Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgaliui – antiepideminės išvykos

Kol kiti sėdi namuose apsivynioję tuzinu šalikų ir kibirais geria arbatą, aš tikiu, kad geriausias būdas gintis nuo galimų ligų indėniškai – išvaryti jas iš savo gyvenimo ir niekada neprisiminti. O nesirgti yra ko, laukia dar vienas įdomus savaitgalis.
Apie tolimą Indiją atėjusieji sužinos indiško skonio vakare „Masala Indica“.
Apie tolimą Indiją atėjusieji sužinos indiško skonio vakare „Masala Indica“. / Organizatorių nuotr.

Pirmas labai geras dalykas tas, kad visiškai nemokamai iki pat sekmadienio Airijos ambasada ir Lietuvos kinematografininkų sąjunga rengia Airių kino dienas. Jaukioje aplinkoje visi norintys galės pamatyti 3 apynaujus airiškus filmus. Penktadienio vakarą Kinematografininkų sąjungos kino klube (Vasario 16-osios g.13) 18 val. laukia pažintis su 2008 m. dokumentine juosta „Gelbėtojai“, šeštadienio popietę 17 val. bus pristatyta kriminalinė drama „Priešakinė linija“, o sekmadienį 15 val. airiško kino savaitgalį palydės jaunatviška drama „32A“.

Dvasingai

Šįvakar senosios muzikos gerbėjai turėtų suskubti į chorų „Jauna muzika“ ir „Aukuras“ koncertą „La serenissima“ Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje. Čia skambės renesanso epochos italų, flamandų ir anglų kompozitorių kūriniai, puikiai atskleidžiantys, kaip garsas gali išsitekti erdvėje. Bus gražu.

Kada –  penktadienį, 19 val. Kiek – 10–30 Lt.

Galbūt kažkada liaudies muzika ir buvo nustumta į tolimą kampą, tačiau dabar – savotiškas lietuvių liaudies meno atgimimas. O kad tradicijas imtume vertinti, reikia jas suprasti. Puiki proga savo ištakomis besidominčių laukia šeštadienį Vilniaus mokytojų namuose, kur 40-mečio proga koncertuos liaudiškos muzikos ansamblis „Kankleliai“.

Kada – šeštadienį, 16 val. Kiek – nemokamai.

Egzotiškai

Jei iki šiol nežinote, kur Vilniuje yra „Jalta“ ir su kuo ji valgoma, rašykitės adresą – Vykinto g. 17A. Šiame kuo žaliausiame name-restorane šeštadienį įvyks neįtikėtinas susitikimas su Indija. Nereikės nė keliauti – apie tolimą kraštą papasakos indiško skonio vakaras „Masala Indica“. Greta skambės bollywood disco ir bollywood funk ritmai, sklaidysis smilkalų rūkas, o virtuvės šefas svečius vaišins skaniausiais indiškais patiekalais bei sielą šildančia chaj arbata. Azartiškų žaidimų mėgėjai galės prisėsti prie tradicinio indiško stalo žaidimo Karrom lentos, o gėrimų gurmanai – gurkštelėti tikro indiško romo „Old Monk“, atkeliavusio tiesiai iš Goa paplūdimių. Skamba oi kaip gerai.

Kada – šeštadienį nuo 19 val. Kiek – nemokamai.

Kalėdiškai

Vilniečių, sendaiktininkų ir smalsuolių pamiltas „blusturgis“ kviečia jau šį sekmadienį pradėti ruoštis Kalėdoms.  Anksčiau Vilniaus mokytojų name glaudęsis turgelis atšalus orams persikraustė į „Gedimino 9“ prekybos centro terasą. Nuo 12 iki 16 val. ten šventinis turgus pasitiks visus mėgstančius senienas ir originalumą. Ten visada yra ką pažiūrėti.

Kalėdoms ruošiasi ir Vilniaus mažasis teatras, mažuosius žiūrovus kviečiantis į šiltą premjerą. Jiems bus parodytas jaunos aktorės ir režisierės Agnės Sunklodaitės režisuotas muzikinis spektaklis „Karalaitė ir princas Krabas“. Spektaklyje negirdėtas ir įdomias italų liaudies pasakas vaikams paseks šmaikštuolė Papūga. Tai istorija apie meilę, kupina improvizacijos ir puikios muzikos. Vaikams ir jų tėveliams patiks.

Kada – sekmadienį  11 ir 14 val. Kiek: 12, 17 Lt.

Muzikaliai

Tarp Lietuvos nacionalinės filharmonijos sienų nuo pat šeštadienio vidurdienio aidės oi kaip daug muzikos. Čia vyks XIII Lietuvos muzikų šventė „Didysis muzikų paradas 2009“. Tikrame muzikiniame maratone pasirodys jauni ir patyrę choristai, solistai, įvairių muzikos instrumentų ansambliai. Mylintiems muziką, praleisti negalima.

Kada: šeštadienį 12–16 val. Kiek – 10–15 Lt; 16–21.30 val. 15–30 Lt.

O jei nutarsite, kad norite pabėgti iš miesto, galite sekmadienį sukti Užutrakio dvaro sodybos link. Čia rūmų Baltojoje salėje vyks  pirmasis projekto „Smuiko muzikos vakarai išskirtinėse erdvėse“ koncertas. Susirinkusiems koncertuos meksikietis Carlosas Alvaresas Romero-Giordano ir Armėnijoje gimusi Luiza Ambarcumian. Pasirodymas bus išties spalvingas.

Kada – sekmadienį 16 val. Kiek – 30 Lt.

P.S. Nepamirškite, kad nuo šiandien „Siemens“ arenoje karaliauja cirkas, o džiazo mylėtojai renkasi Rusų dramos teatre, kur penktadienį ir šeštadienį muzika gyvena festivalio „Vilnius Mama Jazz“  muzikantai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius