Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šią savaitę miesto kine – romantiškas ir vienišas Paryžius

Šią savaitę „Kinas mieste, miestas kine“ vėl laukia kino mėgėjų naujai atrastoje miesto erdvėje – Vilniaus pranciškonų (mažesniųjų brolių konventualų) vienuolyno kieme.
Kadras iš filmo „Pont Neuf meilužiai“
Kadras iš filmo „Pont Neuf meilužiai“ / Organizatorių nuotr.

Žiūrovus pasitiks dramatiški prancūzų filmai, nukeliantys į ne tik romantika ir meile, bet ir vienatve dvelkiantį miestą – Paryžių. Trečiadienį pristatomas filmas apie samdomą žudiką „Samurajus“, o ketvirtadienį – drama apie poetišką dviejų žmonių meilę „Pont Neuf meilužiai“.

Šaltakraujis vienišius patenka į keblią situaciją: nužudžius džiazo klubo šeimininką, žudiką pradeda persekioti ir policija, ir žmogžudystės užsakovai.

Kaune šią savaitę žiūrovams bus pristatyta vieno žymiausių Vokietijos režisierių Wimo Wenderso juosta „Taip toli, taip arti“. Vienas pagrindinių filmo herojų – pats Berlynas po sienos griūties. „Taip toli, taip arti“ – poetiška sakmė, meilės žmonijai ir Berlynui prisipažinimas. Filme žiūrovai sutiks ne tik angelus Damielį ir Kaselį, pažįstamus iš to paties režisieriaus filmo „Dangus virš Berlyno“, bet ir save vaidinančius roko legendą Lou Reedą bei pirmąjį ir vienintelį Sovietų Sąjungos prezidentą Michailą Gorbačiovą. Kino peržiūra vyks VDU svečių namų kieme (Muitinės g. 7).

Vilniečiai trečiadienį išvys dramatišką kriminalinę dramą „Samurajus“ (Jeanas Pierre'as Melville‘is, 1967 m.). Tai 7-ojo dešimtmečio Paryžius – pilkas, atšiaurus, net nekvepiantis romantika, lietingas didmiestis, kuriame vyksta mirtinai pavojingi žaidimai. Filme pasakojama istorija apie samdomą žudiką Džefą Kostelo. Šaltakraujis vienišius patenka į keblią situaciją: nužudžius džiazo klubo šeimininką, žudiką pradeda persekioti ir policija, ir žmogžudystės užsakovai. Išsisukti gali padėti tik samurajaus ištvermė, vyriškumas ir atsidavimas. Kaip rašoma samurajaus elgesio kodekse, „nėra didesnės vienatvės nei samurajaus, nebent tigro vienatvė džiunglėse“.

Ketvirtadienio peržiūroje bus pristatyta poetiška, skausmo ir vienatvės drama „Pont Neuf meilužiai“ („Leos Caraxas“, 1991 m.). Ši juosta žiūrovus nukels ant seniausio Paryžiaus tilto, paradoksaliai pavadinto Pont Neuf (Naujuoju tiltu). Nors tiltas uždarytas, čia gyvena žmonės, bėgantys nuo savęs ir nuo viso pasaulio. Šioje niekieno žemėje atsitiktinai susitinka Alekas, klošaras, kartais rengiantis fakyro pasirodymus gatvėje, ir Mišelė, ankanti dailininkė iš pasiturinčios šeimos. Čia ir prasideda jų meilės istorija.

Šią savaitę kino peržiūra Kaune vyks antradienį, Vilniuje – trečiadienį ir ketvirtadienį. Visi renginiai yra nemokami, pradžia – 21.30 val.

„Kinas mieste, miestas kine“ organizuoja VšĮ „Meno avilys“. Kino dirbtuves organizuoja VšĮ Vaizdų kultūros studija. Projektas yra nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ dalis. Filmų peržiūros Kaune yra remiamos Kultūros rėmimo fondo. Visą programą galima rasti interneto svetainėje www.kinasmieste.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius