Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiuolaikinio meno mugė ARTVILNIUS‘11 žavės ir šokiruos lankytojus

Liepos 13-17 dienomis Vilniaus „Litexpo“ parodų centre antrą kartą vyks tarptautinė meno mugė ARTVILNIUS'11. Tikimąsi, kad renginys, kuriame šiemet bus pristatoma 17 pasaulio šalių meno galerijų, taps svarbia miesto tradicija.
Parodos akimirka
Parodos akimirka / ARTVILNIUS'11 organizatorių nuotr.

Mano mugė ARTVILNIUS pirmą kartą buvo surengta 2009 metais „Vilniaus – Europos kultūros sostinės programos“ metu ir į sostinę grįžta po vienerių metų pertraukos.

„Neabejojame šio projekto sėkme, verte, ekonomine nauda miestui“, – patikino Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros, sporto ir turizmo departamento direktorė Kristina Ulevičiūtė.

Pasak K.Ulevičiūtės, meno mugė vyks itin palankiu laiku – tuo pat metu sostinėje vyks ir „Kristupo vasaros festivalis“, todėl mieste bus gausu kultūra besidominčių žmonių. Departamento direktorės teigimu, kadangi mugė bus didelės apimties, tai joje sau įdomių dalykų atras tiek meno mėgėjai, tiek ir profesionalai.

Mugėje bus pristatomos šalys iš Europos ir Azijos: Lenkija, Baltarusija, Rusija, Estija,  Latvija, Vokietija,  Prancūzija, Olandija, Kroatija, Danija, Portugalija, Didžiąja Britanija, JAV, Ukraina, Kazachstanas ir Japonija. Iš 66 mugėje prisistatysiančių galerijų net 38 yra iš Lietuvos. 20 galerijų, dalyvavusių pirmojoje meno mugėje savo eksponatus demonstruos ir šiemet.

Meno vadovė profesorė Raminta Jurėnaitė patikino, jog ši mugė yra būtina mūsų šalyje, nes panašūs renginiai kaimyninėse šalyse nevyksta. Profesorės teigimu, šis renginys suteikia Vilniui meninę sceną, garantuoja puikią susitikimo platformą meno žmonėms ir suburia kolekcininkų ratą.

Didžiausia šių metų mugės naujovė – renginyje bus įrengtas stendas pradedančiajam kolekcionieriui. Nedidelius, bet vertingus meno kūrinius šiame stende bus siūloma įsigyti ne daugiau kaip už 350 Lt.

Renginyje vyks ne tik ekspozicijos, bet ir naujausių didelio formato skulptūrų ir instaliacijų parodos, video filmų peržiūros. Pasak mugės organizatorių, šiuolaikiniam, skubančiam žmogui šis renginys bus pateikiamas patrauklia ir kondensuota forma – čia meno kūriniai ne tik suteiks estetinį pasigėrėjimą, bet ir kels etinius klausimus, ne tik glostys akis, bet ir kels klausimus ar šokiruos.

Šiemet dalyvaujančios galerijos bus vertinamos tarptautinės žiuri: bus renkamos geriausios Lietuvos ir užsienio galerijų ekspozicijos, geriausi jaunieji (iki 35 metų) Lietuvos ir užsienio menininkai, geriausias galerijos pristatytas menininkas, taip pat bus įvertintas menininkas už skulptūros objektą ar instaliaciją parodinėse erdvėse. Laureatai bus apdovanoti renginio padėkos raštais, rėmėjų prizais.

Vilniaus mero Artūro Zuoko patarėjos Rasos Razgaitis teigimu, ši mugė ypač naudinga turėtų būti jauniems menininkams – tai suteikia progą jiems būti pastebėtiems ir išgarsėti. R.Razgaitis vylėsi, jog ateityje mugė ARTVILNIUS taps gražia miesto tradicija.

Mugė ARTVILNIUS'11 vyks 3 ir 5 „Litexpo“ salėse, kurių bendras plotas sudaro apie 8 tūkst. kvadratinių metrų. Šiemet tikimąsi sulaukti apie 30 tūkst. lankytojų. Organizatorių teigimu, meno gerbėjus turėtų džiuginti nedidelės bilietų į mugę kainos: įprastas bilietas atsieis 10 Lt, senjorams ir studentams – 6 Lt. Bus galima įsigyti bilietų su nuolaida lankytojų grupėms bei 25 Lt kainuojantį bilietą visoms mugės dienoms. Ekspozicijos lankytojams bus atviros nuo 11 iki 20 valandos, ilgojo penktadienio metu – ir valanda ilgiau.

ARTVILNIUS'11 organizatorių nuotr./Parodos eksponatas
ARTVILNIUS'11 organizatorių nuotr./Parodos eksponatas



Šiemet šiai mugei 240 tūkst.litų paramos skyrė Vilniaus miesto savivaldybė, 25 tūkst.litų – Kultūros rėmimo fondas.

Meno mugės globėjas – Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius