Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Tegu įsivyrauja draugiška muzika

Girdėjau, orai šyla. Kai šviečia saulė, net gyventi lengviau. Smagu šypsotis, o gerą nuotaiką garantuosiančių renginių savaitgalį bus apstu: klasikinių, „neformato“, aktyvių ir romantiškų. Jei nepaliksite miesto, nesėdėkite namuose. Kaip kitaip užsikrėsite atėjusia šiluma?
Dviratininkas
Dviratininkas / „Scanpix“ nuotr.

Gitaros skambesys jums mielas? Šįvakar klube „Tamsta“ pasirodys tikras gitaros muzikos brangakmenis iš už Atlanto – Gregas Kochas. Beveik dešimtmetį scenoje karaliaujantis gitaristas visada randa kuo nustebinti klausytoją – jo pasirodymus pamačiusi publika negaili atlikėjui skambaus žodžio „fenomenalus“. Tai, ką jis išdarinėja su gitara, ne tik puikiai skamba, bet ir gerai atrodo. Jam pavaldūs visi muzikos stiliai, improvizacijų lobynai. Tai reikia pamatyti.

Kada – penktadienį  21 val. Kiek – 15 Lt.

Organizatorių nuotr./Perkusininkas Pavelas Giunteris
Pavelas Giunteris

Klasikos dozę gausite apsilankę perkusininko Pavelo Giunterio koncerte Vilniaus kongresų rūmuose. Kamerinės muzikos koncerte „Melodija ir ritmas. Pavasario kontrastai“ išvysite daugiau kaip šimtą mušamųjų instrumentų, iškilius solistus ir subtilaus liūdesio senovės rytų legendą.

„Šį kartą ansamblis „Giunter Percussion“ pasirodys su dviem puikiais solistais stygininkais. Dažnai mano koncertuose būna daug Afrikos instrumentų ir muzikos, o šį šeštadienį bus įdomi muzikinė kelionė į rytus – Kiniją, Balį, Indoneziją“, – sakė koncerto sumanytojas P.Giunteris. Keliaukite su muzika...

Kada – šeštadienį, 18 val. Kiek – 17–42 Lt.

Neįtikėtinai greitai prabėgo dar vienas Lietuvos nacionalinės filharmonijos sezonas. Jį tradiciškai vainikuos vienas populiariausių XX a. kūrinių simfoniniam orkestrui – dinamiškas ir spalvingas  Ravelio „Bolero“, kurį maestro Juozas Domarkas ir jo vadovaujamas Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras jau ne vienerius metus renkasi sezono uždarymo koncerto finalui. Šventinėje programoje skambės išskirtinai XX amžiaus muzika – Antano Rekašiaus, Jeano Sibelijaus, Albert’o Rousselio kūriniai. Koncerte solo smuiku grieš ryškus Moldovos talentas, smuikininkas Ilianas Garnetas. Bus gražu!

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 20–70 Lt.

Nėra ko bijoti

Nors festivalis „Kunigunda Lunaria“ daugeliui asocijuojasi vien su neformaliais jaunimo judėjimais, tai iš tiesų įdomus žvilgsnis į kitokį meną. Dvi dienas – penktadienį ir šeštadienį trankūs ir keistoki kūriniai skambės klube „Mulen Ružas“, įsikūrusiame prie profsąjungų rūmų.

Pasak organizatorių, šis, jau 8-asis Mėnesienos karnavalas bus kupinas aistros, naujų natų ir daugybės nepasakytų žodžių. Koncertinėse scenose pasirodys 10 savitos kūrybos grupių, tarp kurių nepaprasti svečiai iš Švedijos – kultiniai industrial/neofolk grynuoliai „Ordo Rosarius Equilibrio“, lietuviškoji „Siela“ ir daugybė kitų. Šiemet deginantis gotikinio roko bei metalo užtaisas teks pirmąjai festivalio dienai - penktadieniui, o antrąjį vakarą klausytojų laukia kerinti kabaretinė industrial-neofolk raganystė.

Kada – penktadienį ir šeštadienį nuo 19 val. Bilietaiį pirmos dienos koncertą kainuos 30 Lt, į antros dienos – 45 Lt.

M.Kundroto nuotr./„Artotekos“ kūrėjai savo erdvėje sieks atsikratyti „mokyklinės“ aplinkos ir kūrybines dirbtuves paversti jaukiais susitikimais diskutuojant prie arbatos puodelio.
„Artotekoje“ vyks jaukūs susitikimai.

Meniškoms sieloms

Daugybę būrelių ir užsiėmimų po savo stogu talpinanti „Artoteka“ (A. Strazdelio g. 1) sekmadienį kviečia visus norinčius praleisti laiką jaukioje, kūrybingoje aplinkoje. Nuo 14 val. atėjusius erdvine skulptūra domins Donatas Jankauskas skulptūra, vėliau Julija Melnik paaiškins, kas ta kontaktinė improvizacija, o nuo 17 val. stiklo dirbtuvėse permatomą grožį atskleis Eglė Žuramskienė.

Beje, čia yra vaikų kambarys, kur vaikai gali domėtis menu, kol tėvai tobulina savo kūrybiškumą.

Kada – nuo 14 val. Kiek – nemokamai.

Europietiškai

Dviračių mėgėjai savo sezoną jau atidarė, o šiltomis dienomis gatvėse daugybė zujančių dviratininkų. Jei norėtumėte miestu pravažiuoti gausioje kolonoje, galite sudalyvauti Europos dieną Seimo organizuojamame dviračių žygyje „Savu dviračiu į Europą“. Dalyviai rinksis gegužės 9 d., sekmadienį nuo 10 val. Seimo Didžiajame kieme. Žygio dalyviai keliaus iki Verkių rūmų, kurs vyks nuotaikingi Europos dienos renginiai, bus rodomas kinas ir rengiamos pažintinės ekskursijos.

Mėgstantys kokybišką chorų muziką, apsidžiaugs sužinoję, kad sekmadienį Lietuvos nacionalinės filharmonijos scenoje, atidarydamas XII Tarptautinį rusų sakralinės muzikos festivalį, pasirodys Marijos teatro choras iš  Sankt Peterburgo.

Kada – sekmadienį 19 val. Kiek – 40–70 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius