Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smorigino premjera – apie santykiavimą ir variantų ieškojimą (nuotraukos)

Su antruoju gimtadieniu „Domino“ teatras sau ir žiūrovams padovanojo naują šypseną spaudžiantį spektaklį „DNR kodas“, kurį režisavo Kostas Smoriginas. Pagrindinis premjeros herojus – rašytojas Modestas, kurį įkūnija Algirdas Latėnas, ne kartą spektaklyje kartoja: „Žmonės gyvenime santykiauja ir ieško variantų.“ Stebint dviejų valandų melodraminę komediją tenka su tuo nuolankiai šypsantis sutikti...
Spektaklis „DNR kodas“
Spektaklis „DNR kodas“ / Alvydo Opulskio montažas

Jau trečiojoje šiais metais „Domino“ teatro premjeroje žiūrovai stebi gana tipišką pagyvenusią šeimą. Rašytojas Modestas išgyvena tradicinę amžiaus krizę – jis blaškosi tarp moterų ir svajoja apie naują gyvenimą. Jo žmona Laimutė, kurią profesionaliai kuria aktorė Dalia Brenciūtė, susirūpina savo 22 metų sūnaus naująja meile, kuri – nieko keisto – jai yra nepriimtina. Siekdami nutraukti nepageidaujamus sūnaus ryšius, tėvai leidžiasi į aferą, negailėdami aukoti ir asmeninių santykių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Spektaklis „DNR kodas“
Spektaklis „DNR kodas“

Žiūrovų šypsenas ir juoką sužadina įtikinamai sutrikusį, tarp svajonių ir realybės pasiklydusį vyriškį vaidinantis A.Latėnas. Tikriausiai jis daug kam priminė taip dažnai gyvenime sutinkamus tokio tipo vyrus. Pjesėje taip pat išryškinamas pragmatiškas moterų požiūris į vyrus: tiek Laimutė, tiek sūnaus meilė Vika (aktorė Rasa Marazaitė) gyvenime ieškojo tiesiog „tinkamų variantų“.

Antraeilį, bet pakankamai spalvingą vaidmenį – vulgarokos prekybos centro pardavėjos – atlieka aktorė Dovilė Šilkaitytė. Mažiausiai charakteringas spektaklio personažas – naivus po sceną nuolat bėgiojantis įsimylėjęs sūnus, kurį premjeros vakarą vaidino Ignas Ciplijauskas.

Pjesė „DNR kodas“ – žymaus šiuolaikinio Rusijos kino scenaristo Olego Danilovo situacijų komedija. Režisierius K.Smoriginas pritaikė šį kūrinį Lietuvos publikai, kuri per spektaklį daug juokėsi, o kelis kartus aktorių kuriamas situacijas palydėjo plojimais. Tenka pastebėti, kad, palyginti su kitais režisieriaus spektakliais, šiame žiūrovai daugiausia juokėsi ir tikrai daug šypsojosi. Pasitaikantys vulgarūs juokeliai ar kiti komerciniai triukai šįkart nublanko prieš įtikinamą aktorių vaidybą ir charakteringus personažus, ištrauktus iš realaus gyvenimo.

Naujasis spektaklis „Domino“ teatre bus rodomas ir ketvirtadienį, kovo 19 dieną. Komedijos premjeros taip pat vyks 25 dieną Kaune ir 30 dieną Mažeikiuose. Bilietus į spektaklius platina BILIETAI.LT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius