-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalis skelbia: rudeninei depresijai – ne

Kai vakarais jau reikia suptis į šiltą paltą, o medžiai bando atsikratyti paskutinių spalvotų lapų, kyla vien nepadorios mintys, kaip gera būtų pabėgti į šiltesnius kraštus. Tačiau nerimą, nuovargį ir kitus vargus Vilniuje skatina pamiršti daugybė šiltų renginių ir pramogų, kurias nepailsdami siūlo renginių organizatoriai.
Dokumentinis filmas „Darvino košmaras“.
Dokumentinis filmas „Darvino košmaras“. / Kadras iš filmo
Organizatorių nuotr./Kompozitorius Feliksas Bajoras
Feliksas Bajoras

Muzikinės vilionės

Šįvakar muzikos garsais džiaugsis kompozitoriaus Felikso Bajoro gerbėjai. 75-ojo jubiliejaus proga Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kviečia kartu sveikinti kompozitorių Vilniaus kongresų rūmuose. Koncerte skambės keturi F.Bajoro kūriniai, vienas iš jų – „Brydė“ – skambės pirmą kartą. Koncerto solistai: dainininkai Asmik Grigorian ir Kęstutis Alčauskis, violončelininkas Povilas Jacunskas. Diriguos Latvijos nacionalinės operos dirigentas Martinš Ozolinš. Unikalus muzikalinis potyris garantuotas.

Kada – 19 val. Kiek – 20–70 Lt

Jei pasiilgote prancūziškos romantikos, šįvakar užsukite į „New York Club“ (Kalvarijų g. 85). Čia meilės miesto Paryžiaus dvasią atsineš dainininkė ir aktorė Rasa Rapalytė kartu su šokėjų grupe „El café“. Pasirodymas vilios atėjusius legendinės Edith Piaf dainomis, dainuojančiai R.Rapalytei pritars profesionalūs muzikantai, o šokėjai įtrauks į aistringų šokių sūkurį. 

Kada: penktadienį 20 val. Kiek – 20–60 Lt.

Fotoaparato gimtadienis

Organizatorių nuotr./25-asis fotoaparato „Lomo LC-A“ gimtadienis
Fotoaparato „Lomo LC-A“ gimtadienis

Turbūt retas kuris žino, kad šiemet yra 25-asis fotoaparato „Lomo LC-A“ gimtadienis. Šią progą prisiminti kartu su visais jo mylėtojais lomografais kviečia Daiktų viešbutis (T.Ševčenkos g. 16A). Čia bus tikra fotoaparatinių sausainių, fotojuostelių ir kitų foto dalykėlių fiesta. Visi kviečiami puoštis fotoatributika ir nemokamai linksmintis atsinešus gardžias fotovaišes bei savo padarytą fotografiją analoginiu fotoaparatu.

Kada: šiandien 20 val. Kiek: su nuotrauka ir vaišėmis – nemokamai.

Šeštadienį vilniečius į labai ekologišką ir net medžius auginantį vakarėlį panaktinėti kviečia riedučių klubas „Roller“. Smagu tai, kad kiekvienas sumanęs ateiti į šį ekologiškų vakarėlių ciklo atidarymą pavadintą „Green House Effect“, gaus vardinį medelį. Bus žaliai smagu.

Kada: šeštadienį 22.val. Kiek – 12 Lt, su skrajute – 8 Lt.

Visą savaitgalį – bardų fiesta

Nuo šiandien VII Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ dalyviai ir svečiai grįžta į sostinę. Bardų dainos skambės Vilniaus Mokytojų namuose ir po Šv. Kotrynos bažnyčios skliautais. Sekmadienį nugriaudės Pabaigos koncertas, kuriame bus įteiktas Vytauto Kernagio prizas.

Šįvakar Šv.Kotrynos bažnyčioje įvyks festivalio Didysis koncertas, kurio metu pasirodys lietuviai dainuojamosios poezijos pradininkai ir svečiai iš užsienio.

Kada – penktadienį 19 val. Bilietų kaina – 40 – 60 Lt.

22.00 val. Vilniaus mokytojų namų Svetainėje naktinėjimai. Bilietų kaina – 15 Lt. Daugiau festivalio renginių – www.bardai.lt

Afrikos platybėse

Organizatorių nuotr./„Teatr Polski“ spektaklis „Dantono byla“
Spektaklis „Dantono byla“

Sekmadienio vakarui puikią idėją siūlo daugelio kitų tarptautinių filmų festivalių laureatas, Oskaro nominantas austrų kilmės režisierius Hubertas Sauperis, kuris šį savaitgalį atvyksta į Vilnių. Kino teatre „Pasaka“ bus rodomas žymiausias jo dokumentinis filmas „Darvino košmaras“. Šis filmas papasakos apie galingus rusų gamybos lėktuvus, apie Afrikos žemyną ir čia esantį Viktorijos ežerą, kur 7-ajame dešimtmetyje atliekant eksperimentą buvo užveistas Nilo ešerys – plėšrūnas, išnaikinęs visų kitų rūšių žuvis.

H.Sauperis su Vilniaus žiūrovais susitiks sekmadienį, spalio 25 d. 17 val. kino teatre „Pasaka“. Bilietų kainos – 8–12 Lt

P.S. „Sirenų“ festivalis šeštadienį, spalio 24 d. 19 val. kviečia visus į Teatro arenoje įvyksiantį Vroclavo „Teatr Polski“ spektaklį „Dantono byla“, tapusį tikru praėjusio Lenkijos teatrų sezono atradimu. Kada – 19 val. Kiek – 50 Lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius