-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Speciali akcija kviečia sugrįžti į mokyklą

Tėvų susirinkimai mokykloje ne vienam asocijuojasi su problemų aptarimu ir nauja pinigų rinkimo akcija. Tačiau Švietimo ir mokslo ministerija, bendradarbiaudama su VšĮ „Drąsinkime ateitį“, bandys šias asociacijas pakeisti – vasario 23–27 dienomis Lietuvos mokyklos skatinamos organizuoti renginius ir susitikimus, kuriuose su šventine nuotaika galėtų pabendrauti mokiniai, mokytojai, mokinių tėvai ir net mokyklos kaimynai ar kaimynystėje veikiančios visuomeninės ar verslo organizacijos.
Mokykla
Mokykla / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Mokykla

„Visi mes lankėme mokyklą, tad kad jos nepamirštume, kad į ją sugrįžtume, rengiama speciali akcija, siekianti sustiprinti visuomenės ir mokyklos bendradarbiavimą, dalijimąsi gerąja patirtimi. Į šį projektą norime įtraukti kuo daugiau mokyklų“, – sakė Švietimo ir mokslo ministerijos Bendrojo ugdymo departamento direktoriaus pavaduotojas Rolandas Zuoza.

Daug bendradarbiavimo su mokyklomis patirties turinti VšĮ „Drąsinkime ateitį“ jau ketverius metus vykdo projektą, kviečiantį į savo mokyklas grįžti visuomenėje žinomus, nusipelniusius narius ir savo geru pavyzdžiu įkvėpti augančią kartą. Naująja akcija „Sugrįžk į mokyklą“ bus bandoma paskatinti platesnį įvairių visuomenės grupių bendradarbiavimą, neapsiribojant vien žinomais žmonėmis.

„Šio projekto tikslas – paskatinti pozityvų bendradarbiavimą. Mokykloms pasiūlysime įvairių renginių scenarijų, kad per savaitę vyktų teminės valandėlės, kur ateitų tėvai ir su mokiniais kalbėtų ne apie problemas, o apie bazinius dalykus – kas moksleivį motyvuoja mokytis, o ne kodėl vaikas nesimoko, – projekto idėją pristatė VšĮ „Drąsinkime ateitį“ vadovas Edmondas Babenskas. – Aktyvi įvairių organizacijų bendruomenė, visuomeninės ar verslo organizacijos, esančios aplink mokyklą, taip pat kviečiamos atvykti į mokyklas ir pabendrauti su mokiniais bei mokytojais.“

Prie projekto prisidėsiančios mokyklos galės pačios nuspręsti, į kokius renginius pakviesti šeimas, bendruomenę ar skirtingas socialines grupes, atsižvelgdamos į pasiūlytus scenarijus arba sugalvodamos pačios. Mokyklų renginių tvarkaraščiai bus skelbiami mokyklų internetiniuose puslapiuose arba VšĮ „Drąsinkime ateitį“ interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius