite www.kultura.lt.

Karščiausias žemynas? Afrika! Nenuostabu, kad orai šyla ir Vilniuje, juk mūsų mieste jau įsisuko „Afrikos dienų“ vėjai.  Šia proga „Skalvijos“ kino centre galite nemokamai pamatyti filmus iš Afrikos ir apie ją, būgnų ir šokių paslaptimis atvykėliai iš šio žemyno nemokamai dalinsis „Fluxus ministerijoje“. O šįvakar Vilniaus mokytojų namų kiemelį užlies kuo tikriausia Afrikos dvasia, mat čia koncertuos vienas garsiausių Senegalo atlikėjų Pap Kan su grupe „Pap Kan and the Kemaan“. Charizmatiškas ir pripažintas poetas ir muzikantas nustebins muzikine įvairove ir žaismingais sąskambiais. O sekmadienį susitinkam Mokytojų namų kiemelyje, kur vyks margaspalvė Afrikietiškų dalykėlių mugė!

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 33 – 103 Lt.

Ar girdėjote, kad vakar jau prasidėjo Penktasis tarptautinis salsos festivalis? Jis šurmuliuos visą savaitgalį, o kas vakarą skirtingose Vilniaus vietose bus organizuojami vakarėliai su salsos didžėjais ir parodomosiomis šokio žvaigždžių programomis. Visos šokio pamokos ir du didieji šokio vakarai vyks Lenkų kultūros namuose, dar vienas vakarėlis rengiamas klube „Tarantino“. Smagu! Daugiau informacijos www.salsafestival.lt

Pasiilgote senų gerų „koverių“? Jais šįvakar pradžiugins grupė „Flamingo“ koncerte „Cover to cover“ muzikiniame klube „Artistai“. Bus „The Killers“, „Mando Diao“, „Placebo“, „Radiohead“, „James“, „U2“, „Oasis“, „MGMT“ dainų, gitarų, šokių ir linksmybių!

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek – 13 Lt.

Nakties žmonėms

Jei jau kurį laiką negalit prisiverti nukeliauti į sporto klubą, šįvakar skubėkite į Menų fabriką „Loftas“. Čia tarptautinis tarptautinis „Puma Social Party&Play” vakarėlis kvies sportuoti linksminantis ir rinks vidurnakčio atletus. Deep Inc., SiSi, NO DJs bei gyvi „The Sneekers” ir „90’s Live Project” su Jurgiu Brūzga pasirodymai privers paprakaituoti ir numesti bent vieną kitą kilogramą.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – su bet kokiu „Puma“ rūbu nemokamai, kitiems – 20 Lt.

„Gravity
„Nesakyk Mamai”

Naktinių klubų vilkų laukia šįvakar laukia pirmieji „Nesakyk mamai!“ apdovanojimai. Kas geriausias reiveris, ištikimiausias „dūzgių“ dalyvis, linksmiausias didžėjus...? Sužinosite klube „Opium“, o „Nesakyk mamai!“ trijulė Manfredas, Kym Wild ir Miss America pasistengs, kad būtų linksma kaip niekad.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 15 – 20 Lt.

Tik trumpai priminsiu, tai, ką veikiausiai jau žino kiekvienas save gerbiantis šokių muzikos mylėtojas. Šįvakar „Siemens“ arenoje karaliaus elektroninės muzikos superžvaigždė, didžėjus ir prodiuseris Paul van Dyk. Jei tai jums daugiau nei tik vardas, keliaukite šokti iki paryčių.

Kada – penktadienį,  22 val. Kiek – 85 – 205 Lt.

Šeimomis ir poromis

Norintiems negirdėtos muzikos ir šokių turėtų patikti rytoj Šv.Kotrynos bažnyčioje vyksiantis tiurkų dienų renginys „Sema – „Šokantys dervišai“. Pamėginkite įsivaizduoti žmones, besisukančius baltais lyg sniegas rūbais ir tarsi neliečiančius kojomis žemės. Tarsi svaja.

Kada – šeštadienį, 18 val. Kiek – 18 – 28 Lt.

Šokis – jūsų aistra? Jei taip, prisijunkite prie renginio „Mes visi įsimylėję šokį 2011“     klube „New York“, kur pokštaus aktorius Ramūnas Rudokas, o grakščiais judesiais stebins „Tu gali šokti“ ir „Šok su manimi“ projektų dalyviai, o atėjusius į šokio sūkurį įtrauks šokio mokytojų komanda.

Kada – šeštadienį, 20 val. Kiek – 23 – 33 Lt.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vytautas Juozapaitis
Vytautas Juozapaitis

Sekmadienio popietę kviečiu užsukti į jauką Užutrakio dvaro sodybos rūmų Gobelenų salę. Kamerinėje aplinkoje vyks koncertas iš ciklo „Operos grandai ir jaunieji dainininkai“. Maža to, kad dvaras įsikūręs vaizdingoje vietoje, iš kurios matyti didinga Trakų pilis, renginio metu dainuos operos solistas Vytautas Juozapaitis. Kartu su aksominio balso savininku scenoje pasirodys jaunas ir perspektyvus dainininkas, V.Juozapaičio mokinys Šarūnas Šapalas. Solistams akompanuos pianistė Svaja Skučienė.

Kada – sekmadienį, 16 val. Kiek – 35 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius