Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: pabūkim, kol eisim

Labas. Kaip gyvenat? Jaučiu, kad netrukus galėsite mane skaityti pusryčiams, ant suolelio, nosį kutenant saulei. Juk tas mieguistumas ir kaprizingas galvos skausmas būtent tai ir reiškia?
Diskoteka
Diskoteka / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

O kai gamta galų gale prabus, griebsim dviračius ir suksim ratus aplink senamiestį. Mažiau maksosim prie kompiuterių, pietus valgysim prie upės, o šypsotis praeiviams norėsis kokius penkiolika kartų dažniau nei dabar. Sutinkat?

Na, o kol lauksim – pabūkim. Klubuose, koncertų salėse, kine.

Vakarėliai galiūnai

Vakar mano draugė Voverė neištvėrė ir pareiškė: „Metas šokti iki nukritimo.“ Ir, regis, ji pasirinko labai tinkamą laiką tokiems pareiškimams – šį savaitgalį Vilnių drebins metų diskotekos.

Pirmoji, kurią privalote aplankyti, vyks mano mylimiausiame „Woo“ (kaskart ten nuėjus jaučiuosi kaip namie). Šiąnakt čia siausiančiame „Absolut disko“ šoksime tik pagal 10-ąjį dešimtmetį primenančias melodijas. Jas primins disko stiliaus muziką artimai pažįstantys Tomas Boo, Saulty ir Marting Virgin.

„Woo“ lubas nusagstys disco kamuoliai – „gaubliai“, o betoninės grindys bus vienai nakčiai pakeistos į tikrų tikriausias disco grindis. Mirksinčias! Mes mylim tiktai disko!

Kada: kaip visad – 22 val.
Kiek: 10-20 Lt.

Kitą penktadienio diskoteką galiu drąsiai vadinti metų vakarėliu. Aha, kalbu apie legendino electro klubo „Stereo 45“ 5-ojo gimtadienio fiestą.

Vienai nakčiai prisikeliančiame klube „Big Point/La Boheme“ šventės proga lubas kilnos net 15 profesionalų, o vaizdu rūpinsis originalieji Rut Rut. Taigi, vakarėlių žvėrys, išaušo jūsų laikas. Žvėris esu ir aš.

Kada: 22 val.
Kur: Šv. Ignoto g. 4/3
Kiek: 25 Lt, iki 23 val. – 20 Lt, tiek pat ir su skrajute.

Muzika iš šiaurės

Pavasario proga – muzikos! Jau rytoj, kartu su sprogstančiu pavasariu į vilniečių širdis įsiverš nerealus orkestras iš Norvergijos „Stavangerio Brass Band“. Kartu į Šv. Kotrynos bažnyčios sceną su originaliaisiais šiauriečiais lips ir mūsiškis choras „Jauna muzika“. Skambės tiek norvegiška, tiek šiuolaikinė, klasikinė ar lengvesnio žanro muzika. Koncertui diriguos garsusis Selmer Simonsen ir „Jauna muzika“ chormeisteris Egidijus Kaveckas. Įsivaizduoju kaip bus gražu.

Kada: 18 val.
Kiek: 20-50 Lt.

Trumpos operos?

Žodis opera man nenorom siejasi su 4 valandomis teatro kėdėje, stipriais garsais ir lengvu nuoboduliu. O jums?

Tačiau atrodo, kad opera transformuojasi ir tampa mielesne jauno žmogaus ausiai. Kaltas – antrąkart Vilniuje vykstantis trumpametražių operų festivalis „Noa“.

Festivalio metu bus pristatytos 7 operos: nuo eksperimentinių multimedijos projektų, mono operos iki operos vaikams ir atvežtinio Suomijos šiuolaikinės operos kompanijos „Ooppera Skaala“ pastatymo.

Šių metų operų turiniuose gvildenamos trys koncepcijos: mitai, parapasauliai ir figūros. Visą savaitgalį vyksiantis festivalis užims 4 sostinės erdves: Menų spaustuvės Juodąją ir Kišeninę, Lietuvos rusų dramos teatro Mažąją ir „Lėlės“ teatro sales.

P.S. Rytojaus naktį svarbu nepraleisti ir dar vienos šventės – darbo liaudžiai prijaučiantys „Mondayjazz“ vyrukai klube „Woo“ švęs 2 metų gimtadienį. Sveikinimai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius