Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Savaitgalio kodas: ten, kur nebuvote

Lietus nuplovė dulkes, iš po žiemos ant asfalto likusias druskas bei langų plovimo skystį. Tad grindinys dabar kuo puikiausiai tinka apsiavus gražius pavasarinius batelius trepsėti į kokį linksmą vakarėlį, pasisėdėjimą su draugais, skubėti su vaiku, o gal sūnėnu, į spektaklį ar lėkti su mylimuoju pasiklausyti miuziklo.
 Viena garsiausių pasaulio pasakų – „Miegančioji gražuolė“.
Viena garsiausių pasaulio pasakų – „Miegančioji gražuolė“. / „15min“ nuotr.

Dabar tikrai pats geriausias metas eiti ten, kur dar nebuvote, juolab kad rinktis tikrai yra iš ko.
Pradėkime nuo to, kad man labai labai labai patinka kinas. Ten galima eiti ir vienai, ir dviese, ir visu būriu, o šiandien ten eiti tiesiog privaloma. Kviečiu pažiūrėti stilingą ir menišką režisieriaus Juliano Schnabelio filmą „Skafandras ir drugelis“. Smagiausia tai, kad kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ žiūrovams bus pristatyta ką tik išleista Jeano-Dominique Bauby knyga „Skafandras ir drugelis“. Maloniausia, kad kiekvienas žiūrovas, atėjęs į šį seansą, gaus dovanų naują knygą! Vakar buvo likę apie 60 laisvų vietų iš 288, verta paskubėti.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 16 Lt.

Išalkote? Šašlykų pasiūlyti negaliu, teks pasisotinti apetetingu menu – penktadienio vakarą choreografas Šarūnas Kirdeikis naujojoje „Teatro arenoje“ (Olimpiečių g.3) pristatys savo šiuolaikinio šokio spektaklį „Apetitai“. Girdėjau, kad ant scenos aktoriai-šokėjai apnuogins sielą – bus atskleistos žmonių aistros, prisirišimas ir žemiški troškimai. Turėtų būti smagu žiūrėti, kaip šokiu virs kavos gėrimas ar laukimas eilėje prie daržovių.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 40 Lt.

Tiksliai romantiškai

Aš eisiu. Į „Tamstą“ šįvakar klausytis Leon Somov & Jazzu dueto, nes mane žavi jų preciziškumas ir romantika. Jausminga Jazzu ir tiksliai santūrus Leonas Somovas kartu dera kaip niekas kitas. Juolab kad man gražus jų vaizdo dainos „Mano (Remake)“ klipas. Ech, ką jie parodys šįkart.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 25 Lt arba brangiau.

Man smagu daug juoktis ir dainuoti. Šiaip sau. O kada jūs paskutinį kartą jautėtės vaiku? O gal turite vaiką ar jaunesnį giminaitį? Galite pasidaryti šventę ir sau, ir jam. Mano primirštas „Raganiukės teatras“ nė kiek nesublogo kol jį buvau pamiršusi, o šeštadienį kviečia pasimėgauti viena garsiausių pasaulio pasakų – „Miegančioji gražuolė“. Bus smagu nusikelti į tikrą XVI a. karališką gyvenimą. Kiek žinau, pasakoje net yra svajonių princas.

Kada – šeštadienį, 12 val. Kiek – 12 Lt.

„Veidaknygė“, bučkiai ir karatistai

Nepatikėsite, bet „Woo“ programų komitetas man ir jums užsakė skrydį šiąnakt į tolimąją Japoniją specialiu reisu „Disco Techno Karate“. Ir nemanykite, kad Radvilų rūmų rūsyje matėte viską. Klubas žada net papildyti interjerą tikru karatė mūšio lauku. Iki 23 val. užeisite visai nemokamai, o po to jau kaip pasiseks.

Tuo pat metu „Gravity“ Disco Tūzai mėgins įtikinti, kad kiaulių gripo grėsmės Lietuvai nėra ir ragins bučiuotis be respiratorių. Kada – nuo 22 val. Kiek – 30 Lt. Rinkitės, bučkiai ar karatė. Beje, šeštadienį paviešėti į „Gravity“ užsuks breaks stiliaus viršininkas Krafty Kuts. Mums žinoma, kad jis kepa miksus ir remiksus „Justice“, Hot Chip ar „Royksopp“. Gal ir įdomu. Kainuos tuos pačius 30 Lt, jei jų neišleisite penktadienį.

Prie to paties reikėtų nepamiršti ir antrojo socialinio tinklo „Facebook“ susibūrimo „WOO“. Sako, nemokamai įeis visi užsiregistravę „veidaknygėje“ arba apsirengę superherojaus kostiumą. Aš, pavyzdžiui, galėčiau būti Audra iš Iksmenų. Pasipuošusių vakarėlių liūtų parado priešakyje bus dešimtojo dešimtmečio judėjimo Lietuvoje lyderis Sania, o kartu nurimti nė akimirkai neleis Aldona ir dvejetas iš „metalo ant metalo“ šutvės – Manfredas ir Kym Wild.

Kada – šeštadienį, 22 val. Kiek – iki 23 val. – 10 Lt, po to – 15 Lt.

Kas mėgsta prabangiau

Į ištaigingą gyvos muzikos ir diskotekininkų vakarą kviečia „Dusty Groove“ renginių organizatoriai. Jie nutarė sumaišyti žinomus didžėjus ir seksualias dainininkes į vieną gardų kokteilį. Kaip jiems seksis, galėsite pažiūrėti klube „Pacha“. Įsivaizduojate, Moloko, Spiller, Madison Avenue, Bob Sinclar bei kitus pastarojo dešimtmečio šokių aikštelių hitus gyvai atliks „69 danguje“ balsas Karina Krysko, Mia ir Patricią Kass „apšildžiusi“ Violeta Valskytė.

Kiek – 22-23 val. – 20 Lt, vėliau – 30 Lt.

Jėga jėga, muzika+kinas viename kaip ledai su skaniu užpilu, todėl džiūgavau išgirdusi, kad rytoj Šv. Kotrynos bažnyčioje rengiamas miuziklų vakaras. Skambės tiek pasaulio, tiek Lietuvos miuziklų bei kino filmų dainos. Laukiu nesulaukiu melodijų iš „Muzikos garsų“, „Paryžiaus katedros“, „Operos Fantomo“, „Mulen Ružo“, „Velnio nuotaka“ ir daugelio kitų.

Koncerte garsiausias miuziklų arijas atliks Vaidas Baumila, Ingrida Žiliūtė, Agnė Sabulytė, grupė El Fuego (Jonas Sakalauskas, Eugenijus Chrebtovas, Tomas Pavilionis), o gražiausias miuziklų melodijas grieš styginis festivalio NAO (Naujosios Operos Akcija) orkestras.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 30 Lt.

Mes – „Europos žvaigždutė“

Šiemet Lietuva mini penktąsias narystės Europos Sąjungoje metines, kurios sutampa ir su gegužės 9-ąja – Europos diena, tad Vilniuje ta proga rengiamas projektas „Lietuva – Europos žvaigždutė“. Visą savaitgalį šurmuliuos pagrindinis šventės akcentas – jau ketvirtą kartą vyksianti įvairių Europos šalių kultūros ir kulinarijos mugė Gedimino prospekte, mieste vyks krūva koncertų ir bus rodoma daug amatų. Sėdėjimui namie ne!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius