Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialinis teatras žiūrovus privers dvasiškai paprakaituoti (nuotraukos, video)

Stebėdami „Forumo teatro O2“ pasirodymą, žiūrovai negali atsipalaiduoti ir likti tik stebėtojai – septyni profesionalūs aktoriai, vaidindami aktualias situacijas, nuolat kreipiasi pagalbos į žiūrovus ir pagal jų nurodymus – keičia savo elgesį scenoje. Šia interaktyvia teatro forma aktoriai skatina auditorijos diskusijas, kurioms įsibangavus sprendžiamos rimtos visuomenės problemos.
Profesionalūs aktoriai žiūrovus įtraukia į bendrą diskusiją.
Profesionalūs aktoriai žiūrovus įtraukia į bendrą diskusiją. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Forumo teatras – tai problemų teatras, kur kiekviename savo pasirodyme mes kalbame apie tam tikrą problemą, kuri egzistuoja Lietuvoje. Vaidiname situacijas, kuriose parodome tai, kas mums skauda, tai, kas sunkina mūsų santykius, ar net iškeliame problemas mūsų valstybėje“, – pasakojo „Forumo teatro O2“ aktorė Sonata Visockaitė.

Susirinkusiems žiūrovams aktoriai pirmiausia pristato temą, kuri bus nagrinėjama vaidinant tam tikrą situaciją. Kiekvienas aktorius įkūnija skirtingą personažą, būdingą visuomenės tipažą, kurio neišsižada per visą vaidinimą. Prasidėjus vaidinimui, sukuriama tam tikra konfliktinė situacija, kuri staiga sustabdoma – tada visi žiūrovai suskirstomi į grupeles ir kiekvienas aktorius gali konsultuotis su savo auditorijos dalimi. Žiūrovai siūlo, kaip toliau reikėtų elgtis kiekvienam personažui – aktoriams sugrįžus į sceną ir pradėjus vaidinti toliau, tiek aktoriai, tiek žiūrovai bet kada gali stabdyti situaciją ir ją pasukti nauja kryptimi.

„Mes skatiname kiekvieną, kuris ateina pasižiūrėti, mąstyti, konfliktuoti, nesutikti, turėti savo nuomonę ir ją aktyviai išsakyti“, – aiškino „Forumo teatro O2“ aktoriai.

Šis teatras įsikūrė prieš porą metų ir pradėjo keliauti po Lietuvos mokyklas, jaunimo centrus, vasaros stovyklas, įvairius suaugusiems skirtus seminarus. Savo interaktyvia forma Forumo teatras, neseniai pasivadinęs O2, sudomino tiek jaunus, tiek brandesnius žmones. Teatras žadino diskusijas alkoholio, narkotikų, smurto, kultūrinių skirtumų, pilietiškumo, ekologijos temomis.

„Forumo teatro O2“ nuolat auga ir šiuo metu vienija septynis profesionalius aktorius: Mindaugą Ancevičių, Šarūną Banevičių, Jolantą Kriščiūnaitę, Rasą Kulytę, Kristiną  Mauruševičiūtę, Tomą Stirną ir Sonatą Visockaitę.

VIDEO: „Forumo teatro O2" situacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius