-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smėlio menininkė fotografijose įamžino savo vienkartinius kūrinius

Smėlio menininkė Jurgita Minderytė niekada nestokoja naujų minčių – iliustruoja muzikos koncertus savo darbais ir ruošiasi vienkartinių darbų fotografijų parodų atidarymui.
 Smėlio menininkė Jurgita Minderytė
Smėlio menininkė Jurgita Minderytė / Jurgitos Minderytės nuotr.
Temos: 1 Smėlis

„Praėjusiais metais teko koncertuoti su dainininkais Vladu Kovaliovu, Vilmina Navickaite, Povilu Meškėla ir grupe „ExLibris“, klavišininkais Sauliu Šiaučiuliu ir Artūru Anusausku. Taip pat buvo bendri projektai su Palangos pučiamųjų orkestru bei švedų roko grupe „Le bataillon de fous“, Lietuvos estrados grandais Birute Dambrauskaite ir Viktoru Malinausku. Teko smėliu piešti net „Istorinės lietuvių dainos festivalyje“. Taigi smėlio piešiniai dera su pačia įvairiausia muzika“, – sako J. Minderytė.

Jurgitos Minderytės nuotr./ Smėlio menininkės Jurgitos Minderytės kūrinys
Jurgitos Minderytės nuotr./ Smėlio menininkės Jurgitos Minderytės kūrinys

Šie metai Jurgitai prasidėjo ne mažiau audringai. Kartu su multiinstrumentalistu Tomu Dobrovolskiu ir vokaliste iš Prancūzijos Eva Michel ji dalyvauja projekte „Smėlio džiazo meilės audros“.

„Tai, ką mes darome, yra išties kažkas naujo. Afrikietiški ritmai, prancūzų, anglų ir „paukščių kalba“ atliekami dainų tekstai tampa savotiškomis muzikinėmis mandalomis, kurias iliustruoju savo smėlio piešiniais, – pasakoja smėlio menininkė. – Šią programą sukūrėme kaip meilės dainų ciklą, skirtą Šv. Valentino dienai. Su ja jau netrukus lankysimės Klaipėdoje, Palangoje, Vilniuje ir Kaune. Tačiau jaučiu mūsų trio kūrybinę potenciją ir tikiu, kad dabartinis mūsų muzikavimas yra tik didelio bendro kūrybinio kelio pradžia.“

Jurgitos Minderytės nuotr./ Smėlio menininkės Jurgitos Minderytės kūrinys
Jurgitos Minderytės nuotr./ Smėlio menininkės Jurgitos Minderytės kūrinys

Būsimuose „Smėlio džiazo meilės audrų“ koncertuose Vilniuje ir Kaune bus galima ne tik paklausyti Tomo ir Evos atliekamų „world music“ kūrinių, iliustruojamų Jurgitos smėlio piešiniais. Vilniaus planetariume jau veikia, o Kauno kino teatre „Romuva“ netrukus atsidarys Jurgitos Minderytės smėlio piešinių reprodukcijų ant drobės paroda.

„Mano smėlio piešiniai iki šiol buvo tik kartą pasirodantys meno kūriniai. Kartais tų piešinių motyvai atsikartodavo mano pasirodymuose, bet aš niekada nepiešiu to paties paveikslo du kartus. Kiekvieną kartą, net ir skambant jau žinomai dainai, aš savo piešinius papildau naujomis detalėmis, naujais jausmais, nes kiekvieną kartą atsistojusi prie smėlio dėžės aš improvizuoju išliedama ant smėlio savo tos dienos nuotaiką“, – pasakoja Jurgita. – Ir štai vieną dieną pagalvojau, kad šiuos trapius piešinius reikia kažkaip įamžinti. Smėlio klijais nesulipdysi. O štai nufotografavus juos ir tas nuotraukas perkėlus ant drobės, išsireiškimas „smėlio piešiniai“ įgavo naują prasmę. Taip pavyko sustabdyti trapią smėlio piešinio akimirką.“

Tad jau dabar galite užsukti į Vilniaus planetariumą ir ten nemokamai pasigrožėti Jurgitos Minderytės smėlio piešiniais. Paroda Vilniuje bus atidaryta iki projekto „Smėlio džiazo meilės audros“ koncerto Vilniuje – vasario 14 d. Vėliau šie piešiniai persikels į Kauną ir bus eksponuojami kino teatre „Romuva“. Parodų lankytojai galės ne tik grožėtis drobėmis, bet patikusį paveikslą ir įsigyti.   

Jurgitos Minderytės nuotr./ Smėlio menininkės Jurgitos Minderytės kūrinys
Jurgitos Minderytės nuotr./ Smėlio menininkės Jurgitos Minderytės kūrinys

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius