Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Muzika ir dvasios ramybė

Sveiki, šįsyk mano širdis blaškosi – savaitgalį laukti palankaus vėjo, ieškoti Lietuvos miesto ar festivalio, kur nelis ar paprasčiausiai ilsėtis. Iš tiesų, suspėčiau viską, jei tik išsiilgtas pamarys nebūtų taip toli... Bet, žinote, geriausiai abejones sklaido muzika ir priėmus sprendimą ateinanti ramybė. O kaip savaitgalio maršrutą piešite jūs?
Paveikslas „Žemės alsavimas“
Paveikslas „Žemės alsavimas“ / Josephine Wall Iliust.

Nors mačiau, kad Vilnių aplankyti žada audra, tikrai bus kur kulniuoti šlapiomis gatvėmis. Šįvakar Šv. Kotrynos bažnyčioje koncerte „Džiazuojanti violončelė“ turėsite bene vienintelę progą sužinoti, kaip puikiai dera su klasika nuolat siejama violončelė ir guvus džiazas, kurį papildys fortepijoninis džiazo trio. Elegancija ir modernus svingas, šiltas violončelės tembras ir nevaržoma džiazo dvasia... Papirks ir suvilios.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 20–50 Lt.

Jaukų kiemelį turintis bliuzo klubas „Aula“ (Pilies g. 11) šįvakar savo svečiams leis pažvelgti į apnuogintas muzikantų sielas. Vitalis Kairiūkštis ir grupė „Fata Morgana“ akustiniame koncerte „Songs in Adagio – Covers of Whitesnake best ballads“ padės pasinerti į ramybės ir svajonių oazę. Juk taip smagu džiaugtis vienas kitu.

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek – 10 Lt.

Dosnus geros muzikos šįvakar bus ir Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus amfiteatras, kuriame įvyks smuiko virtuozo Maksimo Fedotovo koncertas. „Rusų Paganini“ Europos spaudoje vadinamasis smuikininkas vilniečiams ir miesto svečiams grieš kartu su Roberto Šerveniko vadovaujamu Lietuvos kameriniu orkestru. Smuiko virtuozo repertuaruose dominuoja sudėtingiausi, preciziško atlikimo reikalaujantys, klasikinės muzikos šedevrai. Šis koncertas uždarys klasikinės muzikos festivalį po atviru dangumi „Muzika virš senamiesčio“. Svajingai nuostabu.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 40–100 Lt.

Kas visada praskaidrina gyvenimą? Gera juoko dozė. Jei nepaliksite miesto, „Humoro klubo“ vaikinai Mantas Katleris ir Paulius Ambrazevičius muzikos klube „Bermudai“ (Upės g. 6) iš kailio nersis mėgindami jums įteikti kuo didesnę juoko dozę. Jie žada apnuoginti kraupų kiekį socialinių problemų.

Kada – penktadienį,  21 val. Kiek – 10 Lt.

Šiltos, pamėgtos ir gerai pažįstamos Andriaus Kaniavos dainos rytojaus vakarą burs jo gerbėjus į Vilniaus mokytojų namų kiemelį. Autoriniame koncerte netrūks teigiamų emocijų ir geros muzikos. Juk kiekvienas jį girdėjęs, sutiks, kad A.Kaniava lengvai paperka publiką ir sukuria puikią nuotaiką.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 30 Lt. Moksleiviams, studentams, pensininkams – 20 Lt.

Arogantiškiems

Jei turite per daug titulų ir savimeilės lįsti iš namų – šįvakar kartą per mėnesį apsivilkę išeiginę amuniciją tiesiu taikymu keliaukite į „WOO“. Čia vyks arogantiškiausias arogantiškų žmonių vakarėlis. Puotauti mėlynojo kraujo žmones kvies Elle Driver, Endis VSG ir Kym Wild, „Alisos stebuklų šalyje fotosesiją“ surengs proginė rūmų fotomenininkė Rūta Jankauskaitė. O kiek dar bus kitų linksmybių!

Kada – penktadienį nuo 21 val. terasoje. Kiek – susimokėję 10 Lt vaišinami šampanu.

Žemės vaikai

Šį savaitgalį nuostabaus grožio Šalčios upės apylinkėse, Nevainionių miške, Dzūkijoje, vyksta iš tiesų neeilinis festivalis, Žemės garbei pavadintas Gaia sąskrydžiu. Tai ramybės ir harmonijos vieta, kur kiekvienas galės pajusti žemės artumą per šokį, muziką, žodį, kūrybą... Organizatoriai švęsti ir džiaugtis kviečia atsakingai – be alkoholio ir narkotikų. Svečiams yra paruošta turininga muzikinė, paskaitų ir įvairių užsiėmimų programa. Norintys galės išmėginti reiki, garsų terapiją, jogą, meditaciją, Tibeto pratimus, šokių terapiją, galės pasigaminti smilkalų, molio ar keramikos dirbinių ir mėgautis kitomis veiklomis. Tai galimybė atsidurti kitame pasaulyje.

Kada – penktadienį – sekmadienį. Kiek – visoms dienoms – 75 Lt, šeštadienį – 55 Lt. Daugiau informacijos čia

Pabaigti savaitgalį ir vėl kviečiu į vieną Lietuvos dvarų, kur bus atiduota pagarba nemariajam Fredericui Chopinui. Panevėžio rajone, Ramygalos seniūnijoje, Kučių kaime esančiame Bistrampolio dvare F. Chopino muzikos garsais į klausytojų širdis prabils pianistas Paulius Rudokas. Bus nuoširdžiai muzikalu.

Kada – sekmadienį, 17 val. Kiek – 20, 25 Lt

Beje, liepos 23–25 dienomis Bražuolės poilsiavietėje Neries regioniniame parke vyks „Liverpool“ organizuojamas akustinių gitarų festivalis „LIVEcamp“. Bilieto kaina tik 10 Lt. Ten viskas bus draugiška ir muzikalu. Tad jums tik belieka išsirinkti, kurie punktai patenka į jūsų maršrutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius