-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkmetis paskatino bilietų į Filharmonijos koncertus šturmą?

Lietuvos nacionalinė filharmonija pradeda naująjį sezoną, žadėdama iki Naujųjų metų klausytojams pasiūlyti per 60 renginių. Šių metų sezono razina, anot Filharmonijos direktorės Rūtos Prusevičienės, bus pirmasis Vilniaus fortepijono festivalis, kurį organizuoja talentingoji pianistė Mūza Rubackytė.
Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras
Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras / Michailo Raškovskio nuotr.
Temos: 1 Filharmonija

„Pirmąjį Vilniaus fortepijono festivalį pavadinčiau šio sezono druska su jodu – gerąja prasme. Mes kasdien susirašinėjame su Mūza Rubackyte ir deriname ne tik programas, bet ir visus kitus organizacinius klausimus. Turiu pasakyti, kad Mūza yra multitalentas – ji sugebėjo pritraukti privačius rėmėjus bei globėjus, o taip pat pati kruopščiai atrinko visus kūrinius ir klausytojams pateiks didelį meninį indėlį“, – komplimentų menininkei negailėjo Filharmonijos direktorė.

Didžiulį susidomėjimą jaučiame sezono pradžios koncertais, o bilietai į Kalėdų ir naujametinius koncertus – tiesiog šluojami. Tai rodo, kad žmonės iš anksto rūpinasi šventėmis ir nori jas sutikti su pakilia muzika.Rugsėjo 26 dieną Didžiojoje salėje naują sezoną pradės Euroradijo muzikos savaitė. Didžiausioje pasaulyje „koncertų salėje“ (Euroradijo auditoriją sudaro apie 4 mln. klausytojų) skambės Žibuoklės Martinaitytės kūrinio „Tūkstančiai durų į pasaulį“ premjera ir lietuvių klasiko Eduardo Balsio Simfonija-koncertas vargonams. Lietuvos nacionaliniam simfoniniam orkestrui diriguos maestro Juozas Domarkas, šiemet minintis vadovavimo LNSO 45-metį.

Filharmonijoje šį pusmetį rengiamas koncertų ciklas „Viva Musica Via Baltica“ (spalio 28 – gruodžio 12 d.), skirtas nacionalinei programai „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“.

„Ši programa yra unikali, nes taps tarptautine menų mainų platforma. Jos idėja kilo prieš dvejus metus – nusprendėme, kad tiek viva musica, tiek via Baltica yra labai aktualu tiek kultūrine, tiek logistine, tiek politine prasme. Sulaukėme didelio užsienio valstybių susidomėjimo, kuris lems tarptautinį bendradarbiavimą mūsų ir užsienio muzikos kolektyvams“, – džiaugėsi R.Prusevičienė.

Lietuvos vardo paminėjimo 1000-mečiui skirti trys Filharmonijoje vyksiantys koncertai. Spalio 7 d. ansamblio „Musica humana“ koncerte (juo ansamblis minės kūrybinės veiklos 35-metį) skambės dvi lietuvių autorių – Jurgio Juozapaičio ir Osvaldo Balakausko – opusų premjeros. Lapkričio 22 d. soprano Nomedos Kazlauskaitės-Kazlaus koncerte „Lietuvių muzikos magija“ klausytojui bus pasiūlyta unikali lietuvių muzikos retrospektyva (programoje beveik 30-ies kompozitorių muzika). O spalio 11 d. koncerte, skirtame Tarptautinei baltosios lazdelės (aklųjų) dienai, daugiatautis jungtinis atlikėjų kolektyvas, subursiantis Lietuvos, Švedijos, Lenkijos, Latvijos ir Norvegijos muzikus, atliks vieną didingiausių ir giliamintiškiausių visų laikų muzikos kūrinių – J.S. Bacho Mišias h-moll.

Šį sezoną Filharmonija dar gausiau imasi įvairių tarptautinių ir lokalinių bendradarbiavimo projektų. Rudenį įprastus tarptautinio šiuolaikinės muzikos festivalio „Gaida“ koncertus ar Lietuvos muzikų šventę „Didysis muzikų paradas“ papildo jau įvykęs IV tarptautinio folkloro festivalio „Pokrovskije kolokola“ koncertas, Baltarusijos Respublikos ekonomikos, mokslo ir kultūros dienų Lietuvos Respublikoje renginys (rugsėjo 18 d.), Lenkijos kultūros sezono Lietuvoje atidarymas (spalio 17 d.), Vilniaus B. Dvariono dešimtmetės ir Linco muzikos mokyklų kolektyvų koncertas (gruodžio 6 d.) ir kiti.

Taip pat Filharmonijoje vyks įprastos orkestro ir kamerinės muzikos koncertų serijos, rečitaliai, muzikos popietės Taikomosios dailės muziejuje bei sekmadienio popietės Trakų pilyje, programos visai šeimai, Kalėdų muzikos savaitė ir Naujamečiai koncertai. Filharmonijos atstovai su džiugia nuostaba pastebėjo, kad iš bilietų kasų aktyviau nei įprastai šluojami bilietai į sezono pradžios bei žiemos švenčių koncertus.

„Šiuo sunkmečiu matome, kad žmonės ne tik nepamiršta, bet net ir daugiau atsigręžia į koncertus ir prasmingesnį laisvalaikio praleidimo būdą. Didžiulį susidomėjimą jaučiame sezono pradžios koncertais, o bilietai į Kalėdų ir naujametinius koncertus – tiesiog šluojami. Tai rodo, kad žmonės iš anksto rūpinasi šventėmis ir nori jas sutikti su pakilia muzika“, – įsitikinusi Filharmonijos direktorės pavaduotoja Ieva Tamutytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius