-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sudeginę praeitį, „Bohemiečiai“ paslaptingai užsiminė apie naują pradžią

Vilniuje ant Bekešo kalno trečiadienį suliepsnojo laužas, kuriame pelenais pavirto buvusių „Bohemiečių“ spektaklių kostiumai ir rekvizitai. Režisierė Dalia Ibelhauptaitė pranešė, kad paskutinį kartą ši kompanija prisistato kaip „Bohemiečiai“ – jau netrukus žiūrovus pasieks didelės naujienos.
Dalia Ibelhauptaitė ir Laura Zigmantaitė
Dalia Ibelhauptaitė ir Laura Zigmantaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Praėjus šešeriems mūsų veiklos metams, arba turi keistis, arba pradedi darytis miręs. Taigi atėjo laikas, kai „Bohemiečiai“ nusprendė absoliučiai pasikeisti. Spalio 5 d. „Manon Lesko“ spektaklis pakeis mūsų gyvenimą visiems laikams ir mes niekada nebebūsime tokie, kokie buvome, – intrigavo D.Ibelhauptaitė. – Šiandien norime atsisveikinti su praeitimi, su visais spektaklių susikaupusiais daiktais – o į ateitį išsinešime tik tai, kas svarbiausia: žmones ir spektaklius. Reikia pripažinti, kad mes jau nebe paaugliai ir visi žiauriai suaugome. Todėl šįkart paskutinį kartą susirinkome kaip „Bohemiečiai“

Tęsdama intrigą, režisierė ir šios kompanijos siela prisiminė, kad prieš šešerius mettus panašioje vietoje susirinko šeši jauni solistai, kurie norėjo pakeisti pasaulį.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Asmik Grigorian ir Laura Zigmantaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Asmik Grigorian ir Laura Zigmantaitė

„Tada mes neturėjome jokio įsivaizdavimo, kaip viskas bus, tačiau dabar galime pasakyti, kad mūsų pasiekimai praaugo mūsų svajones. Mes pakeitėme Lietuvos muzikos pasaulį, padarėme įtaką jaunimui, mūsų noras operą iš elitinio meno padaryti prieinama visiems išsipildė, – didžiavosi D.Ibelhauptaitė, džiaugdamasi, kad „Bohemiečių“ šeima išaugo ir dabar vienija beveik 30 pasaulyje pripažintų solistų.

Spalio 5, 6, 7 dienomis „Bohemiečiai“ žiūrovus pakvies į savo naujausią spektaklį „Manon Lesko“, kuriame pagrindinį vaidmenį kuria Asmik Grigorian ir Sandra Janušaitė.

„Manon yra vienas brandesnių mano vaidmenų, piešinys to per šešerius metus nueito kelio. Tai vienas iš nedaugelio vaidmenų, apie kurį galiu pasakyti ranką ant širdies padėjusi: „Aš padariau!“ Nors tai buvo vienas sudėtingiausių periodų mano gyvenime ir vienas sunkiausių vaidmenų, – tikino A.Grigorian. – Gyvenime man retai tenka paverkti, o šiame spektaklyje turiu penkias minutes sėdėjimo kalėjime su gražia muzika, per kurias pasinaudoju proga ir verkiu tikromis ašaromis.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vaidas Vyaniauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vaidas Vyšniauskas

De Grijė vaidmenį operoje „Manon Lesko“ kuriantis ir „Bohemiečių“ kompanijoje debiutuojantis tenoras Vaidas Vyšniauskas pabrėžė, kad tikroje scenoje turi būti tikros ašaros, tikri jausmai ir išgyvenimai.

„Esu laimingas, kad patekau į šią šeimą ir scenoje man nereikia užsiimti formalia vaidyba, – šypsojosi dainininkas. – De Grijė vaidmuo man labai brangus, nes jis reprezentuoja nežemišką meilę. Nesu niekada girdėjęs tikro pasakojimo, kad vyras atlaikytų tiek išbandymų ir vis tiek išsaugotų tokią meilę – jis tiek kartų buvo paliktas, tiek kartų išduotas!“

Lapkričio 28-gruodžio 2 dienomis P.Čaikovskio operoje „Oneginas“ pagrindinį vaidmenį pirmą kartą atliks jaunas lietuvių baritonas Kostas Smoriginas, į Lietuvos sceną grįžtantis po dvejų metų pertraukos.

Gruodžio 21, 22 dienomis „Bohemiečiai“ pristatys naują ir dar negirdėtą kalėdinę programą, kurią atliks ryškiausias Lietuvos scenos jaunimas.

Kitų metų vasarį dar kartą Verterį įkūnys Edgaras Montvidas, už šį vaidmenį jau apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“. Pavasarį „Bohemiečių“ gerbėjai sulauks ir didžiosios premjeros, bet kol kas kūrėjai dar balsuoja, kurį kūrinį pastatyti Vilniaus Kongresų rūmų scenoje.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Naujo sezono, kuriame Bohemiečių gyvenime prasidės naujas etapas, pristatymas.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Naujo sezono, kuriame „Bohemiečių“ gyvenime prasidės naujas etapas, pristatymas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius