Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Tik nepamirškite pasveikinti tėčio!

Laukėme ir sulaukėme – ateina pirmasis birželio savaitgalis, oras lepina šiluma, o sėdėti tarp keturių sienų darosi vis labiau nepakenčiama. Visos mintys tarsi pabėgusios, o geriausias atokvėpis, atrodo, laukia ant ežero kranto. Tačiau tai – tik vienas variantų, būkite veržlūs – juk dabar pats metas išsijudinti, sekmadienį pasveikinti tėtį ir pamatyti daugiau nei bet kada.
Tėvas su vaiku
Tėvas su vaiku / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Su meile

Mane visada žavėjo gyvai atliekama muzika gryname ore. Kas galėjo patikėti, kad koncertų sales kartu su visu orkestru paliks maestro Gintaras Rinkevičius. Bet būna ir taip, o kaip visa tai atrodys, išvysite Lietuvos dailės muziejaus Paveikslų galerijos kieme. Rytoj šis sumanymas koncerte „Can you feel the love tonight?“ bus įgyvendintas pirmąkart.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Atlikėja Evelina Sašenko
Evelina Sašenko

Romantika, jausmais ir vasaros lengvumu užkrės klasika tapusios Whitney Houston, Freddie Mercury , Stevie Wonderio, Eltono Johno ir kitos dainos. Kartu su Valstybiniu simfoniniu orkestru naujai jas pristatys Rosita Čivilytė, Jeronimas Milius, Evelina Sašenko, Rafailas Karpis ir Donatas Montvydas. Šimtas muzikantų viename kieme? Užburia!

Kada – šeštadienį, 20 val. Kiek – 25–75 Lt.

Spalvotai

Pažįstate spalvas? Jas matote, bet kaip gerai suprantate? Į kelionę po spalvų pasaulį šįvakar kviečia „Artoteka“ (A.Strazdelio g. 1). Čia mokslo ir meno atstovai savaip pažvelgs į spalvų paletę – bus kalbama ir apie fizikines padangės savybes ir apie tapybą ant vandens – ebru. Ten bus tapomas didelis paveikslas, kuriame bus daug spalvų.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – nemokamai, reikia registruotis.

Prieš išeidama poilsiauti „Menų spaustuvė“ birželį kviečia į daugybę scenos naujokų spektaklių. Šiandien ir rytoj Vlado Bagdono ir Sauliaus Bareikio kurso studentai, susibūrę į „Trupę Liūdi“ diplominių darbų programoje parodys spektaklius – Mindaugo Valiuko „Trintuką“ (šiandien 14 val.), spektaklį jaunimui „Baltoji stirna“ (rytoj, 15 val.) – bei grupės „Liūdni slibinai“ koncertą (šįvakar 20 val.). Beje, sekmadienį „Menų spaustuvėje“ 19 val. įvyks režisieriaus Cezario Graužinio poezijos spektaklio „Nutolę toliai“, paremto poeto Pauliaus Širvio kūryba premjera.

Kiek – į „Trupė Liūdi“ renginius – 20 Lt. Į „Nutolę toliai“ – 30 Lt.

Sauliaus Pauliuko nuotr./„Ančiukų lenktynių“ akimirka
„Ančiukų lenktynių“ akimirka

Ar jums patinka ryškutėliai geltoni guminiai ančiukai? Tarsi jų prileista vonia atrodys Vilnelė, mat sekmadienį „Belmonto“ pramogų parke tradiciškai įvyks ančiukų lenktynės. Labdaros renginyje bus galima išvysti per pusę tūkstančio besivaržančių guminių geltonsnapių. Nepraleiskite!

Mylimiems tėčiams

Visuomet mylimiausiųjų nepamirštantys Mokytojų namai sekmadienį kiemelyje burtis kviečia visus kartu su savo tėčiais. Tėvo dienai skirtame koncerte „Dovana Tėvui“ pasirodys įspūdingas kiekis – per 800 – choristų, kurie atliks nuotaikingus chorinės muzikos kūrinius. Atlikėjai – tai 30-ies Lietuvos berniukų jaunučių chorų nariai, mat šiemet Tėvo diena sutampa su XI berniukų chorų festivaliu-akcija „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Žirgas ir raitelis.
Žirgas ir raitelis.

Kada – sekmadienį, 12 val. Kiek – nemokamai.

Bėgantis žirgas – vienas gražiausių gamtos kūrinių. Šį savaitgalį Raseinių hipodrome nuo 14 val. visus žirgų mylėtojus bei žirgų lenktynių aistruolius suburs trečiosios šį sezoną žirgų lenktynės – Didysis kriterijus.

Čia susirungs net 27 dailūs keturkojai valdomi profesionalių žokėjų. Lenktynių žiūrovus džiugins ir vienas iš įdomiausių bėgimų – lenktyninių žirgų sprintas. Maža to, netrūks muzikos ir kitų atrakcijų. Tad griebkit tėtį ir į Raseinius!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius