-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkmečiu teatras skinasi kelią į restoranų sceną

Ekonominis nuosmukis turi ir gerųjų savo pusių – jo dėka pastaruoju metu atsiranda naujos meno rūšys. Taip rugsėjo 9 d. St.Michel bulvare „Teatro klubas“ Vilniaus publikai pristato ironišką Inos Pukelytės komediją „Meilė Paryžiuje”.
Spektaklio akimirka
Spektaklio akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Meilė Paryžius

„Tau tik viena galvoje“, „O jūs visos vienodos“ – tokiomis kasdienių šeimyninių ginčų nuotrupomis „išsiuvinėtas“ restorane statytas spektaklis. Ši nuotaikinga komedija ypatinga tuo, kad bene kiekvienas šeimą sukūręs žmogus joje išgirs ir atpažins save. „Meilė Paryžiuje“ – tai pirmasis kabaretinio tipo spektaklis, specialiai sukurtas be dekoracijų ir kitokių sceninių efektų tam, kad aktoriai galėtų pilnai atskleisti savo kūrybiškumą ir aktorinį meistriškumą. Čia jie ne tik savitai perteikia pjesės tekstą, bet ir improvizuoja bei išnaudoja galimybę atsakyti į publikos replikas, juoką ar aplodismentus – teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Šis šmaikštus spektaklis – tai tam tikra skandinavų ir prancūzų mėgiamo Sriubos teatro atmaina.

„Ar tu, pragyvenęs su manimi dvidešimt metų, vis dar myli mane? Brangioji, ar esi man ištikima? Ką mes vienas kitam galų gale jaučiame – meilę ar neapykantą?” Į šiuos klausimus važinėdamiesi po Paryžių atsakymų įnirtingai ieško aktorių pora - Ugnė ir Ridas Žirguliai. Šis šeimyninis aktorių sceninis duetas – nebe pirmas. Prieš keletą metų Kauno valstybiniame dramos teatre Ugnė ir Ridas kartu su austrų režisieriumi Thomasu Hinterbergeriu sukūrė spektaklį pagal Peterio Turrinio pjesę „Žiurkių medžioklė“. Ridas Žirgulis taip pat yra gerai pažįstamas televizijos gerbėjams – jis yra sukūręs Tado vaidmenį seriale “Nekviesta meilė”.

Šis šmaikštus spektaklis – tai tam tikra skandinavų ir prancūzų mėgiamo Sriubos teatro atmaina. Vilniuje spektakliui „Meilė Paryžiuje“ parodyti buvo parinkta neseniai  duris atvėrusi St. Michel vyninė. Skirtingai nuo teatro scenos, restoraninis interjeras tobulai tinka tokio žanro teatro pastatymams, o gurkšnojantys vyną žiūrovai patys dažnai tampa spektaklių dalimi.

 Personažus šiam duetui kurti padėjo dailininkė Lina Jonikė, o garsinę Paryžiaus atmosferą kūrė Giedrius Misiūnas. Kaip sako pjesės autorė I.Pukelytė, paryžietiška komedijos dozė – geriausias vaistas nuo visų sunkmečiu užklupusių negandų. O jei „Meilė Paryžiuje“ padės pamiršti šeimyninius nesusipratimus, juos pakeis romantišku nusiteikimu bei nurodys kelią visuotinio optimizmo link – spektaklio kūrėjų tikslas bus pasiektas.

Spektaklis vyks rugsėjo 9 d. 19 val. St.Michel vyninėje (Algirdo g. 24 Vilniuje). Bilietai platinami visuose TIKETA prekybos vietose bei internetu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius