Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokio dieną menininkų grupė „Žuvies akis“ minės šokdama

Klaipėdos menininkų grupės „Žuvies akis“, minėdama Tarptautinę šokio dieną, pristato šokio savaitgalį. Balandžio 28 d., šeštadienį, žiūrovai kviečiami į šokio spektaklio „Ir viskas klojosi kuo puikiausiai“ premjerą, o balandžio 29 d., sekmadienį, vaikai su tėveliais – į šokio spektaklį vaikams „Apkabinsiu tave“.
Šokio spektaklis „Ir viskas klojosi kuo puikiausiai“, kuriame šoka Inga Kuznecova ir Petras Lisauskas.
Šokio spektaklis „Ir viskas klojosi kuo puikiausiai“, kuriame šoka Inga Kuznecova ir Petras Lisauskas. / J.Venskaus nuotr.

Šokio spektaklis „Ir viskas klojos kuo puikausiai“ – jaunosios kartos šokėjos ir choreografės Ingos Kuznecovos magistro studijų baigiamasis darbas. Sukurti lyrišką šeimyninės meilės novelę įkvėpė garsusis Johno Lennono ir jo žmonos Yoko Ono performansas „Bed In“ (1969 m.) ir šių menininkų tarpusavio santykiai. Todėl duetas pristatomas jaukioje gyvenamo buto erdvėje, užpildytoje baldais, buities elementais, obuoliais ir galybe priminimų lapelių nuo: „nupirk katės maisto“ iki „aš tave myliu“.

Šiais lapeliai, kaip ir priekaištais, priminimais ir atsiminimais užpildyta ne tik poros buitis, bet ir jų bendra būtis. Kaip išsivaduoti iš šio kasdienio kivirčų šurmulio, trukdančio išgirti ir pajusti kitą? Atsiverti vienas kitam ir taip kurti save ir vienas kitą iš naujo, kad namai iš kovos lauko virstų darnos erdve?

Spektaklyje šoka Inga Kuznecova ir Petras Lisauskas, video dailininkas – Julius Venskus. Trukmė: 45 min.
Spektaklis vyks balandžio 28 d. 18 ir 20 val. Klaipėdos lėlių teatre, adresu Vežėjų g. 4, Klaipėda.
Bilieto kaina 20 Lt, studentams – 10 Lt.

Šokio spektaklis „Apkabinsiu tave“ (choreografė Dovilė Binkauskaitė, muzika Jurgitos Mieželytės, scenografija – Artūro Šimonio) skirtas vaikams iki 11 metų. Remiantis Rudolfo Štainerio vaiko raidos etapais, kuriama vidinė spektaklio logika ir veiksmas. Spektaklio vaizdai, scenografijos transformacija, kostiumų spalvos, atitinka įvairių amžiaus tarpsnių vaikų piešimo gebėjimus bei pasaulėjautą, todėl lengvai atpažįstami ir suprantami mažiesiems žiūrovams.

Šokio spektaklyje, kuriame šoka Petras Lisauskas, Lina Klepeckaitė, Inga Kuznecova ir Darius Berulis, vyresnysis brolis mėgina išmokyti jaunesniąją sesutę žaisti rankutėmis ir apkabinti. Nes juk apkabinimas – visiems suprantamas atvirumo ir nuoširdumo gestas, neatsiejamas nuo vaikystės tarpsnio, padedantis augti, pajausti save, sutvirtėti, pasitikėti, žengti pirmyn. Taigi čia vaizduojami suaugusiųjų ir vaikų tarpusavio santykiai, stengiamasi suprasti, kaip paliesti pasaulį, įsikibti į mamą ir žengti pirmyn. Šokio spektaklyje taip pat kalbama ir apie tai, kaip sunku būti mažam milžinų pasaulyje. Tačiau primenama ir tai, kaip gera, turėti didelę svajonę, kurią galima spalvinti įvairiausiomis spalvomis, kad vieną dieną ji išsipildytų.

Spektaklis vyks balandžio 29 d. 12 val. Menininkų grupės „Žuvies akies“ studijoje, adresu Naujoji Uosto g. 3, Klaipėda („Memelio miestas“). Pasitiksime prie šlagbaumo. Bilieto kaina 8 Lt, trukmė 40 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius