Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Stalo teatro“ premjera – magiška „Avinėlio kelionė“

Vienintelis Lietuvoje objektų teatras – „Stalo teatras“ – vaikus ir suaugusiuosius sausio 9 ir 16 dieną kviečia į premjerą – unikalų audiovizualinį vyksmą „Avinėlio kelionė“. Tai jau ketvirtoji nuo 2004 metų gyvuojančio „Stalo teatro“ premjera.
Spektaklis „Avinėlio kelionė“
Spektaklis „Avinėlio kelionė“ / Stalo teatro nuotr.
Temos: 1 Premjera

„Stalo teatras“ – tai profesionalių menininkų grupė, kurianti netradicinius interaktyvius spektaklius vaikams ir visai šeimai. Užburiantis ir poetiškas „Peliukas gitaroje“, žaidimo principu sukurta „Gimimo diena“ ir su senąją lietuvių etnokultūra netradiciškai supažindinanti „Eglė – žalčių karalienė“ – visi šie režisierės Saulės Degutytės spektakliai, dauguma sukurti talkinant aktorei Editai Zizaitei, kompozitorei Snieguolei Dikčiūtei bei dailininkei Ligitai Skukauskaitei, stebina išmone ir verčia žavėtis jų kūrėjų vaizduote.

Kiekvienas šių spektaklių kupinas mažyčių stebuklų, kurie, pasirodo, slepiasi tiesiog šalia mūsų, kasdieniniame mūsų pasaulyje: čia cukrinė virsta senele, batai – vaikais, o stalo lempa – raketa.

„Stengiuosi skatinti vaikus kurti iš paprastų dalykų: šaukštelis gali tapti princese, o puodelis – karaliumi. Vis pagalvoju, kad norėtųsi sukurti gerą, gražų, „turtingą“ lėlių spektaklį, tačiau iš širdies plaukia daiktų teatras, kuris atrodo motyvuotas ir vis aktualesnis“, – sako režisierė, aktorė ir dailininkė, „Stalo teatro“ įkūrėja Saulė Degutytė.

„Avinėlio kelionė“, kurios premjera įvyks jau šį šeštadienį mažojoje „Menų spaustuvės“ salėje, pakvies į dar neregėtą vaizduotės ir stebuklų pasaulį. Šį muzikos, vaizdų ir vaidybos sinteze grįstą reginį jo kūrėjai vadina „spektakliu-regėjimu“.

„Avinėlio kelionė“ yra apie tai, kad kiekvieno iš mūsų širdyje gyvena mažytis avinėlis. Spektaklio metu žiūrovai bus kviečiami jį atrasti ir drauge keliauti per pasaulio sukūrimo istoriją. Naudodamos išskirtines audiovizualines priemones – grafoprojektoriaus techniką, veiksmo tapybą bei gyvą muzikavimą – aktorės Saulė Degutytė ir Edita Zizaitė čia pat, prieš žiūrovų akis, sukurs vandenį, žemę ir dangų, žuvis, žvėris ir paukščius. Taip pat ir žmones – linksmus ir piktus, liūdinčius ir besidžiaugiančius.

Šį ir ateinantį savaitgalį numatyti kol kas vieninteliai „Avinėlio kelionės“ vaidinimai šį sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius