Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ščiogolevaitės Amerikos himnas jaudino JAV nepriklausomybės minėjimo svečius (nuotraukos)

Būriai garsių Lietuvos ir užsienio šalių svečių penktadienį per pietus susirinko į JAV ambasadorės Anne E.Derse rezidenciją. Ten vyko šventinis JAV nepriklausomybės dienos minėjimas. Lietuvos ir JAV šalių himnų atlikti buvo pakviesti mūsų šalies dainininkai Rūta Ščiogolevaitė ir Liudas Mikalauskas.
JAV nepriklausomybės dienos proga Amerikos rezidencijoje surengtas svečių priėmimas
JAV nepriklausomybės dienos proga Amerikos rezidencijoje surengtas svečių priėmimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šimtai JAV vėliavėlių, susmaigstytų į žemę, ir didelėmis vėliavomis papuošta JAV rezidencija su pakilia nuotaika penktadienį laukė svečių. JAV ambasadorė žurnalistams parodė ant sienos kabančią nuotrauką, iškirptą iš seno laikraščio „The Washington Post“. Fotografijoje įamžinta ji pati su dvejų metų dukrele ant rankų, kur jos abi, pasipuošusios šventinėmis kepurėmis su JAV vėliavomis, brenda per balas.

„Taip mes šventėme JAV nepriklausomybės dieną prieš daugiau nei dvidešimt metų. Dabar mano užaugusi dukra yra su manimi čia ir mes džiaugiamės švęsdamos mūsų šaliai svarbią dieną Lietuvoje“, – šypsodamasi sakė diplomatė ir jau netrukus su vyru spaudė rankas keliems šimtams svečių.

Šventinį priėmimą papuošė mūsų šalies aukščiausios valdžios atstovai: premjeras, ministrai, Seimo nariai, europarlamentarai, Vilniaus meras ir vicemeras, o bene paskutiniai pasirodė prezidentas Valdas Adamkus su žmona. Juos visi susirinkusieji sutiko itin šiltai.

Oficialią priėmimo dalį pradėjo Lietuvos himnas, atliekamas Liudo Mikalausko. O JAV tautinę giesmę sugiedojusi Rūta Ščiogolevaitė pelnė daug ambasadorės bei svečių pagyrų už puikų atlikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius