Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sudeginę „Geležinį kablį“ kanadiečiai „Annihilator“ rudenį grįžta siausti į Vilnių

Daug kas Lietuvoje, išgirdę grupės pavadinimą „Annihilator“, iškart pasakys: „O taip, prisimenu! Tai buvo paskutinis ir jau istorija tapęs koncertas Vilniaus klube „Geležinis kablys“, kuris baigėsi gaisru ir dėl to nutrauktu koncertu. Klubas iki šiol taip ir liko apleistuoju Vilniaus simboliu, tačiau grupė tvirtais žingsniais iki šiol žengia savo pasirinktu keliu, aukštai nešdama iškeltą metalo vėliavą.
„Annihilator“
„Annihilator“ / „Relax Live!“ nuotr.

Kanadiečių thrash metal grupė „Annihilator“ pradėjo groti 1984 metais. Grupės įkūrėjas, idėjų generatorius ir vienintelis nuo pradžių iki šiol grojantis grupėjė yra gitaristas ir vokalistas Jeff‘as Waters‘as. Viena iš kolektyvo vizitinių kortelių yra būtent jo narių kaita: vos ne kiekvienas albumas buvo įrašomas vis kitos grupės sudėties, tačiau didelių kūrybinių nuopolių jų karjeroje nebuvo. Grupės kūryboje galima rasti keletą metalo stilių: pradedant nuo tradicinio heavy metal, neišskiriant netgi baladžių, ir baigiant tvirtu ir griežtu thrash metal su skvarbiomis ir greitomis gitarų partijomis.

Pirmuoju albumu „Alice In Hell“ (1989) grupė užsikovojo metalo scenos pripažinimą ir netrukus po jo pasirodymo išvyko į gastroles po JAV su jau pakankamai žinoma grupe „Testament“. Debiutinis albumas sulaukė tokio pripažinimo ir populiarumo, kad vėliau buvo perleistas pakartotinai 1998 ir 2003 metais.

Šiek tiek pasikeitusia sudėtimi „Annihilator“ 1990 metais išleido savo antrąjį albumą „Never, Neverland“ ir išvyko į gastroles po Europą pradžioje su „Pantera“, o vėliau su sunkiojo roko dinozaurais „Judas Priest“. Nuolat besikeičiant grupės sudėčiai, 1993 metais grupė įrašė trečią albumą „Set The World On Fire“, o vėliau dar kelis: „King Of The Kill“ (1994), „Refresh the Demon“ (1996), „Remains“ (1997). Po jo sekė trumpa kūrybinė pauzė iki 1999 metų, nes grupė buvo nutraukusi savo veiklą, kol grįžo į sceną su naujuoju albumu „Criteria For A Black Widow“.

2001 metais į „Annihilator“ gretas įsiliejo naujas vokalistas Joe Comeau, anksčiau buvęs gerai žinomos amerikiečių thrash metal grupės “Overkill” gitaristas. Su juo grupė įrašė savo aštuntąjį albumą „Carnival Diablos“ (2001) ir devintąjį „Walking The Fury“ (2002).

2003 metais prie grupės prisijungė najasis vokalistas Dave‘as Padden‘as, kuris kartu su Jeff‘u Waters‘u groja iki šių dienų.

Iš viso grupė „Annihilator“ yra išleidusi 13 studijinių albumų. Paskutinį 13–ąjį „Annihilator“ albumą tuo pačiu pavadinimu išleido 2010 m. gegužę. Savo naująjį darbą – kaip ir žinomiausius grupės kūrinius - kanadiečių thrash metal pasididžiavimas pristatys savo ištikimiems fanams Vilniuje, klube „New York“ spalio 24 d. Tikėkimės, kad klubo neištiks „Geležinio kablio“ likimas...

Bilietus į šį renginį galima įsigyti visose „Tiketa“ kasose, internetu www.tiketa.lt ir renginio dieną klubo kasoje. Renginio pradžia 19 val. Pirmieji bilietai pigesni – vėliau jie brangs!

Plačiau apie šį renginį galima rasti atnaujintoje interneto svetainėje www.relaxlive.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius