Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalį sostinės scenose vėl gaus „Sirenos“

2009 m. Vilniaus tarptautinis teatro festivalis „Sirenos“ rengiamas jau šeštąjį kartą.
Sirenos
Sirenos / Organizatorių nuotr.

Per šešerius savo gyvavimo metus festivalis ne tik įsitvirtino Vilniaus kultūrinių renginių panoramoje, bet ir surado savo nuolatinį žiūrovą, pasiruošusį meniniams iššūkiams, jauną dvasia ir atvirą naujoms meno idėjoms, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Pirmajame “Sirenų” festivalyje buvo pristatyta naujoji Europos režisierių karta, pasiekusi meninę brandą po Berlyno sienos griuvimo. Šie ambicingi kūrėjai formavo ir tebeformuoja naująją teatro realybę. Daugelis „Sirenų“ dalyvių – prestižinio Europos teatro sąjungos skiriamo apdovanojimo – „Naujosios teatro realybės“ prizo – laureatai: tarptautinė kūrėjų grupė Rimini Protokoll, italas Romeo Castelluccis, belgas Janas Fabre, vokietis Heineris Goebbelsas, lenkas Krzysztofas Warlikowskis, latvis Alvis Hermanis ir lietuviai – Eimuntas Nekrošius ir Oskaras Koršunovas.

Spalio 8-11 d. po įvairias sostinės scenas pasklis lietuviškoji „Sirenų“ programa.

2009-aisiais, Vilniui pelnius garbingą Europos kultūros sostinės titulą, „Sirenų“ festivalis išsiplėtė ir savo programą pradėjo sausio mėnesį įvykusiomis seniausio Prancūzijos teatro „Comédie-française“ gastrolėmis. Nacionaliniame dramos teatre buvo parodyti du spektakliai: Spiro Scimone’o „Šventė“ (rež. Galin Stoev) ir Moliere’o „Juokingosios pamaivos“ (rež. Dan Jemmett). Vasario mėnesį lietuviams jau neblogai pažįstamas italų menininkas Romeo Castellucci pristatė daugybės diskusijų sulaukusią apokaliptinę trilogiją pagal Dantės „Dieviškąją komediją“ – „Pragaras“, „Skaistykla“ ir „Rojus“. Spalio mėnesį Nacionaliniame teatre iškils suomių režisieriaus Kristiano Smedso naujausio spektaklio „Mental Finland“ dekoracijos – vienas iš spektaklio koprodiuserių yra ir „Sirenų“ festivalis. Užsienietiškąją festivalio programą pabaigs du stipriausių šiandienos lenkų režisierių darbai: „Persona“ (rež. Krystian Lupa) ir „Dantono byla“ (rež. Jan Klata).

Spalio 8-11 d. po įvairias sostinės scenas pasklis lietuviškoji „Sirenų“ programa. Tuo pat metu Vilniuje įvyks tarptautinės šiuolaikinių scenos menų organizacijos IETM metinis susitikimas, kurio dalyviai (laukiama apie 500 svečių iš viso pasaulio) bus pagrindiniai lietuviškų spektaklių žiūrovai. Svečiams bus pristatyta itin plati šiandienos Lietuvos teatro panorama: į programą įtraukėme apie 15 ryškiausių paskutiniųjų sezonų spektaklių. Tarp jų – Oskaro Koršunovo „Hamletas“, Rimo Tumino „Žuvėdra“, Gintaro Varno „Šekspyriada“, Erico Lacascade’o „Dėdė Vania“, Valentino Masalskio „Pasaulio gerintojas“, Aido Giniočio, Agniaus Jankevičiaus ir kitų režisierių spektakliai, taip pat šokio spektakliai ir spektakliai vaikams. Tokia plati lietuviškų spektaklių programa, kaip tikimės, išsamiai reprezentuos ne tik mūsų scenos meistrų, bet ir jaunųjų kūrėjų darbus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius