-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiuolaikinio meno centre – Erwin Wurm „Siauro namo“ pristatymas

Šiuolaikinio meno centre austrų menininkas Erwin Wurm pristato skulptūrinį objektą „Siauras namas“. Tai natūralaus dydžio jo vaikystės namas, tipinis pokario Austrijos priemiesčių architektūros statinys su pilnai atkurtu interjeru, tik suspaustas iki 1 m pločio ir šįkart paverstas neįprastu kampu.
Erwin Wurm „Siauras namas“
Erwin Wurm „Siauras namas“ / Robert Fessler nuotr.

„Parodyti kasdienybę kitokiu rakursu“ – tai vienas iš menininko moto, kurį jis įgyvendina nuolat mesdamas iššūkį įprastinėms skulptūros sampratoms.

„Siauras namas“ sukurtas pagal menininko vaikystės namų prototipą. XX a. 7-ojo dešimtmečio Austrijoje panašius pastatus masiškai statė viduriniosios klasės atstovai, įgyvendindami savo svajonę turėti privatų namą.

E.Wurm, augęs policijos detektyvo ir namų šeimininkės šeimoje, savo vaikystę ir paauglystę prisimena kaip griežtų apribojimų ir suvaržymų laikotarpį. Mokykloje vaikams nebuvo leidžiama vartyti amerikietiškų komiksų su ančiuku Donaldu, o 7-ajame dešimtmetyje vienoje vakarinių Austrijos žemių buvo uždraustas tvisto šokis. Tad individualumas, kurį turėjo užtikrinti privataus namo idėja, iš tiesų galėjo reikštis tik labai ribotomis formomis, kurias atkurdamas, menininkas permąsto savo ir savo kartos patirtis suvaržytoje ir standartizuotoje aplinkoje.

Erwin Wurm gimė 1954 m. Austrijoje, gyvena ir dirba Vienoje ir Limberge. Jo kūrinius kolekcionuoja garsiausi pasaulio šiuolaikinio meno muziejai, tokie kaip Solomon R. Guggenheim muziejus (Niujorkas), Peggy Guggenheim kolekcija (Venecija), Walker meno centras (Mineapolis, JAV), Ludwig muziejus (Kelnas, Vokietija), Sankt Galeno meno muziejus (Šveicarija), Liono šiuolaikinio meno muziejus (Prancūzija), Senojo ir šiuolaikinio meno muziejus (Hobartas, Australija), Pompidou centras (Paryžius).

Parodos atidarymas: birželio 11 d., ketvirtadienį, 18 val.
Spaudos konferencija: 17 val.

Kitas šio menininko skulptūras bus galima pamatyti parodoje „Interpretacija“ galerijoje „Vartai“ nuo birželio 11 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius