Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spektaklis vaikams – iš mylimiausių knygų

Kaip pasidalins vietą viename indely dantų šepetukai? Ką daryti geltonai citrinai sunegalavus? Ar bus išgelbėti nuo keptuvės kieti šaunuoliai–kiaušiniai?
Akimirka iš spektaklio
Akimirka iš spektaklio / Organizatorių nuotr.

Gruodžio 27 dieną 15 valandą mažieji žiūrovai su tėveliais kviečiami į Šv.Kotrynos bažnyčią, kur atgis patys įdomiausi veikėjai iš vaikų knygų iliustratoriaus bei autoriaus Kęstučio Kasparavičiaus rinkinių „Kvailos istorijos“ bei „Trumpos istorijos“.

Įžengę į didingų bažnyčios skliautų prieblandą, atsidursite kitame pasaulyje, kur visi daiktai atgyja: virtuvėje ramiai gulėję produktai išeina ieškoti nuotykių, vonios reikmenys susipeša su indais, gal netgi pavyks išgirsti, kaip šnekasi tarpusavyje jūsų batų raišteliai! Pamatysite daug neįtikėtinų dalykų, ir, žinoma, norėdami įžengti į pasaką, turėsite patys tapti jos veikėjais, padėdami herojams keliauti link linksmos pabaigos.

Šitą žavų pasivaikščiojimą spalvotais K.Kasparavičiaus knygų puslapiais sumanė režisierius Antanas Gluskinas, sukūręs jau daugybę įdomių ir šiltų, linksmų ir pamokančių teatrinių istorijų vaikams. „Mano senelis buvo vyšnia“, „Aukso obuolys“, „Vaikystės etiudai“, „Karalaitės Ankos išvadavimas“, „Medėjos vaikai“, „Dingęs Paveikslas“, „Bela, Bosas ir Bulis“, „Permainų medis“ pastatyti skirtinguose Lietuvos teatruose (įskaitant radijo teatrą) ir suteikdavo vienodą džiaugsmą vaikams, kurie kaip niekas geba džiaugtis bei tikėti neįtikėtinais dalykais.

Organizatorių nuotr./Akimirka iš spektaklio
Akimirka iš spektaklio

Šiais metais režisierius buvo apdovanotas aukščiausiu teatro apdovanojimu – „Aukso kryžiumi“, bet neužmigo ant laurų, o sukūrė „Kvailas ir trumpas istorijas“.

Įgyvendinti šitą sumanymą Antanui Gluskinui padėjo dailininkė Aistė Anaitė, dizainerė Mažvydė Kokanauskienė ir aktoriai – Aldona Vilutytė, Vaidotas Žitkus bei Vytautas Leistrumas, kas minutę persikūnijantys į vis kitus veikėjus.

Atšventę Šv.Kalėdas suteikite mažiesiems dar vieną dovaną – šitą kvailą ir trumpą (50 min.) spektaklį, kuris, pasak jo kūrėjų, „nėra įmantrus. Jame viskas pradeda aiškėti iš karto, vos tik pradėjus žiūrėti, o baigiant, pasidaro visiškai aišku, kas yra kas. Kartais net paaiškėja, kas dėl visko kaltas.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius