Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: kai stoja laikas

Labas. Kaip jūs?Atrodo, kad pagaliau mus lepina tikra vasariška saulė. Tokiu oru man visada norisi tik tingiai, kaip katinui, markstytis ir Sereikiškių parke godžiai „ryti“ japoniškas knygas. Tačiau artėjant savaitgaliui, neišvengiamai žinau – miegosiu mažai, pamatysiu daug, o paskui ir darbo savaitę pradėti bus lengviau. Čiuožiam į trasą?
Kadras iš filmo „Abraomo slėnis“.
Kadras iš filmo „Abraomo slėnis“. / Organizatorių nuotr.

Kerinčios gitaros

Vilniečių pamėgtas Kristupo vasaros festivalis šį savaitgalį pavaišins miestiečius gardžiausia savo „razina“ – „Kristupo gitarų“ koncertais. Penktadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje ciklą atidaro Igoris Dedusenko. Baltarusių virtuozas užburs savo muzikalumu ir poetiškumu. Jo romantika užkrės kiekvieną atėjusį. Verta pamatyt.

Kada – 19 val. Kiek – 15–40 Lt

„Kristupo gitarų“ kulminacija – 30-mečio lenkų gitaristo Marcino Dyllos koncertas. Jis yra 19-os prestižinių tarptautinių konkursų Europoje bei JAV pirmų premijų laureatas, o kiekvienas, susidūręs su jo unikaliu muzikavimu, nesuabejoja, kad jis jų vertas.Jo solinis rečitalis rugpjūčio 9 d., sekmadienį, Šv. Kotrynos bažnyčioje yra vienas laukiamiausių šių metų vasaros muzikos įvykių Lietuvoje.

Kada – 19 val. Kiek – 15–50 Lt

Festivalis dvare

Jei pasakyčiau, kad sostinės menininkai savaitgaliais pabėga į Žeimių dvarą Jonavos rajone, ar patikėtumėt? Šį savaitgalį primygtinai siūlau nuvažiuoti į Žeimius ir patiems tuo įsitikinti. Šeštadienį čia vyks respublikinis bardų festivalis „Samtis“. Ant scenos gitaromis ir puikiais balsais apsiginklavę lips ne tik bardai, groti ir dainuoti galės visi.

Na, o sekmadienį Žeimiuose bus planuojama kultūros paveldo šimtmečio pagrobimo byla. Šio meninio projekto metu Žeimių dvaras ir jo vertybės laikinai išsikels į 4 kitus Lietuvos dvarus. Dingusio Žeimių dvaro pėdsakų bus galima ieškoti turistinėje parodoje  „Rudens Indai“. Savaitgalį dvare veiks ir tarptautinė fotografijų paroda „Intymus maištas“. Daugiau informacijos rasite čia.
 

Kada –16-23 val. Kiek – nemokamai.

Svarbiausia diskoteka

Ar kai vokiečių diva Vilniuje lankėsi pirmą kartą, buvote nuėję jai pasimelsti? Oh, buvo karšta diskoteka! Tačiau tiems, kurie tuo metu laiką leido kažkur kitur, nusiminti nevalia – prieš 17 metų karjerą pradėjusi mano mylimiausia moteris diskžokėja Ellen Allien GRĮŽTA. Visų pasaulio klubinėtojų pavydui ji šiąnakt drebins „Gravity“ sienas.

Kada – nuo 22 val. Kiek – 15–20 Lt.

Skirta Portugalijai

Šį savaitgalį jus sveikina 7-asis „ARTscape“ ir kviečia susipažinti su skambiu Portugalijos džiazu, muzikaliu menu bei kino įžymybės Manoel de Oliveira filmų retrospektyva. Galerijoje „Vartai“ nuo rytojaus vyks portugalo João Paulo Feliciano „Muzikos pamokos (rekapituliacija)“. Vizualiuosius menus ir muziką J.P. Feliciano savo kūryboje jungia nuo pat meninės karjeros pradžios, jei mėgstate eksperimentus – būtinai užsukite.

Portugalų ambasados bei Instituto Camoes dėka kino gerbėjai „Skalvijos“ kino centre galės pamatyti M.de Oliveiros šiuolaikinę „Madam Bovari“ interpretaciją – filmą „Abraomo slėnis“. „Kalbantis kinas“ papasakos apie Viduržemio jūros civilizacijas, o „Žodis ir utopija“ supažindins su kunigo António Vieiros mintimis. „Laiškas“ privers susimąstyti, ar tyra meilė gali egzistuoti, o „Aklo žmogaus apgavystė“ nukels į skurdų Lisabonos priemiestį.

Ištikimi „ARTscape“ džiazo gerbėjai šeštadienį „Piano.lt“ salėje turi progą išgirsti Filipe Raposo Trio. Būsiu!

P.S. Šį savaitgalį važiuojam į festivalį „Tamsta Muzika 2009“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius