Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: dar ne žiema

Po pirmojo sniego vakar nudžiugino išties graži diena. Gal tai atlygis už vargus vėžlio greičiu šliaužiant slidžiomis sostinės gatvėmis? Kad ir kaip būtų, kai bene populiariausia pokalbių tema „ar jau keisti padangas?“, nesinori dar kartą sveikintis su žiema – vakarus smagiai ir šiltai praleisti galima renginiuose ar riedant traukiniu skambant bardų dainoms.
Traukinys
Traukinys / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šiandien prasideda iki spalio 22 dienos truksiantis 9-asis japonų kino festivalis „Japonija toli, Japonija arti“. Didžiulis festivalio pliusas tas, kad visi seansai nemokami. Minusas – bilietai tirpsta ne valandomis, o minutėmis. Skubėkite rinktis iš 12-os filmų www.forumcinemas.lt ir spausdinkitės nemokamus bilietus arba juos pasiimkite kasose. Visi japonų kino festivalio filmai bus rodomi kino centre „Forum Cinemas Vingis“. Ačiū Japonijos ambasadai už tokią dovaną!

Čiuku-čiuku traukinuku

Jaunieji bardai susiruošė į kelionę per Lietuvą, norėdami pranešti žinią apie netrukus prasidėsiantį Tarptautinį dainuojamosios poezijos festivalį „Tai – aš“. Tradicinis Bardų vagonas šiemet riedės iš Vilniaus geležinkelio stoties į Radviliškį, traukiniu Nr. 22 Vilnius – Klaipėda.

Vagone dainas trauks įvairaus amžiaus dainuojamosios poezijos atlikėjai. Tačiau dar prieš išvykdami iš Vilniaus geležinkelio stotyje, 16 val., bardai surengs koncertą. Toks pat pasirodymas bus surengtas ir Radviliškio geležinkelio stoties salėje apie 19.50 val. Bardai mielai kviečia kartu su jais keliauti tame pačiame vagone visus, neabejingus šiam muzikos žanrui, o ypač susiruošusiuosius į Radviliškį ar kur kitur Klaipėdos kryptimi. Traukinys pajudės penktadienį 17.30 val.

Skirtingos muzikos porcija

Bliuzroką į sostinę šįvakar atsiveža amerikietis Ericas Sardinasas. Pats jis tikino norėjęs atvykti į Lietuvą dėl gražuolių merginų ir gardaus maisto. O gerbėjai jo laukia dėl virtuoziško bliuzroko, muzikinės aistros ir gero šou. Ar kiekvienas gaus, ko tikėjosi, paaiškės šįvakar pramogų ir verslo centre „Forum Palace“.

Kada: penktadienį, 19 val. Kiek: 40–110 Lt.

Alternatyvių muzikos gardumynų mėgėjai būriais trauks jau žinau kur! Į klubą „New York“, kur koncertuos mergaitė didelėmis akimis – migloko•. Jos nevaržomą dvasią, kitokias dainas ir kitokias mintis gerbėjai pamatys „Vynuogių nakties sapne“. Koks tas sapnas iš tikrųjų – tegu ji papasakoja pati.

Kada: penktadienį 21 val. Kiek: 20–60 Lt.

O jei jūs išsiilgote klasikos, šeštadienio vakarą užsukite į Kongresų rūmus, kur muzikuos 4 žavios moterys – seserys Rūta ir Saulė Rinkevičiūtės bei dainininkės Ieva Prudnikovaitė ir Asmik Grigorian. Scenoje jos kartu pasirodys pirmą kartą. Akivaizdu, kad netruks jaunatviškos aistros kupinų žymių kompozitorių kūrinių.

Kada: šeštadienį 18 val. Kiek: 15–50 Lt.

P.S. Džiazo mėgėjai, nepamirškite aplankyti nuotaikingų „Vilnius Jazz“ koncertų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius