-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Ryškūs potyriai kiekvienam

Atrodo, dabar toks laikas, kai lengva džiaugtis kiekviena diena. Mano draugė stebėjosi, kad atsikėlusi iš ryto iš niekur nieko jautėsi laiminga. Kas gali būti maloniau? Kiekvienam linkiu tokio ryto, o kad užmigtumėte laimingi, tegu smagios būna ir dienos, ir vakarai.
Tamure (Meilės šokis). Valdo Adamkaus nuosavybė.
Tamure (Meilės šokis). Valdo Adamkaus nuosavybė. / LDM nuotr.

Savaitgalį traukos centru taps Trakai, kur šeštadienį ir sekmadienį vyks Viduramžių šventė. Joje užvirs riterių kovos, bus pristatyti senieji amatai ir bus atiduota derama pagarba pergalei Žalgirio mūšyje. Norintys išmėginti jėgas galės dalyvauti šaudymo konkursuose, kartu su smagiais šokėjais suktis pagal senovinę muziką, o praalkę paragauti viduramžių gardėsių.

„Šių metų programoje gausu veiklos, priminsiančios vieną didžiausių bei garsiausių viduramžių mūšių – Žalgirį ir Lietuvos karius į jį vedusį Vytautą Didįjį. Daug dėmesio skirsime mažiesiems renginio dalyviams – jiems pasiūlysime teminius lipdymo iš molio ir piešimo konkursus „Vytautas ir Žalgirio mūšis“, šaudymo iš lanko turnyrą ir kitų užsiėmimų“, – sakė Trakų istorijos muziejaus atstovė Brigita Balčytienė, Ryšių su visuomene ir edukacijos skyriaus vedėja. Juk taip smagu bus pažiūrėti, kaip viduramžiais buvo siuvami drabužiai, pinamos juostos, apdirbamas kaulas, ragas, gintaras bei oda, kuriami vitražai ir juvelyriniai dirbiniai, kaldinami ginklai ir padargai, drožiami įrankiai, liejamos žvakės, verdamas muilas! Nepraleiskite. Visa renginio programa čia. Bilieto kaina – 10 Lt.

Menininkų akimis

Vakar Vilniaus Paveikslų galerijoje buvo atidaryta vieno ryškiausių lietuvių išeivijos dailininkų Jono Rimšos paroda „Tropikų šauksmas: Argentina-Bolivija-Taitis“. Rengėjų teigimu, Lietuvoje pirmą kartą pristatoma retrospektyvinė J.Rimšos kūrybos paroda, kurioje 105 menininko kūriniai. Pamatykite tropikus drobėje.

Darbo laikas – antradieniais–šeštadieniais 11–18 val., sekmadienį 12–17 val. Bilieto kaina – 6 Lt.

Ar ieškojote Senamiesčio kieme fotografijos? Ji jus kviečia. Lauros Valiukevičiūtės fotoprojektas „Tamsios istorijos“ lankytojų laukia galerijos „Actus magnus“ kieme (Pilies g. 36 – 44, įėjimas iš kiemo). Lauke eksponuojamuose darbuose – Lietuvoje ir Čekijoje užfiksuotos medžių fotografijos. „Galbūt žiūrovas, pažvelgęs į medžio šakų atvaizdą tame įžvelgs kažką daugiau nei vien medį?“ – retoriškai klausia autorė. Atsakyti galite tik jūs.

Mieste mugė!

Šiandien per pietus skubėkite į Katedros aikštę, nes nuo 14 iki 16 val. šalia atkuriamų Valdovų rūmų vyks baigiamasis tradicinio kūrybinio projekto „Valdovų rūmų mugė“ renginys. Šventės Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų prieigose metu vyks vaikų teatrų pasirodymai, skambės senoji vokalinė muzika, kurią pagyvins Renesanso mylėtojų atliekami šokiai ir jų spalvingi kostiumai. Žiūrovai bus mokomi senovinių šokių bei žaidimų – jie kartu su jaunaisiais atlikėjais galės įsitraukti į šventinį sūkurį.

Duos muzikos

Šįvakar netrūks roko ir sportiško nusiteikimo, mat kartu su grupe „Biplan“ atidaromas „Brodvėjaus“ sporto klubas. Šiame „Brodvėjaus pub’e“ įkurtame klube rinksis sporto sirgaliai stebėti varžybų. Girdėjome, kad „Biplan“ yra aistringi futbolo gerbėjai. Ateisite pažiūrėti?

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek – nuo 10 Lt.

Jei norite ne sporto ir roko, o klasikos, maloniai prašome į Kongresų rūmų salę, kur pasirodys Rusijos Svetlanovo valstybinis akademinis simfoninis orkestras. Su juo Vilniuje koncertuos solistė Natalija Gutman, kurios talentu žavisi ne viena pasaulio salė. Koncerte skambės Dmitrijaus Šostakovičiaus ir Piotro Čaikovskio kūriniai.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 20–40 Lt.

Jausmingą tango šeštadienį klausytojams dovanos Ieva Prudnikovaitė, kuri surengs temperamentingą pasirodymą su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir tėvu Vladimiru Prudnikovu Vilniaus paveikslų galerijos kieme. Tegu galvas susuka tango po atviru dangum.

Kada – šeštadienį, 20 val. Kiek – 25–75 Lt.

Gamtoje

Sekmadienį Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija kviečia keliauti Verkių regioninio parko Žaliųjų ežerų kraštovaizdžio draustinio takeliais. Žygio metu jo dalyviai susipažins su giliais rininės kilmės Balsio, Gulbino ir Akies ežerais, unikaliomis vandens augalų bendrijomis, labai retais augalais. Keliaudami tarpuežerio kalvotais šlaitais, susipažinsime su  Europinės svarbos buveinėmis: Vakarų taiga, plačialapių ir mišriais miškais, žolių turtingais eglynais, griovų ir šlaitų įvairove. Keliautojai renkasi Žaliųjų ežerų poilsiavietėje prie gelbėjimo stoties. Važiuoti 36 maršruto autobusu Žaliųjų ežerų gatve iki stotelės „Verkių Riešė“, toliau – pėsčiomis iki Balsio ežero.

Kada – sekmadienį, 16 val. Daugiau informacijos čia.

Norėdami pabėgti iš miesto tolėliau – šį savaitgalį jūsų laukia Birštonas, kur vyks kurorto šventė „Birštonas – mano kurortas!“. Jos metu miestą gaivins daugybė renginių, koncertų ir nuotaikingų pasirodymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius