-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Sostinės dienas“ pradės fontanų ir šviesų spektaklis

Rugpjūčio 31 d., Vilniuje prasidės tris dienas truksianti didžiausia miesto šventė „Sostinės dienos 2012”, pasklisianti po miesto centrą ir senamiestį.
Sostinės dienos
Sostinės dienos / Organizatorių archyvo nuotr.

Vakare jos pradžią pačioje sostinės širdyje – Katedros aikštėje – skelbs didžiausias Baltijos šalyse vandens fontanų ir šviesų spektaklis.   

Muzikinis fontanų ir šviesų šou gimė pernai metais kaimyninėje Latvijoje ir iškart tapo lankomiausiu objektu kasmetiniame šviesos festivalyje „Šviečia Ryga”, kur jį su ovacijomis sutiko per 30 tūkstančių žiūrovų.

Vandens ir šviesos spektaklis – tai šventė visai šeimai, o siužetas – smagi kelionė po spalvingą muzikos pasaulį, lydima klasikos šedevrų, populiariosios ir roko muzikos skambesio.

Vandens srovė šiuolaikinių technologijų pagalba reguliuoja multimedijinius įrenginius, tad pastatymo muzikinių stilių fragmentų įvairovę papildys vaizdo projekcija, pusšimčio diodinių prožektorių šviesa, o maksimalus vandens srovės aukštis sieks net 30 metrų. Šiam fontanų šou prireiks net 15 kubinių metrų vandens.

Specialiu latvių kompanijos „ALFA SLS" vandens fontanų pasirodymo akcentu, skirtu „Sostinės dienoms”, taps vandens ir šviesų šokis pagal Vytauto Kernagio įdainuotą dainą apie „karališkąjį miestą” Vilnių bei ją palydinčią video projekciją su sostinės vaizdais.

Pasak „Sostinės dienų” organizatoriaus, VšĮ „Vilniaus festivaliai“ vadovo Remigijaus Merkelio, atidarymo šou – tai ne tik gražus reginys, bet ir simbolinis priminimas, jog ryškiausi talentai ir jų kūryba lieka gyvi mūsų širdyse.

Šį atminimą „Sostinės dienose” ženklins tiek Maironio, tiek legendinės grupės „The Beatles” pagerbimas, tiek Vilniaus miesto garbės piliečio vardo suteikimas grupės „Antis” lyderiui  ir visuomenės veikėjui Algirdui Kaušpėdui.

Atidarymui skirtas fontanų ir šviesų šou pradės ir didžiųjų Katedros aikštės koncertų maratoną, kurio metu muzikinėje scenoje pasirodys garsios lietuvių bei užsienio atlikėjų grupės: lietuvių „Freaks on Floor”, „Jazzu & Leon Somov”, latvių „Instrumenti” ir britų „Dirty Vegas” ir „CHICANE”.

Daugiau informacijos: www.sostinesdienos.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius