Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: „Linksma iki pažaliavimo!“

Ką gi, šįsyk nujaučiu visą veiksmo laviną. Orai žadami vos su vienu kitu debesėliu, tad galima ruoštis rudeniškam, bet nepažliugusiam savaitgaliui. Bene pagrindiniu linksmybių akcentu taps ši –žalia naktis arba „Green Night“ – nemokamų vakarėlių maratonas, truksiantis nuo penktadienio vakaro iki pat šeštadienio ryto.
Šeštadienio naktį Vilniuje  – nemokamų renginių naktis „Green Night“.
Šeštadienio naktį Vilniuje – nemokamų renginių naktis „Green Night“. / Menų fabriko „Loftas“ nuotr.

Girdėjau, kad kas neišsimiegojo – patys kalti, tad gerai pasistiprinkite ir nepraleiskite progos tik už šypseną pabuvoti įvairiuose Vilniaus klubuose. O jei jūs studentas ir tik atsikraustėte į sostinę – tai veikiausiai pati palankiausia proga iškeisti „buitinį“ balių į tikro reiverio vertą diskoteką. Antroji „Green Night“, mano žiniomis, lauks net 16-oje klubų. Patariu – norimus išsirinkite iš anksto, juk pasiūlymų – nuo roko iki disco ir techno, o eilių kai kur tikrai bus. Iš anksto pasirūpinkite gera nuotaika, kantrybe, aukitės patogius batus ir lekiam!

Trumpai apie „žaliuosius“ taškus

Šiąnakt sezoną oficialiai pabaigs Mokytojų namų kiemelyje esanti „Vasaros terasa“. Joje nuo 20 val. skambės gerai pažįstami Vaiper Despotin, Dee & Kamy ir kitų svečių kūriniai. Gyvos muzikos klube „Tamsta“ tikrai bus sausakimša, mat nuo 21 val. sceną užims trankieji „Happyendless“, o vėliau vairą į savąsias rankas perims linksmų šokių meistras DJ Mamania.

Pilies gatvėje įsikūrusiame „Gorky“ netruks egzotikos ir karštų baile funk, tropical bass ar kuduro ritmų. Vegetariškieji „Balti drambliai“ kviečia griežtesnio skambesio ieškotojus, kuriems nuo 22 val. bus siūloma elektroninė akustika arba drum&bass, jungle ir indie ritmai. J.Jasinskio gatvėje esančiame klube „G-Stars“ arba tiesiog „G“ bursis progressive muzikos stiliaus šalininkai, o klube „Time out“ po Baltuoju tiltu stogas kilnosis nuo repo.

Į Trakų gatvėje esantį „Tarantino“ vilniečiai ir miesto svečiai nuo 1 val. keliaus klausytis svečio iš Pietų Prancūzijos funko meistro DJ Marrrtin pasirodymo. Nesnaus ir „Artistai“ Šv.Kazimiero gatvėje, kur taip pat publiką šokdins jazz, baile funk, oldschool acid techno, deep house ir dar daugybės kitų stilių muziką grojantys didžėjai. Seksualius ritmus Totorių gatvėje įsikūrusiame bare „Paparazzi“ žada St. Stereo ir Martin Virgin, kaip jiems pavyks užkaitinti susirinkusius stebėti galėsite nuo 22 val.

Organizatorių nuotr./„Metal on Metal“
„Metal on Metal“

Tikras perversmas planuojamas Islandijos gatvėje, klube „Opium“. Ten nuo 22 val. pakvaišėlių „Metal On Metal“ komanda žada pasirūpinti galvą susuksiančia elektronine muzika. Visai netoli įsikūręs naujas, bet jau pamėgtas klubas „Soul Box“ vakarą pradės roko garsais – 22 val. planuojamas nuotaikingųjų „Freaks On Floor“ pasirodymas, po kurio pamėgtą šokių muziką užtikrins didžėjai.

Kaupti jėgas vakarui ragina ir trankiais vakarėliais garsėjantis Menų fabrikas „Loftas“. Čia irgi prie įėjimo veikiausiai drieksis eilės, tačiau laukti verta, mat į sceną lips vienas perspektyviausių lietuviškų projektų „Proper Heat“. Šie disko mylėtojai apšildys „Tabami Club In“ projektą, su kuriuo pasirodys puikiai pažįstama Baiba Skurstenė ir Donatas Montvydas. O po jų visišką „išsitaškymą“ užtikrins Viktoro Diawaros programa „No Djs“. Linksmybės „Lofte“ prasideda 22 val.

Svečių su didžėjų būriu lauks ir baras „Misterija“ bei šiemet naujai prie „Žaliosios nakties“ prisijungusi „ŠMC kavinė“, kuri žada nuo 22 val. sužavėti lankytojus plačia muzikine programa. House muzikos gerbėjų susibūrimo vieta taps klubas „Posh“, o bohemiškoji „Fluxus ministerija“ tiks ir patiks visiems įvairiausių roko muzikos rūšių mylėtojams.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Kinijos vėliava
Kinijos vėliava

Kruopelytė egzotikos

Norintiems išgirsti dar negirdėtą muziką puikiai tiks koncertas kiek mistiniu pavadinimu „Uždraustojo miesto orkestras“. Penktadienio vakarą Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje skambės daugeliui mažai pažįstama Kinijos muzika. Išskirtiniame Kinijos ir Lietuvos diplomatinių santykių 20-mečiui skirtame pasirodyme skambės neregėti ir negirdėti instrumentai. Jais skambins profesionalūs muzikantai, garsiausių Kinijos konservatorijų auklėtiniai. Tad, jei vilioja žvilgterėti į tradicinę bei atrasti naująją kinų muziką, atliekamą senaisiais autentiškais instrumentais, nueikite, nenusivilsite.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 22 – 32 Lt.

Ramiai šeštadienio popietei

Keturis rudens savaitgalius per Lietuvą keliavę jaunieji dizaineriai šį šeštadienį savo gaminius pristatys paskutinėje pirmojo Lietuvoje Dizaino žygio stotelėje – Vilniuje. Nuo vidurdienio jaukus ir smagus dizaino turgelis įsikurs Vilniaus gatvėje esančiame „Coffee Inn“. Jo svečiai ne tik galės įsigyti patikusį kūrinį, bet ir gyvai pabendrauti su „LeMuse“, „Daiktų viešbučio“, „Jurga Sako“, „Hairy Sock“ ir kitais kūrėjais.

V. Ovadnevo nuotr./Vytautas Juozapaitis
Vytautas Juozapaitis

Ar kada pajutote, kad koncertai Vilniaus rotušėje turi savitą aurą? Ryt tam tinkama proga, mat ten vyks dviguba šventė – žurmalo „Muzikos barai“ 80-mečiui ir Tarptautinei muzikos dienai skirta popietė. Jaukiame koncerte bus ne tik prisiminta leidinio istorija, bet ir skambės muzikiniai sveikinimai iš įvairių meno ir muzikos mokyklų auklėtinių, pasirodys , M. K.Čiurlionio kvartetas, dainininkas Vytautas Juozapaitis, saksofonininkas Petras Vyšniauskas ir kiti.

Kada – šeštadienį, 16 val. Kiek – 20 Lt.

Jūs – esate „bitlų“ gerbėjas, bet pabodo legendinių muzikantų klausytis iš plokštelės? Šeštadienio vakarą projektą „Beatles IN jazz“ klube „Brodvėjus“ dovanos bliuzo atlikėjas Aleksandras Belkinas su bičiuliais. Koncerto klausytojai išgirs žinomas „The Beatles“ dainas su džiazo prieskoniu bei standartines džiazo kompozicijas.

Kada – šeštadienį, 21 val. Kiek – 18 Lt.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
SKAMP koncerto akimirka

Jei užteks jėgų po penktadienio

Rytoj išauš ilgai laukta diena riedlenčių ir BMX dviračių mėgėjams bei visiems „Kablio“ mylėtojams. Buvusiuose geležinkelininkų rūmuose įsikūręs aktyvaus laisvalaikio centras pagaliau atvers duris po remonto darbų ir pristatys pirmąjį Lietuvoje riedlenčių, BMX dviračių bei riedučių parkas po stogu „Lionskater“. Džiūgi šventė „Kablyje“ prasidės nuo vidurdienio – visi norintys galės nemokamai stebėti riedlenčių ir BMX dviračių varžybas, vertinti gatvės šokių kovas bei improvizuotas reperių dvikovas. O artėjant vakarui bręs didysis šėlsmas. Nuo 20 val. renginio dalyvius ir bilietus įsigijusius svečius iki paryčių linksmins DJ Mamania, grupės Dee&Kamy, „Skamp“, „G&G Sindikatas“ ir MC Messiah.

Vakarinio renginio pradžia šeštadienį, 20 val. Bilietai – 15 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius