-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Staigmena „Sirenų“ gerbėjams – papildomi bilietai į spektaklį „I am America“

Po daugybės žiūrovų, nespėjusių įsigyti bilietų į spektaklį „I am America“, nusiskundimų ir ilgų derybų su tarptautinio Vilniaus teatro festivalio „Sirenos“ svečiais iš Italijos „The Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards“ leista padidinti žiūrovų skaičių „Menų spaustuvės“ Juodojoje salėje, kur spalio 11 dieną 19 val. ir vyks spektaklis.
„I am America“
„I am America“ / Scena iš spektaklio

Vienos dalies spektaklis „I am America“ sukurtas pagal Alleno Ginsbergo kūrybą. „Amerika yra deivė su daugybe veidų; Amerika yra moteris, turinti daugybę vaikų. „I am America“ tai judviejų dialogas: vaikai klausia, o Amerika pasakoja savo istoriją. Tačiau ar tai nėra ir jų pačių istorija? Jie kentėjo, geidė, kovojo ir žlugo; jie laukia atsakymo, kam jie čia atsirado. Ar nesame mes visi toji Amerika?“ – klausia režisierius Mario Biagini.

„Niekaip negaliu išmesti iš galvos jūsų nuostabaus kūrinio. Spektaklis yra originalus, unikalus, aistringas ir kupinas gyvybės. Be Peterio Brooko kūrybos, tai yra vienintelis spektaklis, kuris man iš tikrųjų patiko per paskutiniuosius trisdešimt metų“, – teigia amerikiečių režisierius André Gregory.

Italų teatrologas Pietro Corvi „La Libert?“ rašo: „Jie juda akivaizdžiai laisvai. Sekos ir judėjimas, susidūrimai ir šokiai yra tiksliai apskaičiuoti, nors ir sudaro spontaniško ir organiško virpėjimo įspūdį. Jų veiksmuose yra tiek daug technikos... Tai vyksta prieš žiūrovo akis, nesuteikiant jam jokio poilsio, kreipiantis į jį, įtraukiant jį kaip lygų. Nuo jų dainavimo per kūną eina virpuliai. Tai puikių balsų choras, kuriantis stulbinančią polifoniją“.

„The Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards" Italijoje buvo įkurtas 1986 metais žymaus lenkų kilmės režisieriaus ir teatro teoretiko J.Grotowskio, kuris suformavo „spektaklio-tyrimo" metodą, kitaip vadinamo „meno kaip judėjimo priemonės“. Pradėjęs dirbti kartu su režisieriumi Th.Richardsu, kurį jis vadino „esminiu bendradarbiu“, J.Grotowskis perdavė jam ir M.Biagini savo ilgamečio tyrimo patirtį. Po J.Grotowskio mirties 1999 metais abu režisieriai toliau tęsia jo pradėtą darbą. Th.Richardsas pasekė „Meno kaip judėjimo priemonės“ kryptimi, o M.Biagini įkūrė Atvirą programą.

2007 metais suburtoje Atviros programos trupėje yra 11 aktorių iš viso pasaulio. Programos tikslas – iš naujo atrasti teatro branduolį, atsirandantį prasmingo žmonių kontakto metu. Šiuo metu trupė dirba su Alleno Ginsbergo tekstais ir tradicinėmis dainomis iš JAV pietinės dalies.

Tarptautinis Vilniaus teatro festivalis „Sirenos“ prasideda jau šį ketvirtadienį, spalio 7 dieną. Be „The Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards“ į Vilnių atvyksta dar viena italų trupė „Teatro del Carretto“, kuri spalio 13 dieną parodys „Hamletą“ ir festivalį spalio 15 dieną uždarysiantys svečiai iš Estijos NO99 su spektakliu „Kaip paaiškinti paveikslus negyvam triušiui“. Bilietus į spektaklius platina „Tiketa“. Visą festivalio programą galima rasti http://www.okt.lt/lt/sirenos/sirenos_2010.html.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius