Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smuikininkas Itamaras Zormanas: „Muzikoje svarbiausia sąžiningumas“

Jaunasis smuiko virtuozas Itamaras Zormanas sako, kad smuiko garsą yra įsimylėjęs nuo tada, kai dar buvo vaikas. 32 metų prestižinės Juilliardo talentų kalvės absolventas netruko užkariauti pasaulio – vieną po kito susižėręs tarptautinių konkursų laurus, jis jau spėjo debiutuoti prestižinėje Niujorko Carnegie Hall koncertų salėje.
Itamaras Zormanas
Itamaras Zormanas / Organizatorių nuotr.

Kovo 3 dieną Izraelio ir Lietuvos diplomatinių santykių 25-ųjų metinių proga I. Zormanas pirmą kartą atvyksta į Lietuvą. Kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Roberto Šerveniko, Vilniaus kongresų rūmuose žymusis smuikininkas grieš koncerte „Itamar Zorman: romantiškasis smuikas“.

I.Zormanas – vienas ryškiausių savo kartos smuikininkų. Pianistės ir kompozitoriaus šeimoje Tel Avive gimęs menininkas pripažįsta, kad duris į didžiąją klasikos pasaulio sceną tuomet jam dar būnant 26-erių atvėrė pergalės tarptautiniuose konkursuose – tarp jų ir 2011-aisiais laimėta antroji vieta Tarptautiniame P.Čaikovskio konkurse.

„Žinoma, konkursai labai padėjo išgarsėti. Tiesiogiai internetu juos stebi daugybė žmonių iš viso pasaulio, tarp jų – ir muzikos profesionalai“, – pasakojo I.Zormanas.

Paprašytas išskirti įsimintiniausius momentus, įvykusius per pastaruosius metus, smuikininkas neabejojo, jog vienas ryškiausių įvykių jo dar tik įsibėgėjančioje karjeroje buvo debiutas Niujorko Carnegie Hall koncertų salėje.

„Taip pat išsipildė mano vaikystės svajonė – groti solo su Izraelio filharmonijos orkestru. Per tą laiką spėjau įrašyti ir savo pirmąją kompaktinę plokštelę“, – džiaugėsi garsus atlikėjas.

I.Zormanas juokauja, kad didžiausias iššūkis, grojant smuiku, yra... groti smuiku. Tačiau kartu pripažįsta, kad šioje srityje išskirtinių pastangų reikalauja bandymas suderinti fizinį atsipalaidavimą ir muzikinę įtampą. Ar žymus smuikininkas žino receptų, padedančių įveikti nuovargį ir stresą?

„Specialios prieškoncertinės rutinos neturiu, tačiau repeticijų metu labai mėgstu įsivaizduoti, kad esu koncertų salėje. Tai padeda koncerto metu jaustis taip, lyg viskas būtų pažįstama, ir labai sumažina stresą“, – pasiruošimo metodais dalinosi garsus atlikėjas.

Galvodamas apie ateitį, smuikininkas nesižarsto skambiais tikslais. „Tiesiog svajoju tęsti tai, ką šiuo metu darau. Gyventi, grojant muziką, jaučiant, kad augu kaip menininkas ir kaip žmogus – tai būtų nuostabu“, – prieš koncertą Vilniuje kalbėjo I.Zormanas. Paklaustas, kas jam svarbiausia muzikoje, menininkas atsakė: „Tiek kompozitoriui, tiek atlikėjui muzikoje svarbiausia sąžiningumas. Žinoma, aukštas meistriškumas taip pat padeda klausytojui perduoti norimą žinutę“, – įsitikinęs smuikininkas.

Laisvalaikiu I.Zormanas domisi sportu, aktyviai seka, kas vyksta krepšinio, futbolo ir teniso pasaulyje. Tačiau muzikas pripažįsta, kad laiko šiam pomėgiui dažnai neužtenka: „Šias sporto šakas mėgstu žaisti ir pats, bet treniruotėms negaliu skirti tiek laiko, kiek norėčiau“, – šypsojosi atlikėjas.

Smuikininko Itamaro Zormano ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro simfoninis koncertas „Itamar Zorman: romantiškasis smuikas“ įvyks kovo 3 d. 19 val. Vilniaus kongresų rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius