Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sigutė Stonytė ir Vaidas Vyšniauskas įvertinti 2011 metų „Operos Švyturiais“

Trijų Karalių šventės vakarą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) susirinko muzikos ir baleto gerbėjai, panorę tapti jubiliejinių „Operos Švyturių“ apdovanojimų liudininkais. Scenoje ištraukas iš operos ir baleto spektaklių atliko per devynerius metus šiais apdovanojimais įvertinti solistai, pelnę karštas žiūrovų ovacijas, ir, skambant orkestro fanfaroms, buvo paskelbti penki 2011 metų „Operos Švyturių“ apdovanojimų laureatai.
Sigutė Stonytė
Sigutė Stonytė / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

„Greitai, bet prasmingai prabėgo Nacionalinio operos ir baleto teatro dešimtmetis kartu su „Švyturiais“. Šis prizas, sukurtas pažymėti ryškiausius mūsų teatro pasiekimus, greitai tapo apdovanojimu geriausiems Lietuvos operos ir baleto teatro solistams. Be „Operos Švyturių“ sunkiai įsivaizduojamas Naujųjų metų sutikimas mūsų teatre, – sveikindamas susirinkusiuosius ir už ilgametę paramą šiems apdovanojimams dėkodamas bendrovei „Švyturys“, sakė LNOBT vadovas Gintautas Kėvišas.

Kultūros ministras Arūnas Gelūnas įteikė pirmąjį apdovanojimą dainininkei Sigutei Stonytei, už Dezdemonos vaidmenį operoje „Otelas“ išrinktai „Metų operos soliste“.

„Man pasisekė, kad šį operos primadonos kuriamą vaidmenį likimas man leido praėjusiais metais pamatyti tris kartus“, – džiaugėsi A.Gelūnas.

„Metų baleto solistu“ tapo Martynas Rimeikis, praėjusiais metais sužibėjęs Žygimanto Augusto vaidmeniu Anželikos Cholinos režisuotame balete „Barbora Radvilaitė“.

Tuo tarpu 2011 metų „Operos solisto“ apdovanojimą už Oleto (operoje „Otelas“) ir Eleazaro (operoje „Žydė“) vaidmenis iš maestro Virgilijaus Noreikos rankų atsiėmė dainininkas Vaidas Vyšniauskas.

„Vaidai, tęsk toliau, tau labai gerai išeina!“ – jaunatviškai su šypsena laureatą padrąsino V.Noreika.

Dėkodamas Nacionaliniam operos ir baleto teatrui už galimybę dainuoti ir kurti šioje scenoje, V.Vyšniauskas pažadėjo: „Šviesiu ir stengsiuosi neužgesti!“

„Operos Švyturių“ apdovanojimų rekordą sumušė balerina Olga Konošenko, penktadienio vakarą gavusi jau ketvirtąjį prizą šių apdovanojimų istorijoje.

Už praėjusių metų Barboros Radvilaitės (balete „Barbora Radvilaitė“), Marinos (balete „Graikas Zorba“), gatvės šokėjos (balete „Don Kichotas“) ir Franciskos (balete „Žydrasis Dunojus“) vaidmenis šokėja išrinkta „Metų baleto  soliste“. Jai apdovanojimą įteikė naujasis LNOBT baleto trupės meno vadovas Krzysztofas Pastoras, pirmą kartą prabilęs lietuviškai.

Specialusis apdovanojimas už „Metų debiutą“ šiemet atiteko jaunam baleto solistui Kiprui Chlebinskui už Espados vaidmenį balete „Don Kichotas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius