Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: pavasario belaukiant

Kai už lango karaliauja pilkuma, o guminiuose botuose žliugsi pamažu atkeliaujantis pavasaris (ar tikrai?), gelbėtis reikia gražia muzika, įkvepiančiais vaizdais ir šiltomis bandelėmis iš Jasinskio gatvės kepyklėlės. Todėl šiandien nusprendžiau būti jūsų mesijas ir visomis išgalėmis palengvinti laukimą. Ir tik nežūrėkit per langą. Maestro, muzika!
„Metal on metal“
„Metal on metal“ / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Sintetinis rokas

Jei perskaitę žodį „sintetinis“ iškart nusiteikėte nemaloniai, tai labai nuoširdžiai atsiprašau. Bet būtent tokiu žodžiu galima apibūdinti muziką, kuri šiąnakt užkariaus „Gravity“. Ypač džiūgauti gali tie, kurie vasarą nevažiavo į jokius festivalius po atviru dangumi – festivalis atvažiuos pats. Aha, mus lankys sintetiniai rokeriai iš Norvegijos „Datarock“. Didžiausių festivalių pagrindinių scenų žvaigždės, mega hito „Fa Fa Fa“ kūrėjai, skandalistai ir ekscentrikai žada apversti klubą aukštyn kojom. Su šiandien labai madingais „Hot Chip“, „Bloc Party“, „LCD Soundsystem“, „Klaxons“, CSS ar „Simian Mobile Disco“ lyginami „Datarock“ yra vieno įtakingiausio britų muzikos žurnalo NME numylėtiniai. Kartu su norvegais scenoje pasirodys ne ką mažiau išprotėjęs „Metal On Metal" trejetukas. Būtent jie prieš kelis metus sukūrė vienos „Datarock“ kompozicijos remiksą. Įtariu, kad tokia atominė bomba iš koto išvers net ir pačius rimčiausius klubinėtojus. Susitinkam prie durų.
Kada: durys atsidaro 22 val.
Kiek: 50 litų.

Akis į akį

Kartais aš galvoju, kad žmonės pradeda įprasti bendrauti „feisbukuose“, „fraipuose“ ir kituose socialiniuose tinkluose bei pamiršta „akis į akį“ malonumus. Tačiau panašu, kad kai kas šių malonumų nepamiršo ir kaip tik žada juos skatinti.

Galvoje turiu chuliganą „Woo“, kuris visus socialinių tinklų gerbėjus šiąnakt kviečia į vakarėlį kodiniu pavadinimu „In Your FaceBook Party“.

Paskutinius prakaito lašus iš diskotekininkų spaus „feisbukintojas“ Rimas Šapauskas, romantiškai irzlus partizanas Gvidas B., „Happyendless“ atstovas Benua ir Canada Munchen.
Ką čia bepasakysi – socialines paslaptis jums papasakos patys vyrai.
Kada: durys atsidaro 22 val.
Kiek: 15 litų. Jei esate „Facebook“ vartotojai – 5 litai.

Vėluojančios Užgavėnės

Vakarėlis, apie kurį tuoj pat papasakosiu – kaip tik man. Užgavėnių dieną tiek daug laksčiau, kad nespėjau sukirsti nė vieno blyno, o apie tai svajoju dar iki šiol.

Taigi, jei tokių kaip aš yra daugiau – šiąnakt renkamės Vokiečių gatvėje, mat specialiai duris atversiančiame klube „Grasas“ rasime ne tik blynų, bet ir Lašininį su Kanapiniu bei stilingų raganų su pikčiausiais velniais. Intriguoja? Pasižymėkite – pramogas dovanoja „SupaDevynios“.

Žiemą palydėti padės patys dZihan & Kamien, kurie lietuviškoms Užgavėnėms ruošia specialią programą. Iš Austrijos atvyksiančio dueto muzikos stilius apibūdinamas kaip džiazo, triphopo ir rytietiškų elementų derinys. Užgavėnių dvasią palaikys ir įspūdingas svečių iš Lietuvos sąrašas. Vienas garsiausių Lietuvos didžėjų Rimas Šapauskas taip pat žada netradicinį pasirodymą su užuominomis į folk stilių. Keletą dainų gyvai atliks „Žalvarinis“. „SupaDevynios“ Užgavėnes energingai pradės žaismingieji „PingPong DJs“.

Dėmesio: bilietų į Užgavėnes tikrai nenusipirksite – ieškokite specialių „SupaDevynios“ kvietimų portale www.supadevynios.lt.
Kada: durys atsidaro 22 val.

Ritmo diena

Mano bičiuliai „Despotin‘ Beat Club“ ir vėl sugalvojo švęsti gimtadienį, todėl kviečia jus į antrąją „Ritmo dieną“, kuri vyks klube „Havana Social Club“.

Gero tono vedini vaikinai visuomet stengiasi pakviesti garbių užsienio svečių. Šį kartą tai – Sepalot, etatinis legendinės vokiečių gerojo hiphopo grupės „Blumentopf“ didžėjus ir prodiuseris.

Pagrindine sale kartu su Sepalot dalinsis žavioji Migloko, savo balsu jau spėjusi užhipnotizuoti ne vieną alkaną ausį. „Ritmo dienoje“ taip pat pasirodys Žilvinas Noruišis ir Deneez iš „One Ear Stereo“ komandos. Galiausiai ritmo dienos torto žvakes uždegs ir užpūs Alex D. ir Vaiper, atstovaujantys „Despotin' Beat Club“ šventės rangovų biurą. Grietinėlė, braškės, žvakės ir gimtadienio nuotaika yra privalomi visiems.
Kada: durys atsidaro 22 val.
Kiek: iki 23 val. – 10 litų, po to – 20.

Parodos

Jėga jėga jėga! Šį savaitgalį tikrai bus kur paganyti akis. Pirmiausiai kviečiu jus užbėgti į Nacionalinę filharmoniją. Čia veikia paroda „Joseph Haydn – muzikinė topografija“. Meniškas fotografo Manfredo Horvatho žvilgsnis kvies į vaizdinę kelionę po didžiojo muziko pasaulį, supažindins su vietomis, kur jo gyventa ir dirbta, jo įkvėpimą žadinusiais gamtovaizdžiais, jo pažįstamais žmonėmis. Nuotraukų ekspozicija Filharmonijos lankytojai galės mėgautis iki kovo vidurio. Vėliau paroda iškeliaus į Briuselį.

Na, o vėliau skubėkite į Čiurliono gatvės 16 namo 1a butą. Šiandien, nuo 17 iki 21 valandos, kartu su pyragu ir arbata jus pasitiks perspektyvusis Paul Paper. Vaikino autorinė fotoparoda „Europos fotodienoraštis“ gimė praėjusio rudens kelionės po Europą metu, kuomet menininkas turėjo galimybę apsistoti nepažįstamųjų namuose. Per 57 dienas Paul Paper išbandė bent 18 lovų, sofų ar čiužinių 15-oje Europos miestų. Visos šios patirtys atsispindi pusšimtyje į parodą apjungtų darbų. Nerealu!
Kada: šiandien, nuo 17 iki 21 valandos.
Kiek: nė kiek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius